Jump to content

The Dijk

Forum member
 • Content count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About The Dijk

 • Birthday 10/27/1965

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Naarden

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Wrangler
 • Bouwjaar
  1987

Recent Profile Visitors

1207 profile views
 1. The Dijk

  Vervangen carburateur Yj 4.2 1987

  Besteld op Ebay.com https://www.ebay.com/itm/271234276837 Voor ongeveer 375 euro met ruim 2 weken op de mat... Geen Druk regelaar gebruikt. Gr. Nico..
 2. The Dijk

  Vervangen carburateur Yj 4.2 1987

  Zit er op en lopen als een tiet... Thx...
 3. The Dijk

  Vervangen carburateur Yj 4.2 1987

  Dank je wel Ab voor de info. Heb de 38 inmiddels besteld. Ben benieuwd naar het verschil t.o.v. de oude carburateur. Wordt druk met klussen de komende tijd. Heb tevens een nieuw contact slot besteld, nieuwe ruitenwisser schakelaar en een nieuwe richting aanwijzer schakelaar. Ben dus nog wel even lekker bezig. gr. Nico
 4. Heren, Wrangler YJ loopt niet meer naar behoren. Start goed maar loopt onregelmatig, slaat af als de motor warm is tijdens het remmen of blijft te hoog stationair lopen. Afstellen van de choke levert ook geen verbeteringen op. Heb besloten de originele carburateur te gaan vervangen. Vraag is nu welke is beter om aan te schaffen. 1) The Weber 32/36 DGEV Of 2) The Weber 38 DGEV Voor beide types zijn er complete kits te koop geschikt voor de 4.2 liter YJ maar ik kan geen verschil vinden tussen deze twee. Iemand ervaring met een van deze Webers? Er wordt regelmatig gesproken over een Fuel pressure regulator. Welke zou dat moeten zijn. Ik zie het merk Holley wel eens voorbij komen. Zijn er andere merken kits die misschien beter zouden zijn? Alvast bedank voor de reacties. Gr. Nico..
 5. The Dijk

  YJ bruin interieur delen

  Bart, heb wel interesse voor de stuurkolom mist je heb wilt opsturen!! Laat maar weten wat hij kost. Gr. Nico..
 6. Heren, Kan iemand mij vertellen of de kunststof geleiders soft top los te kop zijn. De mijne zijn namelijk versleten ( zie foto ). Deze zitten in de stang waar mee de soft top op spanning wordt gezet. Gr. Nico...
 7. The Dijk

  Klepdeksel YJ

  Thx voor alle reacties. Heb inmiddels een Felpro pakking besteld..., dit zou samen met de aluminium deksel goed moeten gaan komen. Gr. Nico...
 8. The Dijk

  Klepdeksel YJ

  Heren, vraag....??? 2 jaar geleden klepdeksel pakking vervangen aangezien deze lekte. Tijdens demontage bleken er meerdere bouten los te zitten. Nu wederom lekkage. Nieuwe pakking ( kurk ) besteld en geplaatst. Ook nu zaten er meerdere bouten los. Waren gewoon met de hand er uit te draaien. Ben nu 3 dagen verder en er bleken tijdens de controle er alweer een paar los te zitten. Durf te bouten niet veel strakker aan te draaien aangezien dan de nieuwe pakking dan weer aan snot gaat. Iemand hier een oplossing voor ? Gr. Nico..
 9. The Dijk

  Trekhaak Wrangler YJ

  Te koop aangeboden.. Een nette trekhaak voor een Wrangler YJ. Trekhaak is in hoogte aan te passen. Komt van een 2.5 inch verhoogde Jeep af. 75 euro is de prijs. Gr. Nico
 10. The Dijk

  Wrangler YJ in onderdelen

  Kenzo, Tire carrier inclusief trekhaak €50,- nog beschikbaar ?..
 11. Van het weekend de Wrangler weer van stal gehaald (Old timer regeling ). Toen ik de Jeep in de stalling neer zette had ik al het idee dat er iets niet goed was. Tijdens het intrappen en op komen van de koppeling voel / hoor ik een bonkend geluid onder de auto van daan komen. Het schakelen zelf gaat goed en soepel. Wel heb ik het idee dat wanneer de auto warm is dat het gebonk tijdens het bedienen van de koppeling een stuk minder is. Neemt niet weg dat het wel steeds iets erger lijkt te worden. Iemand een idee wat hier de oorzaak van kan zijn??? Laat de auto nog maar even staan om eventueel niet nog meer stuk te maken.
 12. Beste Jeepers, Ik heb jullie wijsheid nodig voor het volgende… Ik heb problemen met de ruitenwissers en of richting aanwijzers. Als ik een richting aan geef komen ook de ruitenwissers een stukje in beweging. Tevens hoor ik ook wat een geluid dat lijkt op geknetter uit de stuur kolom achter de pookje van de richting aanwijzer. Ook de interval werkt niet goed. De eerste 2 standen werken niet. Als ik de ruitenwisser continu aanzet loopt deze soms door het eindpunt en komt dus op het raamrubber vast te zitten. Mijn vraag is nu, komt dit probleem uit de stuurkolom of uit de motor van de ruiterwisser? Zijn dit misschien 2 aparte problemen? Gr. Nico..
 13. The Dijk

  Wranler YJ bijna klaar

  Heren, de info / raad was weer perfect....schakeld weer naar behoren. THx..
 14. The Dijk

  Wranler YJ bijna klaar

  Hallo Siert, al vast bedank voor je snelle reactie.. Het betreft hier een 2.5 inch veren lift. Met het pookrubber en plaat bedoel je daar het rubber om de pook heen ( zie foto's ) Ik heb deze reeds los gehaald en de pook daar meer ruimte gegeven door er een wel te slijpen op de plek waar de pook tegenaan komt als hij in zijn achteruit gezet wordt. Hij liep daar tegen aan.
 15. Heren Jeepers, Mijn Wranger is bijna klaar. soft top, dikke patta's, 2,5 inch verhoogt, nieuwe bladveren. Dit tevreden met de uitkomt, erg blij mee. Nu alleen de binnenkant nog voorzien van Bedliner en het geheel is klaar. Blijft allen nog een ding over...na het verhogen van de auto blijft hij niet meer in zijn achteruit versnelling staan. Moet de pook in zijn achteruit vast houden tijdens het rijden. Was in de veronderstelling dat het te maken had met de nieuwe stand van de pook. Heb daarom de pook meer ruimte gegeven in de tunnel waar de pook de auto binnen komt omdat hij daar tegen de rand aan kwam te zitten. Nu heeft hij wel genoeg ruimte maar schiet er toch weer uit als ik gas geef. Iemand een tip hoe nu verder?..
×