Spring naar bijdragen

Resurrection of the Mohawk...


wrangler266
 Share

Recommended Posts

Tijd voor de volgende update!

De body is terug van de paintshop en samen met wat vrienden hebben we hem direct van de vrachtwagen op het chassis getild. Staat er mooi op moet ik zeggen. Terug in de garage heb ik de chassisbouten aangebracht, maar nog niet vastgedraaid omdat ik het vermoeden heb dat e.e.a. straks nog op elkaar uitgelijnd moet kunnen worden als de spatborden, grill en motorkap erop gaan. Maar voordat ik daaraan begin bekleed ik eerst de body met anti-dreunplaat. Op die manier probeer ik de Jeep wat comfortabeler te maken m.b.t. de geluidsbelasting tijdens het rijden. De anti-dreunplaten zijn aan 1 kant van hechtmiddel voorzien. Nadat ik de binnenkant van de body heb ontvet worden de platen op maat geknipt en gelegd. Belangrijk om de zaak goed aan te drukken met een roller om zoveel als mogelijk de lucht tussen het plaatwerk en de anti-dreunplaten te verwijderen. Dankbaar werkje moet ik zeggen. Zier er goed uit, maar daar zie je straks niks meer van...:dry:

Vervolgens heb ik eerst alle draadgaten voor de bevestiging van de spatborden opgetapt, gewoon om te voorkomen dat ik straks sta te 'hannessen' tijdens het monteren van de spatborden. Wat ik niet wil is dat ik tijdens de montage de lak beschadig. Aangezien ik mezelf aardig goed ken bereid ik de zaak goed voor. Het plaatsen van de spatborden verloopt soepeltjes, maar ja, het stelt dan ook weinig voor..... In den beginne laten ze de oren een beetje hangen, maar nadat de grill geplaatst is en de spatborden hier weer tegenaan gebout worden hangen ze mooi recht. Leuk werk om te doen, dit. :yes:

Voordat ik verder ga met het terug monteren van de kabelboom zet ik eerst de de grote deuren nog in elkaar. Dat blijkt iets stroever te gaan dan ik dacht. Uiteraard loert ook daar weer het risico op beschadiging. Het slotmechanisme met de buiten- en binnen hendel en de daarbij behorende overbrengingen laten zich goed monteren. Daarna moet de raamgeleiding met daaraan het driehoekig raampje geplaatst worden. Daarvoor moet eerst het bedieningsmechanisme van het zijraam en het zijraam zelf in de deur worden geschoven en met de resterende ruimte moet je dan zien  het driehoekig raampje op z'n plaats te krijgen. Aangezien ik merk dat dit met een beetje 'dwang' moet smeer ik de stijlen met een beetje montage olie in. Dan is het een kwestie van voorzichtig druk uitoefenen totdat je zeg maar over het hoogste punt heen bent en dan valt ie zo op z'n plek. Daarna vastzetten met 3 boutjes en voilá! Vervolgens kan de ruit met de 2 bouten worden bevestigd aan het bedieningsmechanisme. Zowel de buiten als de binnen hendel voor de bediening van het slotmechanisme werken prima. De volgende stap is het plaatsen van de nieuwe slotcilinder en hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als bij de halve deurtjes. Ik zal de bestaande uitsparing op maat moeten maken. Aftekenen en dan met het sleutelvijltje aan de slag. 

Als de slotcilinder eindelijk op z'n plaats zit wordt deze d.m.v. een stangetje verbonden met het slotmechanisme. Alleen als ik dan de werking wil controleren valt het resultaat me toch enigszins tegen. Ik bedoel het werkt wel, maar de verbinding tussen de slotcilinder en het slotmechanisme ziet er zo prutserig uit, naar mijn idee met te veel speling, dat ik besluit om die overbrenging anders te maken. Dit is 2x niks! :no:

