Spring naar bijdragen

"vrijstelling Mrb Oldtimers Vervalt!"


hkrant
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Nu heb ik in december mijn gas uitgebouwd en laten keuren geregistreerd op 29 dec bij belastingdienst.

Maar toch al een maandelijkse rekening afschrijving gehad voor de belasting op benzine??

Dit zou dan toch niet mogen? Of zijn er meerdere.

Had op zijn minst eerst de keuze willen maken voor oldtimer regeling.

Klopt dit?? Of moet ik weer bellen me o zo fijne vrienden van de dienst.

Gr. Robert.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Volgens mij ben je iets vergeten :frusty:

 

Na uitbouw brief sturen dat je in aanmerking wil komen voor de overgangs-regeling.

 

De auto,s die op benzine waren kregen deze keuze, de rest niet.

 

Ik heb uitgebouwd tussen de kerstdagen en nieuwjaar en gekeurd in Zwolle op 6 januari en gelijk een brief gestuurd.

 

En vorige week pas de bevestiging gehad per brief dat ik in aanmerking kom voor de regeling.

 

 

Leuker kunnen ze het niet maken :cry:

 

Doe een belletje naar Apeldoorn en ze vertellen wat er kan en wat niet.

 

Succes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bron: AMklassiek.nl / 9 februari 2014

 

BELASTINGDIENST VOERT NIEUWE SELECTIE OP MOTORRIJTUIGEN VOOR OVERGANGSREGELING UIT

Oldtimers | Belastingdienst | Belastingdienst voert nieuwe selectie op motorrijtuigen voor overgangsregeling uit

De Belastingdienst gaat medio maart een nieuwe selectie uitvoeren waarbij alle motorrijtuigen die voor de overgangsregeling in aanmerking komen opnieuw in beeld worden gebracht. Dat heeft de fiscus aan de KNAC meegedeeld.  De Belastingdienst legt tevens uit, waarom diverse motorrijtuigenbezitters inzake de overgangsregeling nog geen bericht en rekening hebben gekregen.

De Belastingdienst voert dit voorjaar opnieuw een selectie uit om goed te kunnen bepalen welke motorrijtuigen voor de overgangsregeling in aanmerking komen.

 

Reactie op vragen KNAC
Diverse bezitters van een voor de overgangsregeling in aanmerking komend voertuig ontvingen nog steeds geen bericht van de Belastingdienst. De KNAC ondernam daar namens haar leden actie op en kreeg een reactie van de fiscus. Daarin bevestigde zij dat de in aanmerking komende houders voor de oldtimerregeling geselecteerd reeds eind november geselecteerd werden. De fiscus stelde verder dat de geselecteerde bezitters eind december een brief kregen met uitleg over de overgangsregeling.

Wie de gasinstallatie na eind november uit- bijvoorbeeld zijn of haar Volvo 245- liet bouwen, kwam wel in aanmerking voor de overgangsregeling, maar werd door de fiscus onder uitzonderingsgevallen geschaard. Om duidelijkheid te scheppen volgt daarom een nieuwe selectie.

 

Uitzonderingen
De Belastingdienst licht toe waarom verschillende bezitters  nog geen schrijven ontvingen over de mogelijkheid om van de overgangsregeling gebruik te maken. In haar schrijven richting de KNAC noemde de Belastingdienst die categorie bezitters uitzonderingen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Peildatum is RDW datum, niet de keuringsdatum !

 

In dec de belastingdienst gebeld met de mededeling dat ik nooit op tijd de auto van gas naar benzine gekeurd kan krijgen als er zo laat duidelijkheid is. Ik kreeg de uitleg dat gezien mijn kenteken ik tot 2 febr de tijd kreeg. Dus op vakantie met LPG gegaan en direct na thuiskomst de LPG verwijderd en op 28 jan is de auto herkeurd. Voor die datum reeds een bezwaar/verzoek gestuurd naar Apeldoorn met de vraag mee te mogen doen met de overgangsregeling zodra de RDW mijn brandstof wissel heeft verwerkt.

 

En toen diepe stilte. Dus nu gebeld, blijkt dat kijkt naar het moment dat de RDW zijn administratie verwerkt heeft mbt peildatum overgangsregeling. Ik moest 2 febr op benzine staan qua kenteken, de RDW heeft alles 3 febr verwerkt, ik had de RDW goedkeuring op 28 jan. Dus de administratieve verwerking is 1 dag te laat. Heeft men bij de RDW bv een griepvirus en ligt er een stapel werk, dan heb je gewoon pech.

 

Mijn verzoek voor mee te doen met de overgangsregeling is gebaseerd op die peildatum. Ik ben dus te laat, plus, daarbij ook nog eens heeft men mijn verzoek niet ontvangen. Dat is knap, als ik dikke vingers had en een verkeerd adres geschreven had. Dan was de brief allang retour gestuurd. Ik denk dat hij ergens op een bureau ligt.

 

De tape met alle incasso's gaat morgen de deur uit naar de bank bij de Belasting, dus 24 febr gaat men de incasso's van de bank halen.

 

Om dit gezeur te corrigeren moet ik:

 

Mijn afspraak bij de RDW bewijzen, helaas gaf de RDW alleen een email met bevestiging keuring. Er staat niet waarvoor. Dus ik print de betaling van de bank, daar staat 27 euro. De afspraak bevestiging stelt een indicatie van 55. Dus die 27 staat voor een specifieke dienst, bv LPG uitbouw keuring. Daarbij voeg ik toe een kopie van mijn oud kenteken bewijs, plus een kopie van mijn nieuwe ( LPG versus benzine ). Doel van deze bewijzen is dat ik voor 2 febr op benzine reed. Desondanks, als hun spelregel de RDW datum is hang ik en ben ik voor hun een LPG rijder.

