Spring naar bijdragen

"vrijstelling Mrb Oldtimers Vervalt!"


hkrant
 Share

Recommended Posts

vandaag een brief gehad van de belastingdienst.

 

Ondervoorbehoud van goedkeuring.

 

per 1 jan 2014 wijzigt de vrijstelling motorrijtuigen belasting.

 

wat betekent dit voor u, vanaf 1 jan 2014 is er voor dit voertuig weer wegenbelasting verschuldigt.  (jeep cj7 uit 1980)

 

uw wagen komt in aanmerking voor de overgangsregeling, max 120 per jaar dec jan en feb niet gebruiken op de openbare weg.

 

in 2014 alleen niet in dec.

 

Bij verkoop of schorsing geen terug gaaf !!!

 

U ontvangt in 2014 een rekening voor uw motorrijtuig, wanneer u deze rekening tijdig betaalt maakt u gebruik van de overgangsregeling, als u de rekening op grond van de overgangsregeling niet betaalt bent u vanaf begin 2014 de voledige belasting verschuldigt.

 

zo staat het ongeveer in de brief die ik van de belastingdienst heb gekregen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Rekening motorrijtuigenbelasting (MRB)
De eerste rekeningen zijn door de belastingdienst verstuurd. Tenzij u uw voertuig geschorst heeft, ontvangt u in het eerste kwartaal van 2014 de eerste rekening voor MRB. Ook de 26 tot 40 jaar oude voertuigen op benzine, die onder de overgangsregeling vallen, ontvangen dan hun rekening. Zie voor nadere uitleg de hierna genoemde link onder schorsen.

Schorsen 
Wij krijgen veel vragen over het schorsen van een voertuig. Aangezien de informatie over schorsen verspreid is over verschillende partijen (zoals Belastingdienst en RDW), hebben wij getracht om het zo duidelijk mogelijk voor u samen te vatten op onze website. De link naar deze pagina is: http://www.vrijstellingoldtimer.nl/oldtimer-schorsen.

Bezwaar
Natuurlijk zijn wij niet akkoord met de absurde MRB-rekeningen die velen ontvangen, terwijl onze oldtimers al vaak jaren MRB-vrij waren. Het is daarom van groot belang om tijdig bezwaar aan te tekenen tegen de rekening van de Belastingdienst. Wij zijn druk bezig met de ontwikkeling van een bezwaren-generator. Daarin kunt u uw gegevens invullen en dan ontvangt u van ons per e-mail een kant en klaar bezwaarschrift dat u kunt opsturen naar de belastingdienst. Wij verwachten dat deze bezwaren-generator binnen 2 weken operationeel is. U dient zelf de termijn van 6 weken in de gaten te houden waarbinnen u bezwaar moet maken. Zodra de tool gereed is, hoort u dat direct!

De rechtszaak
Zoals gezegd maken wij op 20 januari bekend of er voldoende steun is voor de rechtszaak. Wij zijn er bijna! Wij hopen dat iedereen ons het vertrouwen geeft om de zaak door te kunnen zetten. U kunt ons steunen op http://www.vrijstellingoldtimer.nl of via deze link een PDF downloaden.

Met vriendelijke groet,


Wouter van Embden,
Namens Team VrijstellingOldtimer

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

Goed nieuws voor wie? De kosten zullen hoog uitvallen daar het procederen maanden zo niet jaren zal duren en dan moet allemaal betaald worden.

 

De enige die erbij gebaat is is de advocaat. Die gaat zijn zakken vullen de komende tijd met deze MRB kwestie.

 

Uitslag staat vast denk ik voordat de rechtszaak uberhaupt is gestart maar hoop doet leven he.

bewerkt door michel1972
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Jep, dat is de persoon die dit bedacht heeft.

Maar aangezien de meerderheid in de kamer wel heeft ingestemd met al die idiote plannen zouden nog velen hem per direct moeten volgen.

Dit toont weer eens aan hoe "sterk" de ruggengraat van onze regering is: met verwijten gooien kunnen ze heel goed maar verder zijn ze geen haar beter als Weekers.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...