Het probleem zit 'm hier in het Z-vormige verlengstukje dat op de slotcilinder zit en waar het verbindingsstangetje aan vast zit. Dat ding is zo instabiel als het maar kan zijn. De reden waarom ze dit verlengstukje gebruiken i.p.v het oorspronkelijke plaatje met de nok is, dat zo te zien, de nok tegen de raamgeleider aankomt bij het draaien van de sleutel. Mijn idee is om in het oorspronkelijke plaatje een gat van 4 mm te boren, naast het bestaande gat en vervolgens de ronding van de nok kleiner te maken zodat deze wel langs de raamgeleider kan bewegen. Vervolgens maak ik een nieuwe verbindingsstang die ik in het nieuw geboorde gat bevestig. Enfin, t'is misschien moeilijk te volgen zo in het geschreven woord, maar ik hoop dat de foto's de boel wat verduidelijken. Ik moet even wat materialen verzamelen voordat ik aan deze modificatie kan beginnen, maar natuurlijk kunnen jullie het resultaat hier volgende week lezen.

Inmiddels heb ik ook de 'frequentieshifter' en de nieuwe frontspeakers binnen. De frequentieshifter heb ik nodig om de Nederlandse FM-zenders te kunnen ontvangen op de uit Amerika afkomstige radio. Werkt errug simpel, je plaats hem gewoon tussen de antennekabel en de radio met een spanninkje van 12V erop en that's it. Als iemand geïnteresseerd is, let er dan wel op dat je een shifter neemt die met 0,1 Mhz 'verspringt. De frequentieshifter is trouwens hier verkrijgbaar.

Ook heb ik inmiddels via het Jeep-forum in Amerika een document gemaakt waarin (voor de Wrangler YJ) de aansluitingen en kleurcodes staan voor het inbouwen van een radio, speakers, versterker, e.d. Wel in het Engels, maar goed begrijpelijk te lezen. Gezien de 'spaghetti' onder mijn dashbord en het geknutsel voorheen van menige 'conniseur', voor mij een belangrijke vondst.  Dit document vindt je hier: The Last Stereo Wiring Thread.docx

Enfin, tot zover. Zoals gebruikelijk nog wat foto's en hopelijk kan ik jullie de volgende keer de 2 deuren met werkende sloten in vol ornaat laten zien....;)

Ciao en keep feeding eachother!

IMG-2518.jpg.e3d9fc2d1e0a0651f9468ad7a3bf5f0e.jpg

Na meer dan 1,5 jaar weer verenigd met elkaar...

IMG-2517.jpg.a9b608b6b2a0f32df75f56f90efcf428.jpg

Looking good (vind ik zelf...)

IMG_1552.JPG.1ec8e8ad1bb91540b98ce6e0cc0a4985.JPG

De binnenkant bekleed met anti-dreunplaten. Waarom zou je het laten als je interieur er toch uit ligt....

IMG_1558.JPG.b448ed2e1c7f531d2cafd3830aed2eeb.JPG

De spatborden erop, compleet met verstevigingsstangen en spatrubbers....

IMG_1563.JPG.6e8017794b5e2349d5b0bbb5ef30db46.JPG

IMG_1564.JPG.7f22505d48980293a2a87c902a2bf824.JPG

IMG_1565.JPG.68e7963584609c8c537394f06d6d155a.JPG

Hier een detail van het cilinderslot met het Z-vormige hendeltje. Beweegt alle kanten op. Ik vind het niks...

IMG_1569.JPG.60ede49cebf1958fb7e88976cd4923d3.JPG

Hier moet ik iets anders op zien te vinden. Vraag me af wie dit bedacht heeft....

IMG_1570.JPG.0977b0fa7e9587174ed81ab2317687f7.JPG

Dit is het idee. In dit plaatje wordt een nieuw gat 4mm geboord waar dan de nieuwe verbindingsstang doorheen gaat. Het originele gat komt dan te vervallen zodat de nok kleiner kan worden gemaakt en niet meer tegen de raamgeleiding aankomt.

IMG_1566.JPG.645e5dec02710b3187bb2bb78af9b725.JPG  

De frequentieshifter. Gewoon 1 stekker voor de originele antenneplug en 1 stekker die in de radio gaat. 12V erop en klaar!

IMG_1568.JPG.eb017cf607199e046c9badd488870fb4.JPG

Nieuwe 4 x 6"frontspeakertjes....

