Jump to content
Sign in to follow this  
janjeep

Sneeuwreis naar Polen

Recommended Posts

Zaterdag 19 januari 2008 was het zover, met 4WD een sn eeuwreis naar Polen maken. Om 07.00 uur afgesproken bij de grensovergang Beek/Baberich om daar de andere deelnemers te ontmoeten.

2x Laro Disco, 1x Nissan Navarro, 2x Jeep Wrangler en 1x Laro Defender.

Alleen de 2e Jeep was er niet, bleek een kapotte tusenbak te hebben en is door zijn garagebedrijf opgelicht, er zou een nieuwe bak onderzitten maar dat bleek niet zo te zijn.

Na een regenachtige tocht om 20.00 uur in Bardo aangekomen. De andere dag volop rijden onder leiding van onze 4WD begeleider Rob Witte en de Poolse gids Andrej.

Sneeuw was er niet het was ongeveer 6 graden, dus eerst maar de bossen in en wat bergen beklommen. Later zijn we nog hoger gaan rijden, d.w.z. de bergen in waar boven de 1500 mtr nog volop sneeuw lag. De sneeuwkettingen kwamen toen toch nog van pas. Het was zelfs zoveel dat we er niet door kwamen, wat mij persoonlijk met totaal geen sneeuw-ervaring, een beetje tegenviel, want ik dacht een 4wiel aangedreven auto met sneeuwkettingen komt toch wel door een metertje sneeuw.

Maar de kunst is om op de sneeuw te rijden en niet er doorheen.

Om onze luchplek te bereiken, dat was een ski-hotel boven op de berg, moesten we daardoor echter de laatste 300 meter lopen.

Behalve de wagen van de gids heeft er niemand gelukkig pech gehad en hebben we heerlijk gereden, gegeten en gelachen.

We hebben van alles kunnen doen, maar je merkt wel heel erg dat ook in Polen het offroaden moeilijk gaat worden.

Voor ieder stukje bos of berg heb je een gids of een vergunning nodig. Een heleboel stukken mag je al niet (meer) komen. Dat komt ook door Poolse hufters die maar raak rijden en de boel verzieken. Op een avond wilden we nog even een leuk stukje doen, met een ingehuurde local gids erbij, totdat een boer met zijn traktor de weg blokkeerde en absoluut weigerde om ons verder te laten rijden en de Politie erbij wilde.

We hebben het niet laten escaleren en zijn maar weg gegaan.

Voor al het overige was het een prima reis.

Hieronder mijn foto's

http://www.mijnalbum.nl/Album=67ENLX68

Janjeep

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×