Spring naar bijdragen

Flint

Forum member
  • Aantal bijdragen

    23
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Contact Methods

  • Website URL
    http://steentijd.forumup.nl/

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Friesland
  • Interests
    steentijd,archeologie,reizen,schrijven,lezen,gitaar,whisky,natuur en uiteraard het geluid van een benzineslurpende v8 ;)

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Grand Cherokee
  • Bouwjaar
    1996

Flint's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. vandaag auto wassen,vloeistoffen checken en morgen op naar de duitse oostkust om daar voor een lang weekend wat sneeuw te gaan proeven..
  2. vandaag eindelijk de lekke demper verwijderd en vervangen..door een mooie holle pijp welliswaar en morgen..morgen mag hij weer ploeteren op Rügen en de dagen erna lekker uitwaaien langs de hele oostzeekust en een stukje deense lucht happen.. daarna mag hij weer gewoon de jongens naar school brengen en boodschapjes doen.. ik was eerst een beetje terughoudend met de aankoop van deze auto door de vele negatieve verhalen..maar ik heb tot nu toe beslist geen spijt gehad en heb nog nooit zo'n fijne auto gereden
  3. wellicht dat je de oude nog kan fixen..dan heb je altijd nog een reserve voor noodgevalletjes..
  4. als deze van buiten vonkt dan isoleert hij niet goed..resultaat is dan vaak dat de stroom weglekt voordat deze de startmotor laat draaien..hetzelfde principe als bougiekabels die doorslaan en lekken.. persoonlijk zou ik niet weten of je die weglekkende stroom zou kunnen verhelpen..dit hangt er een beetje vannaf waarom hij lekt..wellicht dat iemand hier er meer over kan vertellen dan ik?? maar je doet er goed aan dat je alvast een nieuwe hebt liggen..
  5. je doet er idd goed aan om een nieuwe te bestellen..het is idd het begin van het einde..soms gaat hij nog maanden mee en heb je standaard een hamer mee,maar het houdt er vroeg of laat wel mee op
  6. Flint

    Lambdasonde Zj 1996..waar?

    aha,daar kan ik wat mee..dank voor de extra aanvulling jeepertje!! achteraf gezien schijnt het lek niet in de kat te zitten maar in de middendemper..hij stond toevallig vorige week op de brug en zo kon ik er even naar kijken..ik heb weer eens mazzel zullen we maar zeggen en kan er gewoon een pijpje tussen knallen ipv een demper
  7. Flint

    Lambdasonde Zj 1996..waar?

    bedoel je dat er twee in totaal op de uitlaat zitten?? of dat er ook één direct op de katalysator zit?? in het laatste geval zou het problemen op kunnen leveren vanwege de afstelling..mocht het zo zijn dat deze nog vóór de katalysator zit (dichterbij de motor) dan is het geen probleem.. met de einddemper kun je idd ook veel uithalen maar deze is nog goed..dus hier blijf ik liever af.. het probleem met de apk daar ben ik van op de hoogte,maar dat is geen probleem en ik zorg dat ik bij de keuring de boel weer voormekaar heb..
  8. Flint

    Lambdasonde Zj 1996..waar?

    ik vroeg mij af of iemand mij kan vertellen waar en hoeveel lambdasondes er te vinden zijn op de uitlaat van mijn gr.ch. uit 1996.. ik zit namelijk met een lekje in de één na laatste pot (katalysator??).. en om nou meteen maar misbruik van de situatie te maken ben ik van plan om deze er maar tussenuit te halen en te vervangen door een buis..dit om hopelijk iets meer geluid uit dat ding te krijgen..
  9. ik had je vorige post niet gelezen..nieuwe kat lijkt mij voor de hand liggen als ik je laatste bericht zo lees.. is het probleem opgelost bdw???
  10. ik heb een poosje geleden veel gesodemieter gehad met een herhaalde kapotte rotor in een benz 300E.. hoewel het geen Jeep is heb ik wel gezien hoe simpel deze het kunnen begeven..ze willen absoluut graag stuk deze dingen,dit geldt ook voor een Jeep..ook als ze nieuw zijn is geen garantie dat ze het jaren zullen volhouden..laat dit eens controleren..als het er wel aan ligt dan ben je voor een paar tientjes klaar..
  11. hoewel er wellicht niemand wakker van ligt.. 16"moest 15 zijn..excuses..
  12. het schijnt idd een veelvoorkomend kwaaltje te zijn met die achterklep..ik kom het heel vaak tegen als ik wat google op problemen met binnenverlichting.. maar in dit geval was het gelukkig te wijten aan mijzelf
  13. edit: dit waren trouwens de BFG AT/KO bandjes met de maten 235x75x16..
  14. dank voor de reacties allemaal,ik hoop dat degene die zich hetzelfde afvraagt er wat aan heeft.. ik ben inmiddels voorzien van vier nieuwe slofjes en heb deze besteld bij euromaster in drachten..ik was hier tot mijn verbazing 132,50 kwijt per band en dat was incl. omzetten en ballanceren..al met al niet gek want bij het eerste adres was ik 159 euro kwijt geweest per band..en dat was zonder ballanceren e.d.. nu is het natuurlijk wel zo dat je vaak goedkoper uit bent als je de banden ook ter plekke laat ballanceren,dit omdat men aan de banden zelf weinig verdiend..dus dat is ook altijd goed om te weten.. hoe dan ook,even zoeken en vragen loont vaak wel..
  15. edit punt 2: en je vrouw je boos aankijkt waarom jij in de auto slaapt en niet zij
×
×
  • Nieuwe aanmaken...