 

 

IMG_1562.JPG

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Yo, zijn we weer.

Wederom een vruchtbare- maar niet zo spannende week achter de rug. Begonnen met de modificatie van de stangetjes voor de verbinding tussen het cilinderslot en slotmechanisme van de hele deuren. Om het gemodificeerde stangetje voldoende ruimte te geven voor de open- en sluitbeweging, heb ik eerst m.b.v. de dremel een hoekje uit het plaatmateriaal van de deur geslepen. Daarna heb ik in het plaatje dat op het cilinderslot geborgd is een nieuw gaatje van 4 mm geboord, zodanig dat het oude gaatje weggehaald kan worden om het plaatje in dimensie ook kleiner te maken zodat dit niet in aanraking komt met de raamgeleider. Daarna heb ik van 3mm lasdraad een nieuwe verbindingsstang gebogen, die de rechtstreekse verbinding tussen de slotcilinder en het slotmechanisme moet maken. Na plaatsen van het nieuwe stangetje meteen de werking ervan geprobeerd om te constateren dat het werkt! Voor mij wederom een prima modificatie aan de Jeep, in ieder geval de moeite waard! 

Vervolgens worden beide hele deuren verder geassembleerd zodat ze straks zo kunnen worden ingehangen. Minpuntje hierbij is, dat van de L-deur het bovenste deurpaneel niet mooi recht meer is, sterker nog, het lijkt wel een golfplaat.... Op dit moment geen idee hoe ik dit weer recht kan krijgen. Misschien moet ik 'm wel vervangen door een ander exemplaar, ik weet het niet. Wat ik zeker weet is dat dit paneeltje in deze toestand niet op de deur wordt gezet. Als iemand een idee heeft hoor ik dat graag.

Na de deuren wordt de motorkap geassembleerd, wat verder geen rocketscience is natuurlijk. Als laatste plaats ik de nieuwe rubber onder het raamframe en kan ik verder gaan met het plaatsen van de motorkap en het raamframe op de Jeep. Belangrijk hierbij is dat alle onderdelen (body, spatborden, grill, motorkap en raam) op elkaar worden uitgericht zodanig dat de de linker- en rechterhelft van de Jeep zo goed mogelijk een spiegelbeeld zijn van elkaar. Uiteraard worden alle 'plaat op plaat' verbindingen én bouten voorzien van een laagje keramisch vet. Uiteindelijk blijf ik een klein verschil houden in de L- en R speling tussen de motorkap en de grille. Daar moet ik de oorzaak van zien te achterhalen.

Enfin, het begint al wat meer op een Jeep te lijken en dat geeft de burger moed. Komende week concentreer ik me nog op de uitlijning van de grill / motorkap en dan wordt de body met al z'n componenten vastgezet. Daarna zijn de kabelbomen aan de beurt. Dat wordt nog een uitdagende klus voor mij, althans zo kijk ik er nu tegenaan. Ik ben in ieder geval van plan om de kabelbomen te controleren op 'pruts verbindingen' die in de loop der tijd door deze en gene zijn aangebracht en deze te verwijderen of te fatsoeneren met soldeerverbindingen. We gaan het zien.

Zoals gebruikelijk nog enkele fotokus 'ter leering en de vermaeck' en dan wens ik een ieder een goede week toe.

Keep feeding eachother!

math

 

IMG_1574.JPG.6db8331f2b51c724965ef87a84e088bd.JPG

Dit hoekje moet eruit. Gaat makkelijk zat met een dremel.

IMG_1572.JPG.9d3db86c840e45c7380200f87871f47d.JPG

Het plaatje op de slotcilinder is kleiner gemaakt en heeft een nieuw gaatje van 4 mm.

IMG_1579.JPG.f763232147c6cfb5c4f84ec63ce0e9bc.JPG

Hier het originele- (boven) versus het nieuwe ontwerp van het verbindingsstangetje....

IMG_1577.JPG.2a2963beced169c0f83261024039e076.JPG

Zo kan het nieuwe verbindingsstangetje vrij bewegen....

