Jump to content

Laurent

Forum member
 • Posts

  284
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Laurent

 1. - patrol assen van nissan GR voor en achter met schijven en spiralen: 200
 2. komt ook te koop: - YJ tubefenders smittybilt, nieuw uit de doos. Nooit gemonteerd, zwart: 250 euro.
 3. Hallo, Naast diverse onderdelen in het andere topic stel ik ook te koop: Mijn jeep Wrangler 2.5 van '94. km stand: 257.000 km Manueel Met softtop LPG Vervangen over de jaren: Motor na 200.000 km Versnellingsbak na 230.000 km Dichtingen in de vooras en aandrijfassen Remschoenen en schijven + blokken in de achter - en vooras bijgeplaatst over de jaren: Tire carrier achteraan Winch GEW vooraan snorkel Safari TB spacer & gasklep 4.0 31" blackstar guyane op alu velgen sportzetels Gitrax 4" Rubicon Expres achteraan 4" SOA vooraan incl alle aanpassingen aan de geometrie alle originele banden, veren, zetels zijn er gewoon bij. Beoogde vraagprijs voor de liefhebbers: 4000
 4. Hallo, Tijdens de lenteschoonmaak op het hoopje "moet weg" gelegd: - Torqueflite 727 automaat, compleet met tussenbak & koppelomvormer: 350
 5. in hoeverre scheelt TJ chassis van YJ? bedoeling is om er (deels) een YJ kas op te zetten. (spiralen vs bladveren weet ik ook )
 6. heeft er iemand nog ergens een chassis liggen van een 4.0 yj? alvast bedankt Laurent
 7. kan je niet gewoon het gat wat groter maken? onder spanning monteren zou ik zeker niet doen. ze scheuren zo al makkelijk.succes!
 8. Mopar heeft ooit een boek uitgebracht 'jeep engines' Pn: P5007161. Vindt er info van terug over internet maar is precies niet meer te bestellen... iemand dit boek?
 9. is het enkel de handgreep zelf die je wil vervangen? dan moet je er het asje zien uit te halen en is hij los.
 10. delco is idd de verdeler. wij gebruiken nogal veel verfranste termen de camshaft sensor dus. ok dank je wel allen
 11. Weet iemand waarvoor het kabeltje dient dat onderaan de delco uitkomt? gaat naar een 3 polig stekkertje maar vind nergens iets erover terug. Zelfs Haynes praat hier niet over..
 12. max 80km/h bij wrangler! bij slibberig wegdek, niet te scherp afdraaien en ontkoppelen als je dit wel doet.
 13. en waarom zou je geen small block V8 nemen? Voor je een stroker gebouwd hebt komt er echt nog veel bij kijken hoor. Ik heb het ook ooit overwogen om een reserve motor om te bouwen tot stroker maar wil je het goed doen ga je versteld staan van alle aanpassingen.
 14. 4" is zwaar afgekeurd in Belgie, zelfs geen langere veershackles mag.. laat staan 31" banden of breder spoor.
 15. Ok, onze regelgeving is wel streng maar er zijn hier heus wel omwegentjes hoor. zo geraak ik al verschillende jaren door de keuring met een 4inch lift. Maar ik ga nu toch eerst eens onderzoeken wat het prijsverschil zal zijn tussen gelockte 8.8 + sterkere D30 en patrolassen. Er moeten gewoon toch velgen bestaan die genoeg offset bieden, nieuwe velgen heb ik toch nodig dus.. eerst maar is rekenen bedankt alvast voor de vele tips en raad. Wordt vervolgd
 16. hmm linkje werkt niet -ah de volledige site ligt plat blijkbaar-
