Spring naar bijdragen

Disc Brake Conversion - Waar Haal Ik De Onderdelen?


Recommended Posts

Ik ben van plan om m'n Wagoneer Dana 44 achteras die onder m'n CJ zit te voorzien van schijfremmen. Nu is dat niet vreselijk complex ofzo en hoeft ook niet duur te zijn. Mijn recept: http://www.jeeps-offroad.com/articles/waggy44brakes.php

 

In dat artikel worden allemaal onderdelen e.d. genoemd die uiteraard in de USA makkelijk verkrijgbaar zijn. Je rolt een dichtbijzijnde autoparts winkel binnen en je loopt $100 armer met een plastic zak de deur weer uit met alles wat je nodig hebt. We wonen echter in nederland, dus het zal vast een stuk minder eenvoudig zijn om de juiste spullen bij elkaar te puzzelen. Of zie ik dat verkeerd? Mijn beeld is vooral dat ik me de moeite kan besparen en gelijk in de USA bestellen want "hebben we niet" is zo'n beetje een standaard antwoord. Is jullie ervaring daarin hetzelfde of moet ik gewoon op zoek gaan naar een andere onderdelenboer? Waar halen jullie je spullen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jeep onderdelen:

Jeepparts.nl

cherokeeparts.nl

jeepcherokeeparts.nl

bsautoparts.nl

USA car onderdelen:

Catalina.nl

klompejantje.nl

americancarpartner.nl

verder zijn er via google genoeg te vinden.

Je zou voor de remleidingen bij vrijwel ieder garagebedrijf terecht kunnen om de wartel op de leidingen te maken. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon een geheel flexibele leiding te gebruiken. Die zij van bfgoodridge in alle lengtes te krijgen. Of bij een autosport zaak laten maken als je de lengtes weet. Zoveel "rare" dingen heb je niet nodig aan beugeltjes en klemmetjes (als ik het zo snel even lees heb je die alleen voor de remleidingen nodig.

Alleen de remschijven en klauwen zijn specifieke onderdelen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bij mijn D44 (Wagoneer) onder de wrangler heb ik nieuwe ongeventileerde schijven gebruikt van een Toyota landcruiser. Ca 60 euro per stuk.

Remklauwen van een golf 4 ca 50 euro setje op de sloop.

De ankerplaat van Bas hier op het forum bekend an Sjikita.dacht iets van 75 euro.

 

Vergeet de hoofdremcilinder niet te vervangen, de huidige heeft een te kleine slag. Ik heb toen een nieuwe besteld bij Nico (jeepparts).

 

Succes is een leuke klus.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Je moet wel bepalen of je een hydraulische handrem gaat plaatsen of de gewone houd, dit ivm het type remklauw

Die van de golf 4 heeft een hefboom voor de gewone handrem erop zitten en werkt goed. Is alleen niet erg groot en dus ben je niet overremt maar werkt wel goed. Voor meer rempower ( met 35 er banden heb je eigenlijk wel wat voorkauwen nodig)

Als je wat meer uit wilt geven zou ik willwood nemen met 4 zuigers, dan heb je geen mechanisch bewegende delen, maar moet je wel naar een hydraulische handrem

Golf klauwen heb ik hier nog nieuw liggen a125,-- per set, daar kan een landcruiserschijf bij (hj60 en 61)

De steunen kan ik leveren voor 60 euro, kan je ze op de As schroeven of lassen

Zo ben je voor 250-300 euro klaar

Als je voor wilwood gaat ben je 600-700 kwijt

Succes met de ombouw

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je moet wel bepalen of je een hydraulische handrem gaat plaatsen of de gewone houd, dit ivm het type remklauw Die van de golf 4 heeft een hefboom voor de gewone handrem erop zitten en werkt goed. Is alleen niet erg groot en dus ben je niet overremt maar werkt wel goed. Voor meer rempower ( met 35 er banden heb je eigenlijk wel wat voorkauwen nodig) Als je wat meer uit wilt geven zou ik willwood nemen met 4 zuigers, dan heb je geen mechanisch bewegende delen, maar moet je wel naar een hydraulische handrem Golf klauwen heb ik hier nog nieuw liggen a125,-- per set, daar kan een landcruiserschijf bij (hj60 en 61) De steunen kan ik leveren voor 60 euro, kan je ze op de As schroeven of lassen Zo ben je voor 250-300 euro klaar Als je voor wilwood gaat ben je 600-700 kwijt Succes met de ombouw

He Bas,

Kan deze conversie ook op een D30 van een Cj5 uit '73?

 

Gr Gunther

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...