IMG_1576.JPG.3368717277bd7f5520ba4395fd44fb75.JPG

En dit is het eindresultaat. Werkt perfect! :thumbsup:

IMG_1588.JPG.842dfb3c219b81dfb3b238e558800b15.JPG

Beide grote (en halve deurtjes) zijn klaar om zo te worden ingehangen. De bevestigingsgaten van de oude spiegels vakkundig weggewerkt door de bodyshop. Alleen van de L-deur moet ik nog iets verzinnen op de fatsoenering van het bovenste deurpaneeltje...

IMG_1589.JPG.2b8c6bd42fec603a6e251b8101762037.JPG

Dit is het deurpaneel in kwestie...

IMG_1592.JPG.cd6bdb25c31d925d797c06462ef3a83f.JPG

En dit is de 'golfplaat' waar ik het over had. Als iemand tips heeft hoe deze eruit zijn te krijgen hoor ik dat graag....

IMG_1581.JPG.84c1744d97a6f3b298e4059175120cad.JPG

In z'n waarde hersteld....

IMG_1583.JPG.427d9f2cae7d2f57ec3d78c1f2ba3fb9.JPG

Wide shot....

IMG_1584.JPG.6800baa949e09485075b39bb9b97ba61.JPG

Motorkap, spatborden, grill en raam gemonteerd. Nu alles op elkaar uitrichten...

IMG_1586.JPG.c5c73f7b5e13f563e96cff63cbbb0714.JPG

Mooi man, die halve deurtjes.

IMG_1580.JPG.239a5cad33fb4157c70545369ca34652.JPG

Je zou nog de indruk krijgen dat 'het' weer op een Jeep begint te lijken.... Duidelijk is links en rechts het verschil in speling te zien tussen de motorkap en de grill. Mooie doorkijk zo door de grill. Nu je het zo zegt, waar heb ik de radiator eigenlijk liggen...? :whistle:

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even een vraagje tussendoor voor de 'connaisseurs' onder ons:

Er ontbreken 2 lampjes uit het instrumentenpaneel (toerenteller / km teller) van mijn Jeep.

Kan iemand mij vertellen of dit zo hoort en bedoeld is voor een andere uitvoering of dat deze bij mij ontbreken? 

IMG-2561.jpg.305bc9577e7e0cb6c5dc4b0ee03fc784.jpg

Alvast bedankt,

math

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Huy MoparTim,

Dank voor je compliment en ja, dat is nu wel het doel om de Jeep voor de zomer in ieder geval rijklaar te maken. Ben nu bezig met het terugbouwen van het dashboard maar dat is verdorie geen sinecure! Miljaar, dat valt toch wel wat tegen.:dry:

Maar goed, rust bewaren en niet overhaast te werk gaan, dan lukt het wel.

Ik kwam bij het terugplaatsen van het dashboard nog een vreemd voorwerp tegen. Dat lag los in de ruimte achter het handschoenenkastje. Geen idee wat dit is. Als iemand het weet mag ie 't zeggen.

IMG_1600.JPG.113b02f23538ae305d18f7f2e1205087.JPG

IMG_1601.JPG.4c87151e771a30ced25fc3b7eac27013.JPG

IMG_1602.JPG.2ee462d5d060e87c9655df0be43d7444.JPG

 

Deze week ook nog deze 2e-hands soundbar ontvangen uit de States. Stond te koop op 'DeadJeep', een dealer in 2ehands Jeep onderdelen. Die heeft écht wel veel spul in de aanbieding. Als je een onderdeel zoekt dat hier in de EU niet meer te krijgen is zou ik zeker bij hem eens een kijkje nemen.

Op de soundbar had ik 75 dollar geboden, incl. transportkosten had ik 'm thuis voor 100 pleuri's. Dat vond ik niet te duur. Klinkt goed, ziet er goed uit incl verlichting en stevig en robuust uitgevoerd. Enige minpuntje is dat er wat schimmel aan de bovenkant van het canvas zit, maar dat is een kwestie van schoonmaken en opnieuw een waterafstotende laag opbrengen.  

