Spring naar bijdragen

jdw

Forum member
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    (Nog)Geen Jeep
  • Bouwjaar
    N.v.t.

jdw's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Bedankt voor de reacties tot zover. De afschrijving ben ik niet zo bang voor, die komen bij elk merk terug en in de prijsklasse/bouwjaren die ik op het oog heb gaan daar de kosten (gerekend over een paar jaar) niet in zitten. Wat betreft de wegenbelasting, ik betaal voor mijn diesel hetzelfde bedrag dus ook daarin geen groot verschil te bespeuren. Een gedeelte van het onderhoud zal ik zelf wel kunnen (olies etc) maar aangezien de auto dagelijks gebruikt gaat worden en voor ongeveer 30.000 km per jaar moet het eigenlijk wel redelijk storingsvrij zijn. (Ter indicatie mijn huidige auto heeft me 1x laten staan en dat was toen de dynamo het begaf bij 350.000 km). Het onderhoud zal gaan plaatsvinden bij een specialist en niet bij een dealer. Het onderhoud van 125 euro per maand komt redelijk overeen met het onderhoud wat ik aan de auto heb op jaarbasis. Ben nu ongeveer 1200 euro kwijt. Ik had gedacht/gehoopt dat het verbruik gemiddeld rond de 1 op 7 zou liggen (op gas). Ter vergelijking mijn diesel doet 1 op 15 en dat zou elkaar dan qua geldbedrag niet veel ontlopen... Meer reacties zijn welkom!!! En een auto alleen op emotionele basis kopen is niet mijn ding. Meestal kost dat achteraf meer dan je lief is. Liever bij aanschaf iets meer betalen zonder ellende achteraf, dan achteraf de ellende van een ander herstellen.
  2. Volgende week met de Volvo V70 2.5D naar de garage om te laten kijken wat de beurt en het extra werk (schokdempers, draag arm etc) gaat kosten. Mijn huidige auto kost een lieve duit aan onderhoud (tot nog toe elke beurt ongeveer 1000 euro). Nog steeds in afwachting van berichten op dit topic om enig zicht op de gangbare kosten te krijgen om een WJ te kunen rijden. Een auto mag best wat kosten, als hij/zij maar veel plezier voor terug geeft :-)
  3. Hallo Jeepers, Ik ben nieuw op het forum en opzoek naar een WJ vanaf 2000-2001. Heb al diverse topics gelezen hier op het forum die erg hulpzaam en nuttig zijn. Nu sta ik voor de keus om mijn V70 een euro boost te geven of over te stappen en een andere auto te kopen. Na enig speurwerk denk ik dat het een WJ gaat worden op gas. Uit de diverse topics heb ik al begrepen dat de 4.0 een betrouwbare motor is die goed op gas loopt en betrouwbaarder is dan de V8. Waar ik echter nog niet zoveel over gevonden heb zijn de kosten om de Jeep op de weg te houden, wel ergens een link gevonden die verwees naar de Jeep site waarop de beurten stonden maar dat zegt natuurlijk weinig over de daadwerkelijke kosten. Welke kosten zijn ongeveer te verwachten voor onderhoud, uitgaande van een WJ die om en nabij de 2 ton heeft gelopen. Ik zal er ongeveer 30.000 km per jaar mee gaan rijden en er ongeveer 3000km per jaar mee afleggen met een caravan van 1600 kg. Alvast bedankt voor de info
×
×
  • Nieuwe aanmaken...