Spring naar bijdragen

Motor slaat af.


Jeepless
 Share

Recommended Posts

Hallo,

Mijn jeep cj7 uit 84 met een v8 5.9 amc 360 slaat af bij een laag toerental, onder het rijden. Ook stinkt ie dan flink naar benzine. Bij stationair draaien en flink gas geven schud de motor flink heen en weer. Heb t luchtfilter vervangen en heb t idee dat choke blijft hangen. Er zit een motorcraft 2100 carborateur op.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

als het luchtfilter er af is kun je zien of de choke klep helemaal openstaat bij warme motor, zo ja dan is het niet de choke. Andere oorzaken kunnen zijn afstelling van de stationaire sproeiers te rijk, vlotter lek, retourleiding naar benzinetank verstopt enz.. controleer ook het onstekings moment even om dingen uit te sluiten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor de snelle reactie. Zojuist het een en ander na gelopen. Choke klep staat open. Na een paar keer gas geven gaat het gaffeltje van de choke naar beneden. De motor warm laten draaien en de flink gas gegeven en als het toerental terug zakt schommelt het toerental ff en slaat dan af. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Daar heb ik ook aan zitten denken Jeepee. Ook een aandachtspuntje. Alle bougiekabels ed lijken vrij nieuw.Tis starten en lopen. Reageert goed op t gas geven. Maar valt toch weer uit. Misschien toch de  sproeiers stellen. Ondertussen ff een schema gedownload van de carborateur. Oh ja zonder luchtfilter wat ploffen uit de carborateur. Soms ook bij flink stationair gas geven uit de uitlaat.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, remreiniger gebruiken. Dit over een slangetje spuiten, bij de carburateur etc. Met draaiende motor. Mocht 'ie in toerental veranderen, weet je dat je een lek hebt.. 

Trouwens, aan de foto te zien, lijkt het erop dat je in het bezit bent van de Jeep die m'n vader een jaar of 25 geleden heeft gerestaureerd. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Robin,

Nu ik jouw achternaam zie. Klopt idd. Heb je vader ook een keer gebeld met wat vragen. Hij reageerde op de advertentie van de vorige eigenaar en kreeg zn nummer. Helaas ben ik dit kwijt. Waarschijnlijk weet hij misschien nog waar de achteruitrijschakelaar zit. Hij vond t leuk dat ik belde. Haha. Toevallig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zou ook de bougies eruithalen  en goed beoordelen, hoe zien ze eruit, zoek de verschillen. Leg ze op volgorde neer zodat je kunt zien uit welke cilinder ze komen. Zijn er een paar zwarter dan de andere, zitten er tussen die nat zijn? Zo kun je ook zien of de motor bij alle toerentallen op alle cilinders loopt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vanavond de bougies eruit gehaald. Zagen er naar mijn mening goed uit. Droog met een crème witte kleur. Ik zet er toch maar een paar nieuwe in voor de zekerheid. Is het mogelijk om er een paar 16mm bougies in te zetten? Het is een hele friemel om langs de spruitstukken de bougies eruit te halen en te plaatsen. Ik heb er nog 8 nieuwe liggen van een grand cherokee 4.7 met 16mm passing. Ondertussen loopt ie nog niet naar mn zin. We blijven zoeken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jeepless, ben benieuwd naar je vorderingen. Heb zelf gereviseerde AMC360 met nagenoeg nieuwe Edelbrock Performer - koude start prima. Warme start nog n kleine hapering soms. Slaat soms af bij wegrijden stoplicht e.d. als ik niet enorm voorzichtig op toeren laat komen. Zo nu en dan een misfire daarbij. Boven x toeren geen probleem meer. Zal timing laten nazien, carb afstellen. Benzinepomp nog checken?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...