IMG_1596.JPG.32c3a86991a927b779e69b4049190f4b.JPG

Enfin, tot zover deze kleine aanvulling. Deze week weer 2 dagen verlof opgenomen om de vaart erin te houden. Genoeg te doen nog. 

Tot de volgende update,

Math

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zijn we weer (na wat vallen en weer opstaan...)

Afgelopen dagen flink in de weer geweest met de kabelbomen. Alle overbodige knutsels verwijdert en klemverbindinkjes en kroonsteentjes vervangen door degelijk soldeerwerk. Tevens de nieuwe speakerkabels meegevoerd in de bestaande kabelboom. Op enig moment had ik het dashboard zover dat het weer compleet ingebouwd was. Met een voldaan gevoel ben ik van daaruit toen verder gegaan met het leggen van de achterste kabelboom. Daar zit ook het rubber slangetje van de achterruitenwisser bij. Toe ik die dus door het brandschot had gevoerd en me bedacht dat er ook nog zoiets voor de voorruit moest komen ging ik op zoek naar de 2 sproeiertjes en bijbehorende slangetjes. Toen ik deze gevonden had en wilde monteren kwam ik tot mijn grote verbazing erachter dat ik deze niet meer kon monteren zonder het gehele dashboard weer te 'slopen'... Ai... :frusty:

Deze had ik niet zien aankomen. Maar goed, het is me eerder al verspeld door een forumlid alhier, restaureren is een verhaal van vallen en opstaan. Gewoon accepteren dat dit kan gebeuren, niet lullen maar poetsen en dus heb ik het zorgvuldig gemonteerde dashboard weer uit elkaar gehaald en naar voren gehaald, zodanig dat ik de verwarmingsunit naar voren kon halen en de sproeiers met de slangen kon monteren. Daarna de hele zwik van het dashboard weer terug gemonteerd, wat overigens wat sneller ging dan voorheen, maar dat is logisch zei ene Cruyff J. ooit.....:P Dus voor diegene die ooit van plan is om zijn (of haar) YJ te restaureren: schrijf je ergens achterop een bierviltje dat je bij het assembleren van je dashboard eerst de sproeiers en slangetjes van je voorruitruitensproeier moet monteren. Achteraf kom je daar dus niet meer aan zonder het gehele dashboard weer te demonteren. Aldus geschiedde bij mij....:blush:

Daar wil ik ook nog even bij vermelden dat het ook belangrijk is dat je de achterste kabelboom al tegen de achterste koker van je body moet monteren alvorens de body op het chassis te plaatsen. Daar kom je namelijk in een later stadium ook niet meer aan. Hoe ik dat weet?..... :whistle:

Enfin, tot zover weer. Ik weet het is weinig spannend allemaal, maar dit werk vraagt nu eenmaal wat meer tijd en ik wil m'n 'malheurs' toch met jullie delen zodat er van geleerd kan worden. Ik ben nu doende met de achterlichten, mistlamp en nummerplaatverlichting aan te sluiten, waarna ik naar de voorkant ga om alle knipperlichten, koplampen en verstralers aan te sluiten. Ik heb overigens ook de binnenbekleding teruggekregen van het diep reinigen. Die zien er echt weer uit als nieuw, dat had ik nooit verwacht gezien de staat waarin de bekleding was toe ik 'm daar binnen bracht. Oh ja, en vrouwlief heb ik ook aan het werk gezet. Zij doet de 5 banden opwaarderen met uv-beschermende banden zwart en behandeld de letters met 2 lagen wit mbv een 'edding-pen'. 

Enfin, tot de volgende keer en 'keep feeding eachother...' :thumbsup:

math

IMG_1608.jpg.603b8495e15fad83569a42c7dd6410f1.jpg

Zo zag het dashboard eruit voordat ik ontdekte dat de hele zwik weer uit elkaar moest.... De radio ziet er best wel puik uit vind ik. Ik heb inmiddels een zogenaamde 'ION Cassette adapter Bluetooth' besteld, tegelijk met een houder incl. lader voor mijn iPod, zodat ik straks draadloos de muziek vanaf mijn iPod kan afspelen via de 'vintage' radio. 

