Spring naar bijdragen
Zorlac01

Extreem hoog verbruik

Recommended Posts

Hey, 

Heb een paar jaar geleden een wrangler body of gerestaureerd. De motor was niet meer goed, dus op zoek gegaan naar een donor, gevonden in de buurt van Maastricht bij een afbreker. Gekocht echter zonder de pcm. Heb deze toen ingebouwd, en zonder de kabelboom te vervangen van de wrangler, aangesloten met een pcm van 93. Voorheen lag deze op gas, welke ik verwijderd heb, samen met alle electrische componenten van de gas. Auto had geruime tijd stilgestaan, ivm keuring en druk bezig met andere dingen. Onlangs heb ik hem terug de nodige zorg gegeven, om hem als oldtimer te laten keuren. Kan dus nu terug rijden, enkel werd ik zowat draaierig van de benzinegeur die uit de uitlaat komt. Dacht dat het aan de lambdasonde lag, (voelde hoorde of rook geen verschil met de sonde in of uitgeplugd) dus die vervangen door een sonde voor een wrangler aangezien de computer van een 93wrangler is. Heeft niks opgeleverd. Ruikt nog steeds hetzelfde, en het verbruik is immens hoog. Hoe hoog juist kan ik niet echt bepalen, enkel schatten, aangezien mijn kilometerteller het niet doet. Het moet ergens tussen de 20 en de 25 liter per 100 km zijn. Heb wel grotere banden 33ers,en de overbrenging is 4.10. Heeft er iemand van jullie een idee hoe ik dit verbruik een heel eind kan doen dalen? Heb ook al gemerkt dat mijn motorolie naar benzine ruikt...wat zou kunnen wijzen op lekkende injector naar het schijnt... Graag jullie advies, en ik weet dat het een wrangler is en dat die van nature al niet zuinig zijn... 😀 😀 😀 

Grtz 

Zorlac

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Meten is weten. Of de lambda sonde goed is weet je pas als je de waardes weet die deze doorgeeft. Een OBDII meter kan hierbij uitkomst bieden.

Het verbruik word ook voor een groot deel bepaald door je rechtervoet. 33-ers met 4.10 en een sportieve rijstijl kan voor het door jou genoemde verbruik zorgen. Ook op de snelweg is 1 op 5 bij 120 km/uur vrij gebruikelijk.

Maar weten is weten. Hoeveel liter benzine gebruik je. Ipv de km teller kun je ook een mobiele telefoon gebruiken. Er zijn genoeg GPS gebaseerde apps. Of gewoon google maps. Met een OBDII kun je buiten de lambda sonde(s) nog veel meer data uitlezen. Misschien kom je zo tot achter de oorzaak.

En anders is het toch gewoon je rechtervoet 😁😁

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Motorolie hoort niet naar benzine te ruiken. Dat zal niet het hoge verbruik verklaren, maar wel iets om aandacht aan te besteden. Beter voor de levensduur van je blok.....

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Rijstijl is zeker niet gek, rond de kerk max 70,maar dan verbruikt hij blijkbaar nog meer, onlangs een langere rit gedaan, 140km heen en weer autostrand en kwam op 51 liter met een max km/h van 90....

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
19 hours ago, Zorlac01 said:

280 km in totaal dus... 😀 

Dat is dus 1 op 5.5 Tis niet echt zuinig maar je reed in een wrangler dus met softop erop en deuren erin of helemaal open zonder top en deuren? Het scheelt behoorlijk in verbruik of je gesloten of cabrio rijdt.

Verder moet je niet verwachten dat je met je wrangler straks gemiddeld 1 op 7.5 a 8 gaat halen hoor. Met 33 ers en 4.10 wordt dat een lastig verhaal maar bekijk het van de positieve kant.

Ik haalde in mijn wrangler met moeite 1 op 4 op de snelweg.

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Was met halve deuren, windjammer en Duster... Max 90, aërodynamisch als een baksteen.. 😀 Maar dat verklaart niet de geur die ik bijheb.... 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Komt de benzine geur echt uit de uitlaat? Kan het niet zijn dat de brandstofleiding lekt; bij de filter bijvoorbeeld? Of de tankontluchtingsslang los ligt?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×