Spring naar bijdragen

Zoef007

Forum member
  • Aantal bijdragen

    31
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Zoef007

  • Verjaardag 27/12/1962

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.dorpnet.nl

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Curacao
  • Interests
    Duiken en 4x4

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Cherokee
  • Bouwjaar
    2002

Recente profielbezoeken

1,728 profielweergaven

Zoef007's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Zoef007

    $_864.JPG

    Een mooi exemplaar gevonden in Friesland. Deze week ga ik een grote beurt geven en gereed maken om naar Curacao mee te nemen.
  2. Toch weer een Jeep Cherokee gekocht, nu een Renegade uitvoering. Ook deze gaat weer mee naar Curacao, want we gaan terug 😉
  3. Zoef007

    Boef's Jeep

    Foto's van mijn 1e Jeep Cherokee 3.7 V6 LimitedEdition 2002
  4. Mijn tijd op Curacao zit erop. De Cherokee, of Liberty zoals hij hier meestal rondrijd blijft achter. 5 jaar probleemloos mee rondgereden. Veel korte ritjes en af en toe off road, veel onverhard gereden. Slechts een lekke differentieel kering gehad en vorig jaar alle rubberen ophangingsonderdelen en fuseekogels e.d. vervangen. Meestal verbruik 1 op 5 a 1 op 6, maar dat is goed te doen hier met 80 eurocent de liter benzine. 150 euro wegenbelasting voor een heel jaar, dus veel plezier met de Jeep gehad! Groeten Eddy
  5. Zoef007

    Jeep wiel (KJ)

    Ik vond nog wat op zolder, iemand interesse? Velg is netjes met lichte corrosieschade, band is kaal, 235/70/16 gratis afhalen, omgeving Vlissingen. 06-10639236 Eddy.
  6. Hallo Jeepers, Mijn Cherokee KJ, Alias Liberty inmiddels al weer 2 1/2 jaar op Curacao. Ik ben blij dat ik hem heb meegenomen. Fijne wagen waar je ook goed off road 4x4 mee aan de haal kan op dit eiland. Nu na 2 1/2 jaar staat hij voor een grote beurt en als extraatje een lekkende kering van de achterste differentieel. Dus hopi plakkas komende beurt. Maar als hij blijft lopen zoals hij nu doet is hij het dubbel en dwars waard. Mocht je ooit richting de Carib moeten verhuizen neem een Jeep mee! Ze komen helemaal tot hun recht hier en zo dicht bij US zijn er altijd snel onderdelen te krijgen. Fijne feestdagen! Zoef
  7. Maandag vol goede moed aan de olieverversing van de automatische versnellingsbak begonnen. Lekker karweitje zonder aftapplug! Met chassisnummer in de hand de juiste 2 filters bij de Jeep dealer gehaald. Ik wist niet dat er 2 filters in zaten, stond ook niet in het werkplaatsboek van Haynes. Na het aftappen en schoonmaken van de pan en magneet die op de bodem van de pan lag, beide filters vervangen. De filter ten behoeve van de transmissie koeling heeft plastic schroefdraad en je raad het al....... ik draaide hem inniemiennie scheef. Na een aantal hernieuwde pogingen kon ik hem toch nog in het juiste spoor draaien. De oude vloeibare pakking netjes met een schrapstaal geheel verwijderd en een vers laagje aangebracht. Ik had de oliehoeveelheid ATF SP2052 van Kroonoil op het internet opgezocht, 3,3liter........... en daar ging ik de mist mee in. Als je olie op deze wijze ververst gaat er dus VEEL meer in! Uiteindelijk kwam ik er achter na pijlen, vullen, pijlen vullen etc dat er 6,5 liter in moest op op het gewenste pijl te komen. Dit kon ik dus nergens terug vinden! Wees gewaarschuwd! Het motormanagement lampje is na vullen en een aantal keer starten en rijden vanzelf weer uit gegaan. Achteraf gezien weer een hele ervaring rijker, de kleur en toestand van de oude olie was gelukkig goed en de automaat schakelt weer als vanouds. Ook de tussenbak olie vervangen, dat was een makkie. Ik ben nu helemaal rond met het onderhoud en wordt het een kwestie van goed bijhouden.
  8. Zo dan, nog de remvloeistof en remblokken voor vervangen en dan ben ik nagenoeg rond. Hij rijdt TOPPIE, 3.7 benzine V6, lust een slokkie maar dat mag de pret niet drukken Zijn er dingen die goed zijn om preventief te vervangen (voordat het defect is) zoals censoren of zo?
  9. Wordt dat rammelen niet tegengegaan door die metalen veren die je erbij op klemt?
  10. Rem en koelvloeistof heb ik beiden gemeten en zitten nog binnen de waarden. Koelvloeistof meting slaat nog naar MAX uit (-45graden onder NUL) Remvloeistof is nog ok, doe ik echter voor de winter als ik de remblokken VOOR toch moet vervangen. Bedankt voor je reactie.
  11. Ok, weer een stapje verder. Na het vervangen van het achterste differentieel olie met Agip Rotra SX/X (waarin al LS additief in zit) toch nog dat wringende geluid bij kort draaien. Toch nog het flesje LS additief van Mopar toegevoegd. Na 4 bochten....... WEG GELUID!
  12. Nou, net het boek binnen Trek je motorkap open en trek de zekeringkast open, hierin zitten ook de relais. De "a/c clutch" is het relais dat de pomp bedient naar aangeven van je draaiknop van de ventilator. Ik heb bij mij deze relais eruitgetrokken (rustig met de hand wrikkend omhooghalen) daarna motor gestart en gekeken hoe de aircopomp reageert als je het relais er weer insteekt. Ik had mazzel, het relais was kennelijk blijven plakken maar reageert nu weer naar behoren. Doet het relais nog niet zijn werk bij jou kan je een van de andere relais even omsteken om te zien of het je relais is. (de 3 relais zijn identiek, zie opschriften en afmetingen) suk6!
  13. Hoi Brambo45, bij mij lijkt het andersom, de airco staat continu aan :-( Ik heb een Haynes werkplaatsboek besteld. Als je nog ff geduld heb kan ik daarin snuffelen hoe e.e.a in elkaar steekt en jou wellicht antwoord geven. Ik hoop het boek volgende week te ontvangen gr Boef
×
×
  • Nieuwe aanmaken...