Spring naar bijdragen

Jeep Tour zondag 5 maart 2017


wimvan hezik
 Share

Recommended Posts

Uitnodiging

JeepTourkl
JEEPTOUR door ons Peelland

image2Op zondag 5 maart 2017 organiseren wij een JeepTour door het Noord-Brabantse en Limburgse Peelland. In deze jeeptour zijn een aantal passages welke zwaar te noemen zijn. De JeepTour is ca. 100 km lang ongeveer 60% van deze tour bestaat uit onverharde paden en wegen. 
Een twee wiel aangedreven Jeep of een redelijk standaard Jeep met standaard wegbanden zullen het zwaar krijgen als de ondergrond nat is. De route is op een aantal plaatsen bij slecht weer zeer intensief, dus raden wij je aan minimaal een behoorlijk sleeplint of -koord aan boord te hebben.

Het winterzeizoen is gewoonlijk het jaargetijde dat er een jeepTour mogelijk is door de Peel. In de winter is het namelijk traditiegetrouw niet mogelijk voor de Peelwerkers om turf te steken waardoor er voor ons ruimte op de paden ontstaat.

 

De JeepTour "Peelland" 2017 gaat van start over:

countdown?to=1488700800&bg=15740a&fg=ffffff&days=1&lang=nl

 

WapenvanhetPeellandPeelland 
Het water en de bodem van de plassen in de Peel bevatten veel voedingsstoffen en door het warmere klimaat konden in het water waterplanten gaan groeien: riet, zegge en grote lisdodde. De waterplanten stierven af en vormden de eerste veenlagen op de bodem van de plassen: het laagveen. 
Als het laagveen het wateroppervlakte heeft bereikt en de plas dus is verland, verschijnt al gauw een broekbos in eerste instantie bestaande uit wilgen en elzen en later ook uit berken. Ook dit broekbos was veenvormend. De veenlaag werd dikker en dikker en begon boven het water uit te stijgen. 

IMG3057Een plantje dat alleen leeft van regenwater en zelf zoveel vocht kan vasthouden dat het in staat is boven de grondwaterspiegel uit te groeien. Veenmos sterft aan de onderkant af maar groeit bovenaan steeds door. De kletsnatte bovenkant sluit de afgestorven delen af van de lucht zodat er veen gevormd werd, laag op laag op laag. Het veenmos heeft duizenden jaren nodig gehad om tot een dik pakket hoogveen te komen. Het woekerde overal overheen, zelfs over de bomen waarvan de restanten nog steeds te zien zijn , de peelpuisten of het kienhout.

Toen men ontdekte dat het gedroogd hoogveen goed als brandstof bruikbaar was, heeft men eeuwenlang turf gestoken aan de rand van het moerassig gebied. Met grootschalige ontginning is men eind 19e eeuw begonnen. Voor de ontginning van dit gebied is destijds de midden-peelweg aangelegd. Deze hopen wij tijdens de tour niet te zien want wij gaan zo veel als mogelijk de onverharde paden verkennen.

Wij starten in het restaurant Roelanzia te Ysselsteyn. 
Hier staat voor u de limburgsevlaai en koffie voor u klaar. Na een korte briefing over de laatste stand van zaken op de route die u gaat rijden ontvangt u het roadbook en kan het avontuur beginnen. 

Eindlocatie, De Nachtegaal in Schijndel:
De startlocatie van de JeepTour is niet dezelfde als de eindlocatie, restaurantzaaldenachtegaalwij hebben de eindlocatie gevonden in het buurtschap Hermalen, Ün dûrp in ûn dûrp. Hier in het restaurant De Nachtegaal kunt het roadbook inleveren. Tegen inlevering van de consumptiebon voor een kopje koffie, thee of wat fris kan men hier nog even na genieten. 

Ook hebben wij voor diegenen die daar interesse in hebben voordat ze weer in de Jeep stappen om naar huis te rijden een heerlijk koud/warm buffet georganiseerd. Op ons inschrijfformulier kunt u aangeven of u mee wilt eten en de e.v.t. aandachtspunten voor de kok i.v.m. allergieën e.d. 

Buffet
Het buffet is samengesteld uit 7 diverse koude en 3 warme gerechten. Als de kinderen het willen kunnen ze gewoon aan het buffet deelneem en als zij liever patat eten dan is dit ook mogelijk. 
Als afronding van deze maaltijd kan men genieten van een dessert.

 

Programma:

  • Aanmelding: Tussen 09.00 en 10.00 uur, 
  • Briefing: Om 09.30 uur en vervolgens ieder half uur, 
  • Start: Vanaf 10.00·tot 11.00 uur, 
  • Finish: De route wordt om 16.30 uur gesloten, 
  • buffet: Vanaf 17:30 uur.

 

Kostenopgave:

  • Inschrijfgeld voor de Jeeptour per jeep bedraagt € 20,- (incl. start met vlaai en koffie en eindlocatie een consumptie)
  • Wij hanteren een borg van € 20,- voor het roadbook welke op de eindlocatie ingeleverd moet worden.
  • Deelname buffet per volwassene € 20,- / kinderen van 13 en ouder € 10,- / per kind jonger dan 13 jaar gratis.

 

Inschrijven1Inschrijving:

Inschrijving/reservering: Inschrijfformulier

NB: Indien je allergieën hebt of andere meldingen met betrekking tot het diner? S.v.p. bij aanmelding duidelijk opgeven i.v.m. de reservering van de diners.

De kosten verbonden aan de route en het diner dienen bij aanmelding contant te worden voldaan.

Startlocatie:
roelanzialogoslagschaduw1

Roelanzia
Lovinckplein 2 
5813 CC Ysselsteyn

Eindlocatie: 
companylogo1

Restaurant De Nachtegaal
Boxtelseweg 15
5481 VE Schijndel

Routebeschrijving naar Startlocatie:

IMG3058

Al met al een niet te missen zondag, maak er samen met je jeep en je familie een prachtige dag van,

met vriendelijke groet, Frank Eijk

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Ab pinned this topic

Vroeger zag je nog wel eens een paar mooie fotos voorbij komen. Maar heeft niemand meer een fototje voor op internet. Of filmpjes. 

Ik ben altijd benieuwd en het is leuk om op internet een beetje mee te kijken.

Graag hoor ik waar er wat van de jeepclub te bekijken is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 uur geleden zei www.jeepie.nl:

Vroeger zag je nog wel eens een paar mooie fotos voorbij komen. Maar heeft niemand meer een fototje voor op internet. Of filmpjes. 

Ik ben altijd benieuwd en het is leuk om op internet een beetje mee te kijken.

Graag hoor ik waar er wat van de jeepclub te bekijken is.

https://www.facebook.com/jeepclub.nederland/

Link naar opmerking
Deel via andere websites

13 uur geleden zei DogJeeper:

Even op de jeepclub facebook pagina kijken. Foto's en filmpjes worden tegenwoordig meer op facebook gezet dan in dit forum.

 

Top bedankt voor de tip, ik wist niet dat de JeepClub op FB zat, had er ook nog niet gekeken.

Nu wel dank u

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 uur geleden zei Bumper:

Je kunt het ook van de andere kant bekijken, dat je blij mag zijn als je hond wel binnen mag... Kan me nl. heel goed voorstellen dat het niet toegestaan wordt in een restaurant. En als organisatie ben je al heel blij dat je een geschikte locatie kunt vinden.

Ik ben ook blij als ie binnen mag. En ik kan me ook goed voorstellen dat een hond niet binnen mag. Het is verder ook niet als verwijt vond het gewoon jammer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Ab unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...