Spring naar bijdragen

fuseekogels levensduur


Recommended Posts

Wij hebben sinds enkele jaren een GC uit 2001. We rijden er weinig mee ( plm 4000-6000km/jaar) en vrijwel alleen openbare weg. We zijn geen off-roaders. Fijne auto, voldoende power, lekker cruisen.

Zit voor ons 1 nadeel aan: elk(!) jaar zijn er wel weer enkele fuseekogels aan de beurt bij de APK. Die dingen hebben dus een absurd korte levensduur? Hoe lang mag/ kan een fuseekogel meegaan onder normale omstandigheden? Ik weet inmiddels dat er geen originele fuseekogels worden gemonteerd, maar dan nog. Ik zie er ook smeernippels op zitten: wat voor vet moet daar in?

Ik kan ze zelf niet vervangen ( heb er ook het gereedschap niet voor, noch de mogelijkheden), maar dit is elk jaar weer schrikken van een hoge garagerekening. Worden we niet " blij" van.

Voor de kilometers hebben we ook nog een behoorlijk zware personenauto ( 1600kg), maar daar gaan die dingen velen100.000-en km mee. De garage heeft er geen antwoord op anders dan dat het normaal is dat ze ong 10.000km mee gaan. 

Gaat er bij mij niet in en bederft t plezier aan de auto, zodanig dat ik me af ga vragen of we m maar zullen verkopen.

nb de kilometerstand is nog steeds laag en bij de vorige twee eigenaren heeft ie ook een luizenleven gehad: altijd binnengestald, geen off road.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor jullie reactie, maar hij is al bij een Jeepspecialist in onderhoud.... daar hebben we destijds bewust voor gekozen door ervaringen met de andere auto. Ook die is bij een specialist in onderhoud.  Een universele garage mag dan misschien een lager uurtarief hebben, de uurtjes kunnen dan aardig oplopen als er naar iets gezocht moet worden en dan is het nog duur met zelfs mogelijk geen oplossing.

bewerkt door mba
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Deze mag tot onder de 1 mm speling hebben bij de APK, alleen vervangen diverse garage's deze al vrij snel. Ik heb al 2 jaar een spelling van 0.4 mm. Ga ze wel eens vervangen, maar dat is wanneer ik tijd heb. Neem ze wel van een goede kwaliteit, en geen plastic erin 🙂

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En wat smeren betreft ik gebruik al jaren lager vet iedere keer dat ik met de jeep in het terrein ben geweest gaat de vet spuit zijn ronde doen.En een keer in de twéé weken doe ik dat ook dan gaan alle vet nippels  aan de vetspuit. En wat betreft jeep specialist toch eens een ándere  proberen 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat ze maar 10k mee gaan gaat er bij mij niet in....Beetje raar antwoord van je Jeepspecialist....

Bij ons pas na 425k de originele (niet smeerbare) moeten vervangen, ze waren nu echt op, wel steeds als opmerking op de APK, maar nu pas echt afkeur.....

Is wel met een XJ ipv WJ, maar dezelfde D30 vooras.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Is de Jeep origineel of verhoogd met grotere wielen? Met een originele opstelling, en kwaliteits kogels moet het zeker langer mee kunnen. Je hebt kogels van een paar tientjes t/m setjes van $250 + shipping en btw naar NL.

Ik zelf heb zo'n 4x moeten vervangen de afgelopen 2 jaar. Ik heb alleen maar kwaliteit gekocht, eerst Alloy USA (2x, garantie) en toen Syngery (nu 2e setje, ook garantie). Waarschijnlijk kwam het doordat de draagarmen voor een verkeerde lengte hadden, en de hoek niet klopte van de kogels. Wagen deed ook enorm veel 'zweven'.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei mba:

Oh ja, en 14.000km. 


Weet je wel welk merk ze gebruiken?

 

56 minuten geleden zei OIIIIIIIO:

Het verkeerd controleren op speling tijdens de jaarlijkse APK- keuring is bij mij de oorzaak van speling op de Fusee's. (MB SLK)

Hoe controleer je de speling op de verkeerde manier?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...