Spring naar bijdragen

Rene83

Forum member
  • Aantal bijdragen

    211
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    5

Alles door Rene83 geplaatst

  1. Te koop aangeboden, set abs steekassen voor Dana 30 as (Wrangler en ook Cherokee XJ als ik me niet vergis). prijs 85 euro per stuk, voor de assen samen 160. verzenden tegen meerprijs mogelijk. bellen of appen is sneller nulzes22798906
  2. Heb die Cherokee vorig jaar in Budel gezien. Is in het echt wel een stukje minder knap als op de foto (ziet er zwaarder gebruikt uit), maar zeer zeker een leuk ding.
  3. klopt, progressive coupling dan, maar ook die kan herrie maken en wringen veroorzaken.
  4. dan zal je viscokoppeling in je tussenbak wel versleten zijn. De mijne had het eerst ook (vooral) linksaf, nu ook rechtsaf. Morgen komt er een andere in bij mij.
  5. Misschien waren de veren behoorlijk versleten? Heb je het verschil tussen voor en na de verhoging niet gemeten?
  6. Er zijn alternatieven, bijvoorbeeld die Kroon aangeeft, die agrifluid. De meeste automaterialenzaken hebben deze echter niet op voorraad, er zijn er ook bij die zeggen dat normale tussenbak olie er ook in kan. Ik heb ze gevraagd of ik in het geval van een kapotte tussenbak verhaal mocht komen halen, toen gingen ze het navragen bij Kroon. Die gaven aan dat er absoluut geen andere in mocht als die agrifluid (geen ander kroon product uiteraard). Mocht je een ander merk als kroon willen nemen, maar de mopar te duur vinden kun je nog op mobil 424 gaan zoeken.
  7. Er zit nooit een peilstok in de vulbuis. Ik heb er eentje geleend bij een garage in het dorp. Filter en pakking kun je van een Mercedes ML 270 CDI bestellen.
  8. 4cm liftkit van XT automotive met Rancho 9000xl schokdempers geplaatst, en meteen 245/70R17 Bf All terrain eronder gelegd.
  9. ik zou als het een beetje low budget moet blijven een 2,5" kitje nemen, en die andere inch met een bodylift doen. Kun je die 33ers ook kwijt, geen SYE nodig en je kunt modder en troep tenminste fatsoenlijk tussen body en chassis uit spuiten.
  10. Verhogingssetje voor de WJ, veren en Rancho 9000xl schokdempers
  11. dubbel geboorde koker zal waarschijnlijk zijn om je tussenbak te verlagen.
  12. Een Jeep Grand Cherokee 2.7CRD uit 2004. Wat een relaxed ding om mee te rijden, en power zat als het nodig is. Kan mooi voor de aanhanger met de Wrangler erop.
  13. Ik heb een 4inch trailmaster set onder mijn YJ en die is errug stug. In een ander topic wordt geschreven over een 2 inch verhogingsset van Old men emu, icm een bodylift. En dan zouden er (met misschien nog wat spatbord trimmen) 35ers onder kunnen. De set van Old men schijnt soepeler te zijn, maar heb ik zelf geen ervaring mee. Ik zou ook niet voor de LSD as gaan, er liggen er zoals gezegd genoeg met een vacuum sper, zo'n LSD is gauw genoeg naar de klote, zeker in het terrein met grotere banden.
  14. inderdaad. En je krijgt een sticker op de raam als je aan het routeboek mee doet, dus er kan op gecontroleerd worden. Er worden al erg veel 4x4's in de omgeving los gelaten, als je dan ook nog eens illegaal mee gaat rijden draag je er aan bij dat ook dit evenement binnen een paar jaar naar de klote gaat, lijkt me niet de bedoeling. Verleden jaar hebben ze al gekloot gehad omdat een paar personen zich onderweg niet konden gedragen, dus hou je aub gewoon aan de regels. Hiermee wil ik absoluut niet zeggen overigens dat jij (D-me) je niet kunt gedragen, maar achter iemand aanrijden over de routes (die in principe al te vol zitten) is geen strak plan ;-)
  15. Rene83

    steekas dana 30 zj

    Ik heb nog een korte steekas met ABS krans liggen. Deze zou uit een Wrangler komen, maar dat weet ik niet zeker. Mocht je meer info of foto's willen PB maar even je nummer (mocht je whatsapp hebben app ik de foto's even) of je mail adres.
  16. Oké Michel, wat voor Jeep Siert rijdt wist ik niet. Van het verschil tussen yj en tj was ik wel op hoogte. Heb in Moab met tj's gereden en zelf een YJ, het verschil is behoorlijk
  17. Siert, je hebt in Budel dus een Jeep met een dergelijke set up (old men emu) bij? Ik zou graag even kijken en indien mogelijk een rondje mee rijden. Het rijgedrag met mijn trailmaster 4 inch is wel iets verbeterd zonder de traction bar ed maar is nog steeds erg stug op korte hobbels. Aangezien ik m meer op de weg wil gaan gebruiken ben ik toch op zoek naar een ander veer systeem.
  18. wd40 heb ik bij mijn lier ook alleen op de ring (in die ring lopen bij mij de tandwielen) van de vrijloop zitten. Blijkbaar valt het wel mee met het verdampen, want rolt nog steeds soepel, is ondertussen toch een jaar geleden dat ik de lier op deze manier aan de gang heb. En dikte van het vet heeft er zeer zeker wel mee te maken of ie soepel af rolt, dikker vet verdeeld zich minder makkelijk over de tandwielen, waardoor de tandwielen minder soepel draaien. Allemaal factoren waardoor een lier minder soepel afrolt. Nu is dit voor de TS niet van belang zo te lezen
  19. ik zou dun vet gebruiken in de lier, en maar een klein beetje. Hoe meer en dikker het vet, hoe slechter die uitrolt met de hand. Ik heb ook mensen gesproken die een beetje automaten olie in hun lier doen, maar dat heb ik zelf nooit gedaan. Bij mijn Kingone tds heb ik een klein beetje vet op de tandwielen gedaan, en een beetje wd40 op de vrijloopring, die trek ik nu met 2 vingers uit (ligt wel een touw op, dat rolt misschien wat makkelijker).
  20. zoals de afgelopen jaren wordt dit jaar ook weer Offroad Budel georganiseerd. Een terrein, met 4x4 markt, camping en routes. Check voor meer info en inschrijven ; http://offroadbudel.nl/
  21. @jeroen dw, heb je alle stabilisator stangen en dergelijke er nog onder zitten? Ik heb een 4" verhogingsset van trailmaster eronder zitten, en die was ook gruwelijk stug, met de flex van een betonplaat. Sinds ik er die stangen onderuit heb gehaald is het een stuk beter geworden. Comfortabel is ie nog niet echt, maar wel al een stuk verbeterd, evenals de flex. Qua sturen merk ik weinig tot geen verschil.
  22. Bedankt Michel, daar hebben we wat aan! (die info, de nieuwe regels niet). En excuses voor het offtopic!
  23. Ik heb je de vraag in een ander topic al een keertje gesteld, maar misschien heb je dat niet gezien. Wat gaat er dan veranderen op het gebied van de keuringen? Je hebt al vaker gereageerd dat er van alles gaat veranderen, maar wat precies kan ik nergens vinden. Laat ons ook mee leren
  24. Een daktent en aluminium buis met lasbochten. Nu nog van dat aluminium een dakrek voor op de YJ in elkaar lassen.
  25. bedankt Masis, weer wat geleerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...