Jump to content

Boxman

Forum member
 • Posts

  344
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Boxman

 1. een OBD meter is haast onmisbaar bij een jeep om je storingen uit te lezen. Het kan zijn dat er iets anders aan de hand is dan je koelwater, maar dat kan je dan zien aan de storingscode (welke je weer via google kan checken). Met zo'n meter kan je ook de storing weer resetten zodat het lampje uit gaat.
 2. omdat mijn stoel doorgezakt is en het misschien makkelijker en goedkoper is om een gebruikte stoel erin te zetten, gezocht : zwart lederen bestuurderstoel Grand Cherokee WJ, moet wel in goede staat zijn + onderstel (en werkende electro).
 3. gebruikt gekocht maar nooit gebruikt, nu in de verkoop : Geschikt voor Wrangler JKU 2007-en verder (JKU = 4 deurs uitvoering). een body protection kit van Rugged Ridge, magnetisch. prijs 150 euro, alleen afhalen want het is te zwaar om te versturen. (magnetische platen wegen veel + grootte is niet handig). (foto's zijn voorbeelden van internet hoe het eruit ziet).
 4. succes ermee, ik heb het geprobeerd maar het is mij niet gelukt om het ongeremde trekgewicht van 450 naar 750 kilo te krijgen. Ook ik had vele kentekens van gelijkwaardige Jeep's opgegeven maar dit vonden ze niet 'relevant'. Reden: ze hebben, zeggen ze en ik kan het niet controleren, de gegevens bij import overgenomen van het voormalige buitenlandse kenteken. Hier valt niets aan te wijzigen. Klagen mag ik niet, er staat 2500 kilo geremd en 450 kilo ongeremd op kenteken.
 5. kansloze vraag, niemand zal zijn Jeep Wrangler uitlenen of verhuren wetende dat er schade aan komt. Een sloper is al snel een paar 1000 euro waard, laat staan dat je een goede Jeep in elkaar laat rijden. Tip : huur er eentje en sluit een goede allrisk verzekering af 😉
 6. vandaag de nieuwe NTK senzor gemonteerd. Hoera, de P0138 bank 1 senzor 2 melding is weg... helaas, direct nieuwe melding P0038 bank1 senzor 2, ingangsspanning hoog... waarschijnlijk dus toch ergens in de bedrading van deze senzor een probleem. Siert: hoe meet ik die 5 volt, weet jij toevallig welke po(o)l(en) ik moet meten en waar aarde vandaan ? Iemand al eerder dit probleem gehad en oplossing gevonden ?
 7. Goed dat u ons mailt. Ik heb voor u de gegevens bij het kenteken gecontroleerd. Hierbij heb ik gezien dat dit voertuig is geïmporteerd uit Duitsland. Bij de controle van het Duitse kentekenbewijs heb ik gezien dat deze Jeep in Duitsland ook al met het ongeremde trekgewicht van 450 Kg. geregistreerd heeft gestaan. Bij invoer neemt de RDW deze gegevens één op één over. Trekgewicht verhogen is alleen mogelijk als de fabrikant hiervoor een verklaring afgeeft en het wettelijk is toegestaan. Ik adviseer u om hierover contact op te nemen met de importeur of fabrikant. Verder moet de trekhaak hiervoor geschikt zijn. reactie van RDW, nu maar eens kijken of het gaat lukken via de importeur. bovenstaande jeeps zijn ook geimporteerd maar toch met 750 kg.
 8. dank je Michel, ik had de eerste ook gevonden + nog 3 anderen met 750 en 3500 trekgewicht. het verzoek ligt bij RDW, afwachten maar....
 9. hoi, op mijn kenteken staat een ONgeremd gewicht van max 450 kg en geremd op 2500 kg. Dit laatste vind ik prima, echter het ONgeremde gewicht vind ik erg laag en wil ik graag naar 750 kg hebben. Ik heb reeds contact gehad met RDW en die geeft aan dat ik vergelijkbare kentekens moet doorgeven (waar wel de 750 kg als ongeremd op staat) en dat ze het dan zullen onderzoeken. Mijn vraag is : zouden jullie, als jullie een 3.8 5 deurs Wrangler JK uit 2007-2010 met minimaal 750 kg ongeremd trekgewicht op kenteken hebben, mij het kenteken willen PM'en zodat ik dit kenteken als referentie kan gebruiken voor het ONgeremde trekgewicht ? alvast dank,
 10. vergeet mijn laatste opmerking maar, heb er eentje bij wederom ééntje bij amazon besteld (NTK).
 11. is NTK gelijk aan NGK ? via google kom ik voornamelijk voor NTK op USA sites met hoge 'shippingrates'. NGK is hier wel makkelijk te verkrijgen.
 12. dank voor de reacties; de sensor kwam van amazon USA en is van merk Scitoo (??). Was ding van 20 dollar, wellicht is dat al niet een goede keuze geweest.. Vervanging is idd aan bijrijderszijde gedaan, daar zitten de oneven cillinders. Doormeten van 5 volt heb ik niet gedaan, moet ik checken.
 13. Wrangler JK 3.8 welke al lang een P0138 melding heeft = lambda sonde bank1, sensor 2. Jeep rijdt perfect, niks aan de hand alleen werkt de cruise control niet door deze melding. Dus reeds de sensor vervangen door een nieuwe (aan de cilinder 1 kant /oneven en de 2e sensor, na de katalysator). geen positief gevolg, lampje ging bijna direct weer aan. Daarna een truc met een 'fouler' bij deze ene sensor (terug de originele erin gezet) ertussen maar helaas ook weer binnen 24 uur een p0138 melding. Iemand nog een idee hoe op te lossen / te omzeilen ?
 14. zie foto's, ophalen voor 40 euro. (stof krijg je er gratis bij).
 15. nu snel ophalen voor 50 euro alle 5 bij elkaar ! eerst die komt heeft ze...
 16. in de garage gevonden, een doos met 3 rvs remleidingen, 2x nieuw van rugged rigde 1x lange gebruikt van goodridge + nog een kort leidingkje, geen idee waarvoor die is.. Op de doos staat voor Grand cherokee ZJ 93-98 (maar lijkt me dan voor XJ en YJ en misschien ook TJ ?) de 2 nieuwe korte zijn ong. 30 cm, de lange goodrich gebruikte is 60 cm. Ophalen of opsturen (verzendkosten rekening koper), bij elkaar voor 30 euro in de doos. [u
 17. ze beginnen in de weg te liggen, dus nog even onder de aandacht !
 18. uiteindelijk de 'handdoek in de ring' gegooid en inderdaad een PAC interface gekocht. De iets eenvoudigere PAC c2rCHy4 was prima omdat ik geen stuurbediening heb voor audio. Deze was stukje goedkoper en besteld bij Amazon USA. Na heleboel gedoe met bedrading (en youtube filmpjes kijken) nu prima werkende Sony audio met apple carplay / telefoon / achteruitrijcamera.
×
×
 • Create New...