Spring naar bijdragen
mcsnipe

Offroaden Canigou, Frankrijk

Recommended Posts

De Canigou  (2784m)  ligt in de oostelijke Pyreneeën.  Een soort heilige berg voor de Catalanen. Het mooie is nu dat er bijna tot de top een "jeeptrack" loopt. Deze weg wordt gebruikt om toeristen en Catalanen 22 km omhoog te brengen met terreinautos. Achter op de foto zie je zo eentje. Zelf dacht ik mee aangezien dat een Jeep track is moet ik met mijn 2004 CRD GS dat ook kunnen. De weg is 22 km lang, soms steenachtig en ook langs diep ravijnen. Mijn jeep heeft dit trouw heen en terug gedaan. Daarna moet je nog 2.5 tot 3 uur naar de top lopen naar gelang van conditie.  Je rijd naar het Refuge Cortales. Vandaar begint de hike. Zelf heb ik geparkeerd bij Ras Dels Cortales (Foto). Waar moet je verder no op letten: onweersbuien kunnen gevaarlijk zijn, intense hitte in de zomer, steenslag. Ik zou het doen voor de Franse autoriteiten ook op het idee komen deze weg af te sluiten.

Start: Filliois

Stop: Refuge Cortales

Lengte: 22km

Dit was mijn 2e Jeep uit 2004.  Een Diesel met een Mercedes Motor. Allemaal genial behalve als je de laatste injector wilde vervangen den hele motor omlaag. Dus voor aankoop even recente wisseling controleren. Verder een fantastisch auto. Veel gekke wegen mee verkend soms met zweet op het voorhoofd. Kijk nu voor een nieuwe.

canigou.jpg

canigou_2.jpg

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Klinkt wel gaaf, is het echt een jeep-track of is het een beetje zand en wat gravel? In het filmpje zag het er nog redelijk begaanbaar uit met iedere willekeurige auto. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Het is geen uitdaging voor een Wrangler. Maar we hadden voor ons een station die wel omdraaide want te moeilijk. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×