 

Dan moet ik een verzoek schrift indienen. ( ik krijg die dus niet automatisch toegestuurd, dat klopt, want ze refereren naar auto's die voor 1 jan al op benzine reden. ) Ik wist dat, daarom had ik al eerder een verzoek ingediend, maar die is dus "kwijt".

 

De link is: http://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/verzoek_mrb_bijzonder_tarief_mb1021z13fol.pdf

 

Dan heeft de medewerker mijn automatische incasso vandaag geblokkeerd, ik krijg nu een acceptgiro. Maar dat is altijd een kwartaal. Naast mijn verzoekschrift die ik nu voor de 2e keer ga sturen met alle bewijzen voor alsnog deel te mogen nemen aan de overgangsregeling ( aangetekend ). Moet ik ook op 24 febr direct een aangetekend bezwaar indienen tegen de kwartaal betaling voor benzine. Wordt dat toegekend en mag ik met de overgangsregeling mee doen. Dan dien ik promt weer een aangetekend / digitaal bezwaar in daar tegen, maar dat is omdat ik meedoe met de massale bezwaar actie, dus een eigen keuze.

 

Maar ik heb alle adviezen van de belastingdienst gevolgd en kan toch weer er een hoop tijd aan besteden. Ea aangetekend versturen was beter geweest, maar desondanks, het feit dat ik voor de peildatum netjes een keuring geregeld had en dat dat de RDW diens verwerkdatum het peilmoment is, daar was niets over gezegd en daar heb je ook geen grip op.

 

Maar ik hoor ook over ellende bij autobezitters van bv de Hyundai I10 klasse, die voorheen MRB vrij reden en nu ook verkeerde bedragen geincasseerd zien worden.

 

Zodra ik een baan buiten Nederland kan vinden ben ik weg hier.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...

Als je het voor jezelf kunt verkopen dat je elke kwartaal weer ongeveer 3 keer meer betaald voor je LPG auto dan voor hetzelfde model op benzine zonder nog een meter te hebben gereden (lees: brandstof verstookt), dan is het prima.

 

Ieders situatie verschilt, als jij hebt berekend dat het niet uit kan om de boel op benzine te laten rijden dan moet je het vooral ook niet doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is inderdaad nogal raar. Maar er stond echt periode 04 tot 07 (dag ben ik ff kwijt). Ook voor mijn 2010 Peugeot 307 (stuk goedkoper, dat wel). Heb ook geen brief erover gehad, dus het zal met niet verbazen als er iets ergens niet klopt. RDW site geeft ook aan dat het meer zou moeten zijn. Als ze me echt richting de

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bij mij staat er letterlijk:

 

<kenteken> 2e mnd

tijdvak 01/03/14-01/06/14

meer info www.belastingdienst.nl

 

Oftewel, het is de tweede maandelijkse betaling voor het tijdvak waar ik toevallig in zit. Ik gok zomaar dat hetzelfde voor jouw geldt, ik zou het nog maar eens goed nalezen voordat je jezelf rijk rekent.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jap en investeren. Gaat me rond de 5 a 6 meijer kosten om dat ding op benzine legaal op de weg te krijgen. En de motor loopt al een mooi tijdje op LPG. Geen idee of die het zo fijn vind terug te gaan naar benzine. Denk niet dat mijn hoofd financi

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Die van mij draaide ook al een poosje op LPG, en startte zonder problemen op benzine. Daarna heb ik preventief de carburateur alsnog vervangen door een Weber (alsmede de verdeler en brandstofpomp). Waarom? Ach, de Carter die erop zat staat niet zo best bekend, en bovendien was er nogal wat aan gekloot. Kostte een paar centen, maar dan zou het ook goed moeten zijn (moet nog blijken :P)

 

Binnenkort naar de RDW, kijken wat ze ervan vinden zo zonder gasinstallatie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kan je me op de hoogte houden, FOTempel? Ik zit namelijk met precies hetzelfde. Zit ook al een tijdje naar een Weber 32/36 DGEV te kijken. Schijnt wel het beste te zijn. Waar heb je die vandaan? De motor heeft even kort op benzine gelopen in de garage. Vandaar dat ik weet dat de Carter aan alle kanten lekt. Kan meteen die grote luchthapper eraf.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb een Weber 38/38 uit de USA gehaald, van Redline. Een 32/36 was voldoende geweest, maar als je wat extra aanpassingen van plan bent dan heeft de 38/38 net wat meer. Een complete kit voor een 4.2L. Daarbij de remote snorkel kit, een DUI distributeur om al die kabelcrap met box, coil, etc. wat kwijt te raken. Ruimt mooi op in het vooronder, moet ik zeggen :) Ik wacht nog op de Carter 4070 pomp, die ligt momenteel nog bij de douane. Verder een mooie aluminium radiator (de ouwe was onrepareerbaar lek, bleek).

 

Ik heb het totale kostenplaatje nog niet durven uitrekenen. Maar ach, als ik eenmaal bezig ben dan ga ik er ook voor.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 8 months later...

Vorige week de cj weer geschorst, en toevallig een dag later een brief van de rdw dat hij vanaf 7 maart (weer) belasting vrij is.

Heb hem vandaag maar eens uit de stelling gehaald. Geen noemenswaardige problemen om te starten.

Moet hem nog wel helemaal nadien voor de APK.

Daar gaat nog wel wat werk in zitten, dus voorlopig genoeg te doen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...