Jump to content
rado

timing

Recommended Posts

ter Eigen lering wat houdt een positieve timing precies in? Ik heb voor de gein zo'n OBD2 reader gekocht (15 e!) en daar zag ik dit op:

 

 

IMG_2405.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb geen idee van de correcte waarde. Dat zal ook van de motor afhangen. Volgens mij is het wel iets dat compleet door de PCM geregeld wordt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Rado, zou je de gegevens van die OBD2 reader (naam, type, foto, leverancier etc.) met ons willen delen? Ik moet ook nog eens zo'n ding regelen.

[mierenneukmodus]De timing zegt iets over de positie van de zuiger (t.o.v. het bovenste dode punt/maximale compressie) op het moment dat de bougie vonkt. Bij een vroege/voor ontsteking vonkt de bougie voordat de zuiger helemaal bovenin de cylinder staat (en dus nog op weg is naar boven) en bij een late/na ontsteking vonkt de bougie wanneer de zuiger al weer op weg is naar beneden.

Het aantal graden geeft de stand van de krukas aan op het moment van de vonk. Dus, op hoeveel graden voor of na het bovenste dode punt vindt de ontsteking plaats.

Voor zover ik het begrijp betekent +40 graden dat de vonk komt op het moment dat de krukas 40 graden voorbij het bovenste dode punt is (en dus al weer op weg is naar beneden).[/mierenneukmodus]

Edited by Vette73
typo

Share this post


Link to post
Share on other sites

thnx voor de info! ik heb net wat gelezen dat mn bij lichte belasting het normaal is dat de timing rond de +40 komt.

de OBD2 reader die ik heb gekocht is deze: https://www.bol.com/nl/p/obd2-mini-elm327-wifi-diagnose-auto-interface-incl-software-obd2-obd-ii-scanner-scan-tool-adapter-check-engine-light-auto-foutcode-lezer-ios-iphone-ipad-android/9200000065711380/?Referrer=ADVNLGOO002015-G-37710445195-S-270839247090-9200000065711380

 

een wifi verbinding omdat ik een iphone heb. geloof dat de bluetooth niet werkt op de iphone. 

de app die ik gebruik heet: dashcmd

kost 10 euro maar ziet er goed uit, kan foutcodes wissen etc. eerst gratis apps geprobeerd maar werkte niet echt lekker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eindelijk 1 die op m'n beide Jeeps werkt, thnx voor de tip! Met de BT varianten geen geluk tot nu toe, met deze dus wel. Denk dat ik die app ook maar doe. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×