Spring naar bijdragen

"vrijstelling Mrb Oldtimers Vervalt!"


hkrant
 Share

Recommended Posts

Petitie Eerste Kamer

Met medewerking van Stichting Autobelangen is Brigitte Schrijvers een petitie gestart om de Eerste Kamer ervan te overtuigen om de door ons allen zo verfoeide mrb-maatregel tegen te houden.

Deze petitie wordt komende maandag 16 december, om 17:45 op het Binnenhof aangeboden aan de Commissie Financi

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag met mijn buurman en zijn GMC naar de RDW te Waddinxveen geweest om zijn GMC te laten herkeuren naar verwijderen LPG. Het herkeuren duurde bij ons 25 minuten mede doordat wij veel vroegen. Als we niks hadden gevraagd hadden we na 10 minuten al buiten gestaan.

 

De medewerker van de RDW was heel open en vertelde ons veel en liet ons ook meekijken in de computer van de RDW. In die RDW computer staat veel geregistreerd van deze GMC en vele andere wagens zoals de wielbasis, spoorbreedte, totale hoogte GMC, hoogte voorbumper, hoogte achterbumper, bandenmaat en motornummer o.a.

 

Het eerste wat de medewerker ging doen was het chassisnummer controleren. Toen hij dat deed zei hij we kunnen verder met de keuring. Ik vroeg waarom dat. Hij zei als auto's geimporteerd worden gebeurt dat via de RDW. Wij registeren altijd wat voor type chassisnummer er ingeslagen staat. Het belangrijkste is dat het nummer overeenkomt met zoals die bij ons in het RDW bestand staat aangegeven met herkenningspunten en symbolen. Als blijkt dat het chassisnummer hiervan afwijkt kunnen wij over gaan tot een eventuele WOK melding als wij dat noodzakelijk achten.

 

Hierna ging de motorkap open en werd gekeken of alles verwijderd was. Daarna inspecteerde hij de onderkant van de wagen en was alles weer voorbij.

 

De GMC werd niet gewogen en verder onderworpen aan controles daar deze GMC nog helemaal origineel is. De RDW medewerker gaf aan dat ze dat alleen doen als ze twijfels hebben over het voertuig mbt de afwijking van de originele voertuig registratie.

 

Kosten bedroegen nu nog 27 euro maar in het nieuwe jaar komt daar wat bij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou, voor Piet Snot naar het Malieveld gereden. Kon bij werk om eerder weg en tegen vier uur was ik bij ingang Malieveld en werd per omgaande vrolijk weer de Utrechtse baan op gedirigeerd retour huis. Dus auto op vluchtstrook neergezet en daar is altijd wel een Yank met pech te vinden. Bleek dat petitie reeds aangeboden was. Wel moest ik enigzins lachen toen de oldtimers in groepen het Malieveld af reden. Ik kwam vanaf de Maasvlakte wat ineens een milieu vriendelijke zone leek bij de blauwe walmen die me tegemoed kwamen.

Dit typend, zie ik een email binnenkomen niet naar Den Haag te komen ivm noodverordening. Hm, had m drie uur eerder verstuurd zien worden.

Maar ja. Had erger gekund. Had 4x 25 liter petroleum bij me en dat had gezien kunnen worden als dat ik van plan was mijn Jeep definitief MRB vrij te maken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik hoorde het vanmiddag pas, dat men wilde verzamelen op het Malieveld. Ik was er rond 17u even, oom agent zei dat ze al aan het opruimen waren, maar ik mocht wel even het terrein op als ik er niet lang erna weer vanaf ging.

Vanavond gaan ze het erover hebben en morgenavond wordt erover gestemd. Mocht de maatregel doorgaan, is de kans groot dat ik moet stoppen met de spacerverkoop; merendeel van de afzet gaat naar oldtimers en nu er nog geen zekerheid is verkoop ik helemaal niks meer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit lees ik nu net in de agenda van de eerste Kamer mbt de stemming morgen. Zoals ik het begrijp wil de PVV een regeling in het leven roepen voor huidige bezitters, verkoop je hem dan is de nieuwe eigenaar het haasje maar "wij" zijn gered. De handelaars helaas niet.
 
http://www.eerstekamer.nl/motie/motie_van_strien_pvv_c_s_over_een

 

J1 MOTIE VAN HET LID VAN STRIEN C.S. Voorgesteld 16 december 2013 De Kamer, gehoord de beraadslaging, overwegende, dat de regering voornemens is de vrijstelling motorrijtuigenbelasting voor oldtimers per 1 januari 2014 alleen nog te verlenen voor voertuigen van 40 jaar en ouder; overwegende, dat alleen voor benzineauto's van 25 tot 40 jaar een "overgangsregeling" is getroffen, terwijl eigenaren van diesels en lpg-auto's direct het volle pond moeten gaan betalen; overwegende, dat de regering zich hierbij heeft laten leiden door de door haar ongewenste import van oldtimers; overwegende, dat door deze lastenverzwaring de oldtimerbranche grote schade wordt toegebracht, inclusief het verlies aan werkgelegenheid en het verlies aan rijdend cultureel erfgoed; verzoekt de regering voor oldtimers die rijden op diesel en lpg en aangeschaft zijn vo?o?r 1 november 2013 eveneens een overgangsregeling te treffen, en gaat over tot de orde van de dag. Van Strien Reynaers Kok Frijters-Klijnen Faber-van de Klashorst
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zoals ik al eerder schreef, de staat wordt nu voor de rechter gedaagt. Mits ze genoeg geld kunnen werven.:

 

 

Senaat akkoord
Op 18 december 2014 ging ook de Eerste kamer akkoord met Belastingplan 2014, waardoor de vrijstellingsleeftijd definitief naar 40 jaar gaat. Wat ons betreft heeft de Eerste Kamer haar controlerende taak niet goed uitgevoerd, men had nooit akkoord mogen gaan met deze maatregel.