IMG_1603.JPG.a18cff7edbfe2a8b9b7c12b7228273d4.JPG

Om deze sproeiertjes en slangetjes alsnog op z'n plek te krijgen...

IMG_1605.JPG.e064cef469813290eb410c76d09faa6b.JPG

Moest het dashboard weer uit elkaar. Terug bij af.....:(

IMG_1607.JPG.d119ad63cb1f6dd147b9ffcea2adabe6.JPG

Ut vrouwke ook aan het werk gezet....;)

Ciao amigo's....

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hi guy's,

Ben ik weer, maar nu even met een brandend vraagje:

Zoals jullie weten ben ik doende met het monteren van de elektrische kabels en vacuümslangetjes. Dat vordert gestaag en is op zich natuurlijk ook niet zo moeilijk, maar ik heb toch 1 vacuümslangetje die ik niet met zekerheid meer weet aan te koppelen.

Het gaat hierbij om de aansluiting van het vacuümslangetje aan de temperatuurregeling (zie foto) in het dashboard. Er is een blokje met 3 aansluitingen. Op 1 aansluiting komt het slangetje dat naar het 'motortje' van de luchtklep in de airbox gaat. Op een 2e aansluiting wordt de vacuümslang afkomstig uit het motorcompartiment aangesloten. Dan blijft er 1 aansluiting 'open'. Lijkt mij dat dat niet kan, maar ik kan me niet meer herinneren hoe de situatie was toen ik de boel uit elkaar haalde. De manual en YouTube bieden geen antwoord op mijn vraag.

Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen..... :blush: 

Misschien kan iemand van onderop een foto maken?:worshippy:

Jeep-Wrangler-YJ-Heater-Heat-Temperature-Defrost-Fan-_57.jpg.dcd9172ded00883514cad2b643165492.jpg

De temperatuurregeling, met links het kunststof blokje met de drie aansluitpunten....

Alvast bedankt voor het meedenken.

HELP, 

Math

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Marcos,

Miljaar man, hoe heb je deze zo vlug gevonden. Als je eens wist hoe lang ik hier naar op zoek ben geweest. Welke zoekterm heb je gebruikt?

Enfin, in ieder geval hardstikke bedankt voor je hulp. Hier kan ik verder mee.

En....hup, terug naar de garage.....:yes:

Hurray! :thumbsup:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zijn we weer, met even een kleine update.

Het leggen en aansluiten van de bekabeling nadert z'n eindpunt. Afgelopen week heb ik alle aansluitingen zowel aan de achterkant als aan de voorkant klaar gemaakt. Dat wil zeggen, de achterverlichting, incl. de mistachterlamp, trekhaakstopcontact en nummerbordverlichting. Ook aan de voorzijde heb ik nu alle verlichting aangesloten, inclusief de verstralers. Trekhaak en bumpers zitten er ook op nu. Alle vacuümleidinkjes zijn inmiddels ook aangesloten. Het einde komt langzaam in zicht, dus ga ik morgen ook weer lekker verder. Dit keer is de accubak met alle daar nog resterende kabels en onderdelen op het spatbord zoals de krikhouder aan de beurt. Gewoon, op het gemakkie om toch de vaart er een beetje in te houden.

Enfin, ik wens jullie allemaal een fantastische zomerdag toe voor morgen. Het wordt een zonovergoten dag, dus vergeet niet jullie vrouwen goed in te smeren, anders krijg je achteraf weer gemiep.... :lol:

Alle goeds,

math

IMG_2600.jpg.9cbcae2154f146d61ab6f89d052d6071.jpg

Achterkant is bijna klaar. Komende woensdag komen de scharnieren en nog wat ander klein spul terug van de spuiterij en dan kan de achterklep er ook weer in. De uitvoerder continue aanwezig om de druk er goed op te houden....:B Heeft ie van m'n vrouw...:whistle: 

IMG_2603.jpg.1b9b2ca3acb9313f32f78770f165bfcb.jpg 

Voorkant zier er weer een stuk toonbaarder uit dan voorheen. De lierplaat zit er ook al op, maar de lier komt wat later. Rijklaar maken heeft nu de hoogste prioriteit.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 uur geleden zei EJG:

ah een bulletje 

 

Huy EJG,

Ja, goed gezien. Een mini-bullterreïr. Heb je er zelf ook een?