 17. bedankt iedereen voor het meedenken en uitleggen, altijd leuk om hier info te krijgen van mensen met ervaring ipv mensen met meningen. Ik breek nu gans de jeep af, zet hem in orde met het oog hier nog minimum 10 jaar mee te kunnen rijden zonder constant upgrades te moeten doen. mss kies ik volgend jaar wel gewoon voor 33" of blijf ik op mijn 31'ers. Maar ik ken mezelf binnen 3 jaar zie ik een mooi setje 35'ers en steek ik die. En daar wil ik enorm goed op voorbereid zijn. (ook al zal mij dat heel wat werk en mss wat euro's meer kosten ) Michel als ik jou uitleg hieronder lees, dan zou zo'n ford 8.8 niet alleen eenvoudiger maar ook goedkoper uitkomen. Maar voor de prijs van 2 patrol assen vind ik wss nog geen ene goede 8.8.. (en die is dan nog niet gelockt ook ) kan je dat eens uitleggen?
 18. ik had het op de steekas die ik te zwak vind. Ik wil hem met het oog op later nu gewoon van de eerste maal sterk genoeg maken, een locker van 700E, versterkte steekassen en schijfremmen gaan mij meer of evenveel kosten dan nen axle swap. plus het feit dat er nog steeds de kans is dat die steekas op vervelende momenten stuk gaat..
 19. één van de opties is dus een dana300 en patrolassen. voordeel: -sterker -schijfremmen achter -sper standaard -4.56 verhouding nadeel: - te breed voor keuring - moet ik een andere tussenbak kopen kan die dana 300 dan rechtstreeks op de TF727 gemonteerd worden? Of liggen hier ook nog addertjes onder het gras? Zijn er dingen waar ik op voorhand bij de bouw rekening mee moet houden als de as rechts komt te liggen?
 20. ik heb al een 4" verenlift steken, dat moet wel voldoende zijn denk ik
 21. nog snel aan toevoegen, wat nu juist wettelijk is ga ik achteraf bekijken voor ik het praktisch bouw. Ook al is het goed om dat nu al een beetje in mijn achterhoofd te hebben.
 22. De assen gewoon laten zitten was het oorspronkelijke plan. Maar, gezien de jeep nu 2de voertuig is geworden en ik nu echt tijd heb om er lang over na te denken, twijfel ik. Als ik later 35" wil steken met de D35 en 4.10 overbrenging is dat toch om problemen vragen nee? komt daar nog eens bij dat ik liever geen dure locker steek in een as die mss toch breekt. Grote banden= meer kracht nodig bij het remmen. en trommelrem vol slijk of water is echt niet prettig als je snel stil moet staan.. ik las hierboven iemand die sprak over een Dana 300 tussenbak. komt je cardan naar voor dan naar de bijrijderskant?
 23. hoi iedereen, beste wensen voor het nieuwe jaar! ik bouw heel langzaamaan mijn YJ op. Nu staat ie nog standaard met een 2.5 erin. Maar ik heb een compleet gereviseerde 4.0 liggen, een TF727 met tussenbak zonder slipyoke erachter (ben de naam ff kwijt). Ik wil niet zomaar iets beginnen bouwen en dan achteraf terug moeten herbeginnen, dus alle schakels moeten sterk genoeg zijn. Volgende stap die ik wil versterken zullen de assen zijn, schijfremmen en locker erin achter, zonder locker vooraan maar wel nog mogelijkheid tot zijn de wensen.. de praktijk nu Ik sprak laatst met iemand die me patrol assen aanraadde, OK ze zijn sterker, hebben schijfremmen, locker achteraan.. maar zijn ook schroefveren. dus dat is al een eerste aanpassingspunt vooraan dan zit de diff aan de verkeerde kant. Ik weet hoegenaamd niet hoe je een as zou kunnen gaan ombouwen?? las hier al redelijk veel over, maar is dit wel zelf te doen? kan je hier later eventueel nog een locker inbouwen ook? Of zijn er betere alternatieven? (Dana 44 en 60 hebben nog geen schijven en nog geen lockers en zijn duurder)
×
×
 • Create New...