Naar de rechter!
Politiek mag onze rol dan uitgespeeld zijn, juridisch niet! Stichting Autobelangen is voornemens de Staat voor de rechter te dagen en heeft daarvoor uw steun nodig.

De gehele maatregel berust op foutieve informatie. Grote groepen mensen zijn hierdoor zwaar gedupeerd. U kreeg toch een brief dat u voortaan geen wegenbelasting meer zou hoeven betalen? Laten we dat nou eens aan de rechter voorleggen!

Wij verzoeken iedereen een toezegging van minimaal

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb er gellukig niets mee te maken omdat m'n Alfaatje uit 1969 is, maar wat hebben ze het toch hopeloos ingewikkeld gemaakt om maar geld binnen te harken. Ben echt benieuwd of de doemscenario's nu uitkomen en wat dit oneerlijke systeem nu daadwerkelijk gaat opleveren. Het had zo simpel en redelijk eerlijk voor iedereen kunnen zijn, zowel in het kader van milieu als binnen harken van geld:

 

Benzine + LPG:

> tot 20 jaar vol tarief

> 20 tot 30 jaar half tarief

> 30 tot 35 jaar kwart tarief

> 35+ jaar belastingvrij

> Elke Benzine - LPG auto ouder dan 20 jaar die geimporteerd wordt vanaf 2014 met een bouwjaar vanaf 1950 eerste 5 jaar altijd vol tarief daarna halftarief-kwarttarief of belastingvrij naar gelang leeftijd.

> Of tot 35 jaar oud keuze, geen wegenbelasting maar een 30 dagen kaart per 2 jaar te bepalen. ie. elke 2 jaar kun je kiezen, wel weer wegenbelasting te betalen volgens tarief leeftijd om meer te kunnen rijden of wederom een 30 dagen kaart.

 

Diesel:

 

Altijd vol tarief tot 30 jaar oud of keuze voor een 30 dagen kaart vanaf 20 jaar oud.

 

Klaar

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gas is eruit en zojuist herkeurd door de RDW.

Echt doodzonde, die wagen liep heel mooi op gas.

 

 

Wel effe opletten daar je de ontsteking weer moet aanpassen als dat mogelijk is bij jouw ontsteking.

Ik merk wel een positief verschil nu de impco eruit is en de motor weer op benzine rijdt na aanpassen ontsteking Chevy blok.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik schors de wagen en ga een stalling zoeken, in regio Rotterdam dus dat wordt leuk. Denk dat ik de enige ben :(

Voor nu ont-schors ik hem voor buitenlandse vakanties tot ik een 40 jarige J serie vind. Daar gaat mijn blok en lpg installatie dan in. Misschien de Wagoneer strippen en dan ombouwen als off road wagen. Eerst maar stalling zoeken. Gaan wel opvallend veel stallingen met klassiekers (?) de brand in. Nu fikt er momenteel in Maassluis ook een af.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moeilijk, moeilijk, was met de cj7 aan t werk moet de body vervangen, maar denk dat ik m'n '93 cherokee blok met bak ook ga gebruiken voor de cj alles is er nu toch af.

 

Dan een klein zuinig wagentje er bij voor de winter !!! ga ik de rest van 't jaar mooi met de cj rijden bespaar ik mischien nog wel meer aan belasting dan ik nu.

 

en de benzine kosten tsjaa die vloeien  toch al is de duitse staatskas !!!

 

Weet 't nog niet maar heb al wel een leuk wagentje zien staan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

even een reactie

 

als ik het voorgaande lees zijn er veel oldtimers die dus voor dagelijks gebruik zijn

daardoor is er een nieuwe wet aangenomen omdat dat niet helemaal de bedoeling was van de vrijstelling

zeker niet op lpg omdat een oldtimer maar dacht 5000 km maximaal mag rijden op de oldtimer verzekering

dus dat loont de moeite niet om een nieuwe lpg in te  laten bouwen

 

vind het ook een vervelende zaak maar we moeten er mee leven

 

scoob

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ik denk dat de issue meer is, de onbetrouwbare overheid  in deze en dat ze maar lukraak wat doen zonder over de consequenties na te denken.

buiten dat moet Nederland altijd weer het meest brave mannetje met het meest bruine armpje in Europa zijn.... zolang ze dat uitkomt, want met deze regeling zoals ie er nu ligt vallen we buiten de boot met wat er geldt in Europa.

 

Prutsers zijn het... :frusty:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Overigens gaat de mrb heffing niet exact massaal 1 jan in. Ze activeren de incasso per kwartaal op basis van afgifte datum kenteken. De pechvogels waar dat precies 1 jan zijn, hebben echt pech. Ik ben 3 febr aan de beurt. Dus 2 febr schors ik hem, daarvoor rijd ik nog vrij van mrb. Wil ik daarna schorsing eraf halen en even weer rijden en dan lpg eruit en gebruik maken van overgangsregeling, dan betaal ik een vol kwartaal LPG. Geen recht op restitutie.

Wil je in 2014 LPG eruit halen en gebruik van overgangregeling maken maar red je het niet in tijd, dan verzoek naar Apeldoorn ( even belasting bellen voor adres en afdeling ) sturen en dan mag je alsnog meeliften op de regeling.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...