Even OT: Hij is een herplaatser die eerder bij 2 andere gezinnen woonde en daar schijnbaar een behoorlijk rugzakje aan over had gehouden want de vorige eigenaars hadden een eindbestemming bij de dierenarts voor hem in gedachten... :ohmy: Toen ik hiervan hoorde ben ik meteen naar Spijkenisse afgereisd om hem daar op te halen en hem alsog een kans te geven een normaal leven te leiden.

Te vroeg bij z'n moeder weggehaald en volgens mij afkomstig van een Belgische broodfokker. Zijn gedrag was wantrouwend en angstig te noemen, maar aangezien het niet mijn eerste mini-bull was durfde ik het aan om hem mee naar huis te nemen. Twee weken verlof gepakt en met veel geduld en energie begonnen met de her-opvoeding. Alhoewel hij wantrouwend blijft naar vreemde mannen hebben we nu een prima bull, die ontzettende lief is naar zijn directe, bekende omgeving. We hebben veel plezier aan hem en ik lach me rot om zijn fratsen. Is vaak bij me in de garage en moet dan altijd wel een onderdeel of gereedschap 'gappen'. Dan rent hij de tuin in, lanceert een paar 'bullenruns' en dan moet ik maar kijken hoe ik dat ding terug krijg. Hilarisch om te zien....:D

Grtzz,

math

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh ja, toch nog even dit:

Ik ben doende met het terugplaatsen van de hoofdremcilinder, dus ik denk je bestelt een reparatiesetje voordat ik de boel terug monteer. Even met Jan Sloot contact opgenomen, blijkt dat er van de YJ geen reparatiesets meer leverbaar zijn, alleen een nieuwe hoofdremcilinder....

Aangezien er geen indicaties waren om de hoofdremcilinder te ontvangen en ik niet zomaar dat geld eraan uit wil geven, vraag ik me af wat ik het beste kan doen:

- Terugplaatsen zonder de onderdelen te demonteren en te reinigen?

- Onderdelen demonteren, reinigen en dan terugplaatsen.

Wie heeft er een goed advies voor mij?:blink:

Alvast bedankt,

math

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Huy Siert,

 

HaHaHa, een goed verstaander heeft maar een half woord nodig, dus jij adviseert me om met het oog op de veiligheid gewoon een nieuwe hoofremcilinder te kopen.... :unsure:

Daar heb je een punt, dus ja, da's het overwegen waard.

En die hint...? Steek die maar daar waar de zon nooit schijnt....:P Gaat never nooit nie gebeuren, kerel! :B

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei wrangler266:

Huy EJG,

Ja, goed gezien. Een mini-bullterreïr. Heb je er zelf ook een?

 

Nee, gelukkig / helaas niet , ben er nog niet uit.
Vrienden hebben ze, zijn echte clowntjes die honden.
Paar keer zijn ze me aangeboden , maar te weinig tijd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ben ik weer met de volgende vraag:

Ik wil een extra zekeringenkastje bij de accu monteren, waar alle externe stroomverbruikers zoals een iPod, frequntieshifter, 27mc e.d. op kan worden aangesloten, zodanig dat ze alleen 12V spanning krijgen als de Jeep op contact staat. Hiervoor wil ik vanuit de stuurkolom de 'acc-stroomdraad' gebruiken om een relais aan te sturen dat de accuspanning toelaat tot de zekeringenkast. Zeg ik dat goed zo? :huh:

Weet iemand van jullie misschien op welke stroomdraad de 'acc'- spanning staat en waar ik die het best af kan tappen? Liefst maak ik geen gebruik van zo'n blauw kabelklemmetje dat door de originele kabel heen prikt. Ik heb er iets van kunnen lezen op het forum van de Cherokee-mannen, maar ik kom er niet wijs uit. Ik dacht zelfs dat het een draadje van Ab was, maar dat weet ik niet zeker meer. Wie kan me uitleggen hoe ik dit netjes kan maken?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Alle goeds,

math

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...