Spring naar bijdragen

darentze1

Forum member
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Cherokee
  • Bouwjaar
    2004

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

darentze1's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Bij m´n 2.5 TJ uit 97 hoor ik sinds kort een wat rauw, grommend geluid bij erg rustig optrekken met lage toeren. In z´n 1 en 2 doet zich dat voor. Verder rijdt en schakelt ie prima. Is er een kenner die misschien bereid is een keertje te luisteren. Ben altijd een beetje dealerschuw.
  2. darentze1

    Haperende warme motor

    Hallo Siert, ik denk dat je gelijk hebt. Ik heb de stekker van de sonde voor de kat eruit gehaald. Het probleem lijkt te zijn opgelost. Nu moet er een nieuwe sonde in. Welk merk zou je aanbevelen? Is er bovendien een verschil in de twee lambdasondes? Alvast bedankt.
  3. darentze1

    Haperende warme motor

    Heb de foutcodes 12 en 55. Als de lambdasonde defect is zou dat toch gecodeerd moeten zijn? Bedankt alvast voor jullie reacties!
  4. darentze1

    Haperende warme motor

    Hoi. Ben erg auto/jeep-onwetend. Hoeveel lambdasensoren zitten er in een tj?
  5. darentze1

    Haperende warme motor

    Sinds kort in bezit van een TJ 2.5 uit november 96. Als de motor goed warm is en ik hem uitzet, is het probleem dat als ik opnieuw start en wegrijd de motor stottert en inhoudt. Dus alleen als je opnieuw start en gaat rijden met een al warme motor. Wie heeft enig idee?
  6. Ronmel, ik heb je tip ter harte genomen en het laten uitvoeren. Het probleem lijkt te zijn verholpen en ik ben zo blij als een klein kind. Ik krijg zowaar weer zin om met m'n Jeepie te rijden! Ik probeerde al zoveel mogelijk zodanig te parkeren dat ik niet die hobbel zou voelen bij het wegrijden. In mijn fantasie zag ik al de hele boel wrikken, tandwielen knarsen en slijten e.d. Thanks man!!!! Dick
  7. Hallo, Ronmel, bedankt voor de info, kun je me vertellen wat de toevoeging voor lim-slip inhoudt?
  8. Sinds enkele maanden ben ik in het bezit van een Jeep KJ 2.4 benz. 2004. Tijdens uitparkeren en voluit naar links of rechts sturen heb ik het gevoel over een weerstand (over kabels) heen te rijden. Aangezien ik 6 mnd. BOVAG-garantie heb, heb ik een onafhankelijke Jeep-onderhoud-garage laten kijken. Na een proefrit kreeg ik het advies: "kijk het maar even aan". Het zat me toch niet lekker en heb een nader onderzoek laten instellen door weer een andere Jeep-onderhouder. Daar werd mij verteld dat het euvel een defect differentieel is. Revisie of nieuwe achteras zou zo'n 3000 euro gaan kosten. Met deze diagnose ben ik teruggegaan naar het autobedrijf die mij deze auto heeft verkocht, maar zij deelden mij verrassend mede dat de auto in prima conditie is en dat er geen defect in de differentieel is. Ik heb vervolgens op aanraden van de BOVAG een ANWB-keuring laten uitvoeren met als aandachtspunt het differentieel. Uit dit rapport kwam naar voren dat er geen aantoonbaar defect in de differentieel aanwezig is. Nu de temperatuur stijgt wordt het "kabelgevoel" iets minder, maar ik blijf het raar vinden. Wat is jullie mening?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...