Spring naar bijdragen

Ronizz

Forum member
  • Aantal bijdragen

    33
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Cherokee
  • Bouwjaar
    2001

Recente profielbezoeken

947 profielweergaven

Ronizz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Na 5 jaar trouwe dienst verkoop ik met pijn m'n Jeep Cherokee. Reden is dat ik voor mijn werk steeds meer km maak wat voor mij niet langer betaalbaar blijft. Ben zelf ook echt geen klusser en heb de ruimte er niet voor. De Jeep is in goede staat, is onderhouden bij de garage en rijd echt goed, de automaat schakelt soepel en stationair draait hij heel netjes en continu. Heb er in 2013 een LPG installatie laten inbouwen en loopt netjes op LPG. Bereik is circa 450-500km op een volle tank (70-80 lt). De knipperlichten branden continu wanneer je stads- en dimlicht aanzet. Trommelremmen zijn vervangen en vorig jaar een nieuwe bobine geplaatst. De airco moet wel vervangen worden, maar als je een beetje handig bent en je hebt de tijd, kan je dit zelf (voorbeelden 'how to' staan op het forum) heb je hier nog jaren plezier van. Verder een paar kleine punten die eenvoudig zijn te repareren; Stoelverwarming bestuurderskant, de stoel van de bijrijder gaat niet omhoog (tandwiel in het motortje moet vervangen worden) en de antenne die niet altijd automatisch uitschuift. originele radio is aanwezig + 4 winterbanden. Er staat nu 200.500km op de teller. Prijs €6750,00
  2. Hallo Mendes, ik heb ook een XJ uit 2001 en hetzelfde probleem met de stoelverwarming; de foam is vastgenaaid aan de stoel waardoor het lastig wordt. Ik heb een stoffeerder gevonden die het geheel los kan maken en weer vastzet na de reparatie. Ik vraag mij af welke oplossing je zelf gekozen hebt.
  3. flushen is al geprobeerd, met diverse middelen, druk, stoom, vloeistof maar hij is nog steeds verstopt (sijpelt een klein beetje maar niet voldoende). Bedankt voor het stappenplan!
  4. Van de zomer begon de ellende; temp liep op en gaf aan 'check gauches'. Geen koelvloeistof meer in het reservoir. Tijdelijk bijgevuld met water en in NL nr de garage. Temperatuurmeter vervangen maar na een week liep de motor weer warm en gutste de vloeistof onder de motor eruit. Wat bleek: lekke koppakking. Deze is nu vervangen maar nu blijkt dat de kachelradiator verstopt zit en dat dit de oorzaak is van alle ellende (?). Nu van alles geprobeerd maar hij loopt niet door. Nu moet deze ook vervangen worden en dit gaat erg in de papieren oplopen ben ik bang. Kan dit idd de oorzaak zijn en hoe komt het dat een kachelradiator verstopt raakt? Ook niet geheel onbelangrijk, hoe voorkom je zoiets?
  5. Niet geweten dat je een gastank rechtop kon laten inbouwen. Toen ik een offerte liet maken vroeg de garage naar model auto en jaargang en of het reservewiel in de kofferruimte was. Bij aankomst was men verrast dat het wiel rechtop in de laadruimte stond, hier hadden ze niet op gerekend! En dan ben je US Cars en LPG specialist... Volgens de garage was het niet mogelijk om een gastank rechtop in te bouwen in de ruimte van het reservewiel en hebben ze mij overtuigd om de tank in de laadruimte te bouwen en dmv een gestoffeerde houten plank de gastank weggewerkt. Nu is mijn laadruimte is met 25cm verhoogd. Ik heb niet veel mee te nemen maar ik merk nu toch wel dat ik vaak de ruimte mis. Ik voel mij belazerd..
  6. Jeep is weer terug, blijkt een kabelbreuk in de massa geweest te zijn. nadat deze waren vervangen schoot het slangetje van de vacuumpomp los. Hij rijdt nu weer als een zonnetje!
  7. ik zal eens kijken hoe dit te doen, bedankt voor de tip!
  8. Ik wil graag m'n Jeep verfraaien door de knipperlichten continu te laten branden. Weet iemand waar ik deze units kan bestellen? Mvg, Ron
  9. update: de garage heeft vanmorgen ontdekt dat de vacuumslang was losgeschoten, nu schijnt ie weer goed te rijden. Deze week ga ik m ophalen en hopelijk dat ik dit niet meer ga meemaken. Bedankt allemaal voor jullie waardevolle reacties, fijn forum dit!
  10. bedankt voor je duidelijke uitleg!
  11. het piepgeluid komt van de meter die aangeeft dat er geen gas is en overschakelt op benzine.
  12. Ik weet dat ie diverse malen is uitgelezen op de computer maar er was niets opmerkelijks te vinden..
  13. ik lees wat berichten hier op t forum en merk dat het ook aan de verdamper kan liggen? Mijn airco werkt niet en de lekkage was niet snel gevonden bij de garage. Er is mij verteld dat de verdamper kapot kan zijn.. Kan dit een reden zijn voor het niet functioneren van de LPG installatie of staat dit hier los van?
  14. Hallo, ik heb begin dit jaar LPG laten inbouwen maar heb een herhaaldelijk probleem waar de garage nu ook niet 1-2-3 mee uitkomt. De Jeep wil niet meer op gas rijden en geeft na 20 seconden een piepgeluid en schakelt over op benzine. Bij de eerste keer is de computer en accu vervangen en heeft ie een paar maanden goed gereden maar sinds vorige week is het probleem weer opgedoken. In overleg met de leverancier (Vogels) heeft men alles opnieuw doorgemeten en zijn er extra massakabels getrokken. Echter na een 50km begint het euvel opnieuw: piepen en niet meer op gas willen rijden. Op benzine rijdt de Jeep overigens prima dus het euvel ligt echt bij de installatie. MOrgen gaat de Jeep naar Vogels maar ik vraag mij echt af wat dit kan zijn. Zijn er mensen die dit probleem herkennen en een oplossing hiervoor hebben? Mvg, Ron
×
×
  • Nieuwe aanmaken...