Spring naar bijdragen

Harmonic / Vibration Damper Poeli Trekker En Plaats Gereedschap Amc 360


Marco Fennema
 Share

Recommended Posts

Hallo, mijn nieuwe oliepomp zweet olie op het stationair asje en ik laat dat nu repareren. Op Youtube zie ik dat er voor het verwijderen eenvoudige poeli trekkers zijn, en voor het terugplaatsen er ook mooi gereedschap bestaat.

http://youtu.be/Ex_yJ_http://youtu.be/Ex_yJ_V5UH8

http://youtu.be/R9LNht9EqEM

Heeft iemand deze twee gereedschappen ter beschikking voor een AMC 360, vanzelfsprekend betaal ik de aangetekende verzendkosten voor het heen en weer sturen.

Gr,

Marco

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb op hun site gekeken. Is een optie, maar ik heb ook het gereedschap nodig om de damper erop te zetten. Dat is een press fit, en met een hamer erop zetten schijnt niet al te best te zijn. :) ik ga het 1 keer gebruiken, zet de Jeep in de verkoop. En dankzij de MRB regel de komende tijd mijn des investering wonden likken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat dacht ik ook. Maar als je een zuivere press fit hebt, schijn je de bout maar twee draad wikkelingen in je krukas te draaien. Met pech maak je je krukas draad kapot wanneer je je bout verder aandraait.

Zoals ik ondervonden heb is er verschil in vibration damper maatvoering. Een te ruime ging er met de hand op, een goede niet. Nu heb ik zelf zonder problemen de oude demper er ook eens met de bout erop gezet. Maar deze nieuwe demper is exact volgens de fabrieks toleranties zodat de krukas zo trillingloos mogelijk draait.

Post en Dros heeft met uitbalanceren ook de nieuwe flexplate met gewichtjes bijgesteld. Dus daar is zoveel aandacht aanbesteed dat ik vrij beteuterd zou zijn als ik nu een bout met een stukje draad in mijn hand zou vinden. Maar een alternatief is een langere bout kopen en daar een moer op, dan kopieer je het principe maar kan dan de bout volledig in de krukas draaien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...