Spring naar bijdragen

Ron K

Forum member
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Grand Cherokee
  • Bouwjaar
    2001

Ron K's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Haha, nee dit is uiteraard de reparatie via het handschoenenkastje geweest. Zie je overigens niks van. Ja, ze lusten wel een slokje :-) het is hier op dit mooie forum natuurlijk een beetje vloeken in de kerk maar die GC is feitelijk ook een onding met zijn hoge verbruik, beroerde wegligging, kleine achterbankruimte en hoge materiaalslijtage maar is lekker goedkoop in aanschaf en een aardige uitstraling :-)
  2. Ik heb ook een WJ (4,7L Limited) uit 2001 en hetzelfde probleem gehad, net zoals alle andere bezitters :-) Setje blenddoors (2 kleppen, zowel bestuurders als passagierzijde) voor 85 pond besteld , 3 dagen later in huis. Daarna zelf de reparatie gedaan volgens instructie. Stelt dus echt helemaal niets voor, is in een uurtje gefikst. Alles werkt weer en ook de foutcodes zijn weer 0. Kortom, ik begrijp niet goed waarom iemand zo een oude GC voor minstens 1000 euro laat repareren als het ook voor 100 kan. Zonde van het geld.
  3. Jammer. Wat mankeerde er eigenlijk aan dat dat blijkbaar niet opviel tijdens de 1ste testrit en onderzoek ? Mijn ervaring was trouwens dat Jeep WJ's (zonder LPG) 4.7L's uit 2001-2001 hier in de omgeving (A'dam) ongeveer tussen de 4 en 8 duizend zitten. Na er een paar bekeken te hebben was de conclusie dat die van 4 afgetrapt waren en slecht onderhouden terwijl die van 8 er weliswaar veel beter uitzagen maar ook geen "garantie" op weinig problemen boden. Uiteindelijk heb ik toch een mooi uitziende van 4000 gevonden waarbij ik het extra achterstallig onderhoud incalculeerde. De "schade" lijkt beperkt tot 2 banden, een wiellager en een grote onderhoudsbeurt (totaal 1200 bij een kleine garage) levert nu een prima auto op. Ook in het terrein gaat ie fantastisch heb ik vastgesteld, op de weg vind ik zo een GC duidelijk veel minder. Maar goed, hij is ook bedoeld voor stadsritten (verbruik 1 op 6) en wat rommelen op het terrein.
  4. Ik ben geen ervaren Jeeper maar heb toevallig ook 2 mnd geleden een Grand Cherokee aangeschaft. Sindsdien heb ik wat problemen ondervonden die weliswaar opgelost zijn maar dit had ook anders kunnen lopen; Ik zou in ieder geval met de auto langzaam achtjes of rondjes met maximale stuuruitslag rijden. Er mag dan niks wringen/bonken ed (anders is de tussenbak niet in orde). Die kachel is ook oppassen. Laten repareren voordat je hem koopt en dan uitgebreid proberen. Als je de AC knop tegelijkertijd indrukt met de binnenluchtcirculatieknop (zit rechts van A/C) en dan met de linkertemperatuurregelaar een tik naar rechts draait zie je foutcodes voorbijkomen (of 0 als alles goed is). Onderhoudshistorie is belangrijk (ivm juiste en op tijd vervangen van olie voor automaat/tussenbak/diffs, gaan vaak stuk rond de 200.000km) ? Trekhaak kan wijzen op flinke belastingen. Verder vind ik het een fijne en/maar aparte auto. Wegligging is naadje, op verkeersdrempels is het een soort hobbelpaard. Ik kom zelf uit een BMW x5 en dat is dus echt onvergelijkbaar. Maar de Jeep is tweedehands zeer goedkoop, ziet er mi geweldig uit en rijdt prima (ik gebruik hem als 2e auto, ongeveer zelfde prijs als jij betaald).
  5. Dank. PCV klep is gereinigd (geweekt in benzine) en de motor loopt weer vlak bij hogere toerentallen. Ik had me wat betreft het wringen niet goed ingelezen. Dit is natuurlijk een bekend probleem van de NV247 tussenbak. Tip voor toekomstige kopers van een WJ; altijd achtjes cq rondjes rijden tijdens de proefrit :-) Topic gesloten.
  6. Nog niet zolang geleden een WJ (2001, 195.000km) aangeschaft. Een normale D beurt op laten uitvoeren, dus ook diff olie en transmissieolie laten vervangen met de juiste LS olie. Zowel bij linksom als rechtsom treedt er soms (meestal) bij een scherpe bocht wat wringen van de voorwielen op, dit gaat gepaard met wat grommend geluid. Als de auto wat warmer wordt lijkt het minder te zijn. Is dit een versleten tussenbak of diff probleem en zo ja hoelang kan je hier mee doorrijden ? Tweede vraag; is het nodig om de PCV klep te vervangen (is niet gebeurd) of zou je dat ding ook kunnen schoonmaken ? Alvast dank voor uw response.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...