Spring naar bijdragen

Forward Control Ofwel Fc-170


hermancj5
 Share

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Aangezien clocken van de tussen bak niet zo eenvoudig was ivm het aanzuigen van de olie, heeft Jos Reuling (diemtech) een andere oplossing gezocht. Heb nu een NP 241 van een Chevy. De ingaande as van mij NP 249 is hierin overgezet. Deze heeft de uitgaande as rechts zitten waar ik hem moet hebben. Hij zit al op zijn plek, maar ik moet de steun van de bak nog aanpassen, aangezien de aandrijfas naar voren er dwars doorheen gaat.

Verder vandaag de motor weer opgebouwd. Nieuwe distributie incl nieuwe spie, nieuwe pakkingen, keerring, krukasdemper van Boris, oliefilter en olie. Al even gestart. Loopt weer als nieuw.

Nog wat kleine dingen afmaken en we kunnen weer rijden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Net de FC op de weegbrug gehad. 1820 kg waarvan 640 kg op de achteras.

Dat is met laadvloer en ongeveer 30 liter benzine in de tank. Daar komen nog zij en achter borden bij. Dus straks iets onder de 2 ton bedrijfsklaar.

Death wobble gevonden. Stuurkogel zat los. Ring onder de moer had een te klein gat. Hierdoor kon de pen niet ver genoeg in het gat gedraaid worden, omdat die door de ring werd tegengehouden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Maandag de vuurdoop gehad. Met de FC naar Heerde geweest. Voor het eerst 50 km aan 1 stuk er naar toe gereden, en vervolgens de hele middag rondgereden op het circuit. Uiteraard niet de moeilijke stukken gedaan, maar aan het eind toch wat proefjes gedaan, met succes. Aangenaam verrast en een bijzondere belevenis zo op de vooras zittend. Motor doet het ook prima. Met de 4.88 in de achteras en de lage gearing heb ik gewoon een kruipbak. Ook in de hoge gearing geen problemen. Doordat de motor dan iets meer moet werken, geeft dat een mooie brom. Alles heel gebleven en veel leuke reacties gehad. Kortom super dagje. 

20160516_113930_resized_1.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 months later...

Velgen had ik 2 jaar geleden al gekregen voor mijn verjaardag. Nu eindelijk de banden die ik wilde (BF Goodrich 33x10.5R15 KM2) kunnen kopen en met hulp van Jos Reuling erop gelegd.  Op de ouderwetse manier, met remreiniger. Werkt top.
Helaas nog geen tijd gehad om ze onder de FC te schroeven.

BF Goodrich 33x10.5R15.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Mijn a.s. schoonzoon had een oud Golfje gekocht met zo'n dikke, veel te grote einddemper. Je weet wel, van dat petjes volk. Dat ding was zo lek als een zeef en was op een manier vastgemaakt dat ik met alle wil van de wereld geen laswerk kan noemen. Het hele ding er onderuit gehaald en vervangen door een buis. Maakt wel iets meer lawaai dan standaard, maar het is maar voor tijdelijk. Die knalpot lag er dus nog. Ding is op zich nog prima, alleen waar het op de pijp was geprutst, was het gatenkaas. Met vloeibare pakking was nog geprobeerd om het dicht te maken. Kansloos.

Aangezien de FC de uitlaat van de GC heeft meegekregen, kon ik dit deel er afzagen, en wat reste was een mooie demper. Die heb ik even provisorisch onder de FC gemaakt, gewoon om te proberen.
Resultaat: een hele beschaafde, maar typische V8 roffel als je rustig rijd. Trap je hem op zijn staart, begint hij echt te blearen. Had het niet verwacht, maar ben er super tevreden over. Veel mooier dan het (scherpere) geluid van een cherry bomb.

Verder een begin gemaakt met het kopschot. Ben ik dat lelijke gat eindelijk ook kwijt.
Op de koker komen 2 steunen (iets schuin als de cabine) en een dwarsbalk op cabine hoogte zodat ik ook langere dingen mee kan nemen zonder dat ze het dak beschadigen. Daaronder denk ik 2 werklampen.
20161104 kop laadvloer.jpg

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

12 uur geleden zei Rickerd:

Gave wagen!

Zit me een beetje te verdiepen in welke auto nou speciaal is en toch nog goed in het terrein.

Zat zelf veelal te kijken naar een Volvo valp maar kwam nu ook een Jeep FC150 tegen die er wel apart uit ziet.

hebben deze een sper of iets dergelijks?

Dag Rickerd,

Een FC-150 heeft maar een 4 cilinder zijklepper, dus verwacht geen wonderen. Ik had een 6 cilinder zijklepper, en dat was al beperkt. Die motoren zijn niet te vergelijken met de 3.8 of 4.2 uit de CJ's. Dat was de reden dat ik de V8 heb ingebouwd.

Verder is mijn gewichtsverdeling 1200 kg op de vooras en 650 op de achteras. Niet ideaal voor het terrein dus.
Door de lange wielbasis kom ik sneller met de buik aan de grond, en de draaicirkel is die van een vrachtwagen.
Sperren? ik heb ze niet.Of ze er zijn? in de USA ongetwijfeld.

Ik denk dat je met de volvo een veel betere terreinbasis hebt. Maar als je maar genoeg geld tegenaan gooit is elke auto  terreinwaardig te maken.

Effen nieuwsgierig: Staat die FC in Nederland? Tot nu toe ken ik er maar 3 in Nederland.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Bak is bijna klaar. Wat kleine dingetjes waaronder een beetje verven. Ooit maak ik er nog zijkleppen van hout. (Maar eerst heeft de cj wat aandacht nodig, en dat zal ook wel weer de nodige muntjes kosten)  Deze schotten had ik gekregen, en de haken e.d. kan ik bij bij de houten ook weer gebruiken. Nu nog een beugel achter de cabine, en nog iets voor de nummerplaat maken. Dan nog iets van een bowdenkabel voor de tussenbak. En dan de CJ aanpakken. Gelukkig een a.s. schoonzoon getroffen die lassen kan en ook langzaamaan geïnfecteerd is met het jeepvirus. Scheelt een stuk zo'n extra paar handen.20170105_205147_resized.jpg20170105_205138_resized.jpg20170105_205124_resized.jpg20170105_205117_resized.jpg

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...