Jump to content

Lodewijk

Forum member
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  2003
 1. Uiteindelijk de dynamo vervangen en het lijkt erop dat hij het weer doet! de dynamo geeft waarschijnlijk af en toe een piekspanning. 100 % weten we het nog niet, we wachten af.
 2. Uitgebreid met de garage aan de telefoon gehangen. PCM is toch echt kapot verklaart door Stemerdink en valt niet meer te resetten of codes te erasen. Er is dus duidelijk iets doorgebrand in de computer. Wat kan echter een piekspanning veroorzaken die zoiets voorelkaar krijgt? Waar zit de spanningsbewaker voor de computer ten opzichte van de dynamo. Regelt de computer de spanning van de dynamo en is die sensor stuk? of die beveiliging? graag hulp. Ga er nu samen met de garage mee aan de slag. ik heb de FSM van 02 model(met diesel), kan ik hier voldoende in vinden of is er veel verschil met het 03 model?
 3. de FSM heb ik gevonden. moet hem nog even uitpakken. Zou een dergelijk probleem wat ik heb met mijn Jeep echt aanleiding zijn de PMC te vervangen? Of is de kans groot dat de PMC's die nu nog bij de garage liggen, het gewoon nog doen als het originele probleem is opgelost?
 4. http://www.jeepz.com/forum/cherokee-commander-wagoneer-liberty/34871-03-2-7-crd-bigggggg-problems.html dit geloof je niet. Deze kerel heeft exact dezelfde problemen! ga me daar inschrijven.
 5. recall ingevuld bij USA, ik krijg bericht dat mijn stoel door kan branden en mag nieuwe stoelverwarming laten plaatsen. werkt dat echt zo? kan ik ook recall invullen voor Europe?
 6. Wat is een FSM? manual?
 7. 100, 115, 190 en 235 geven alle een voltage probleem aan. te hoog of te laag P1608 Serial Communication Problem With Device 8??? 2120 en 2125 leiden allebei naar het gaspedaal dat inderdaad niet reageert. maar geeft dit aanleiding de PCM te vervangen?
 8. P 2120 en P 2125 staan niet in de lijst van Wjjeeps.com?
 9. het is gelukt de foutcodes te achterhalen: P 0100 P 0115 P 0190 P 0235 P 1608 P 2120 P 2125 wat is hier aan de hand?
 10. Op de factuur van de garage staat dat de ECU (engine control unit) is vervangen. Blijkbaar haal ik dingen door elkaar. Hoe weet ik of de PCM of de ECU de geest heeft gegeven en waar zitten deze computers. onder de motorkap rechts helemaal vooraan zit het ding wat vervangen is.
 11. Ede Gelderland. Stemerdink, Veenendaal zit ook dichtbij. ik ga de Jeep Mechanics eens bellen. bedankt voor de tips. laat meer weten als er nieuws is!
 12. Vreemd, gisteren waren er 8 reacties op mijn bericht. Nu zijn er een aantal verdwenen. wie weet waar ze gebleven zijn? Ik probeer nu de computer uit te lezen mbv de sleutel 4 keer draaien en dan aanlaten, maar de kilometerteller geeft niets aan. Kan ik misschien het beste een OBD lezer aanschaffen. wie zou me kunnen helpen met dit soort problemen. De gangbare garage weet er niet echt raad mee en zet er direct een nieuwe computer in, die vervolgens weer kapot gaat. Daar heb ik niet nog een keer zin in. Er gaat pas een nieuwe computer in als de storing is opgelost. alvast bedankt
 13. Met veel plezier rij ik in een Grand Cherokee 2003 als na een half jaar de motor computer het begeeft. Resetten en uitlezen helpt niet, geeft 26 storingen en de garage stelt voor de computer te vervangen. (gebeurt maar 1 keer in de 20 jaar, vette pech). Echter na een half jaar weer precies hetzelfde probleem, weer de computer die het begeeft. Het lijkt erop dat de auto een piekspanning over de computer stuurt tijdens het starten en we vervangen de startmotor, accukabels en meten een en ander door. Ik krijg de auto weer mee, en wat denk je, na twee weken ligt weer de computer eruit! Nu ben ik radeloos na 2 dure reparaties en een kapotte Jeep op mijn oprit, die opeens onverkoopbaar lijkt. Wie o wie kan me helpen met dit probleem. Is de computer te omzeilen? bypass, diodes enz? Aangezien de storing niet continu plaatsvind, lijkt het probleem niet op te sporen. Na plaatsing nieuwe computer wordt er geen enkele storingscode meer gegeven. alvast bedankt voor reacties!! een treurige Jeep liefhebber
×