Spring naar bijdragen

cschubert

Forum member
  • Aantal bijdragen

    20
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door cschubert geplaatst

  1. Originele reserveband past niet meer ivm aanschaf grotere velgen. Goodyear Wrangler 215/75R15 M+S Originele velg: 15 inch Nieuw: 0 km. Vraagprijs: 100 euro
  2. NB: Het grootste probleem met een 4.0 liter XJ uit 2000 en 2001: cilinderkop! Deze scheuren vrijwel allemaal. Deze koppen zijn nl. in een andere fabriek gegoten dan de voorgaande, namelijk in Brazili
  3. TUPY-kop blijkt zeer lastig te vinden ... eentje in NL gevonden voor 700 euro! Heb besloten een nieuw gegoten Promaxx Performance kop (USA) te kopen, compleet (valves & springs) voor $ 680. Het kan nog goedkoper, maar dit schijnt de beste aftermarket kop te zijn (ervaringen op verschillende US Jeep-forums). Mag dus op slot.
  4. Yep en dat met 134.000 km. Dus het wordt of een swap met een 93-97 blok OF een swap met een 00-01 blok en dan een TUPY-kop erop.
  5. Hallo, ben op zoek naar een nieuwe/gebruikte cilinderkop uit onderstaand model: 2003-2007 Grand Cherokee/Wrangler ter vervanging voor 0331-kop uit een '01 XJ. Groeten, Christiaan
  6. Kun je iets vertellen over de onderhoudshistorie van de motor? Lopend weggezet? Koelvloeistofverbruik? Oliedruk (bij lage rpm, stationair) ? 0331-kop is nl. wachten op een 'crack'. Prijs zonder aanbouw delen?
  7. Iedereen bedankt voor de reacties. Ik was de naam Mandigers al een paar x tegen gekomen op dit forum. Allemaal goede feedback. Ik zit er aan te denken om het reservewiel te verwijderen, zodat de vuldop achter de tankklep kan, boven de bestaande benzinedop. Dit is volgens Mandigers mogelijk, dus dat zou perfect zijn. Ik maak een verslag, zodra het gebeurd is.
  8. Oeps, vergeten. Excuses. Prijs: E 25 per stuk. (Nieuwprijs = E 100+)
  9. Te koop: GoodYear Wrangler HP All Weather (M+S) Maat: 225/70/16 Profiel: 3,8 - 4,0 mm (!) Aantal: 2 stuks Staat: (zeer) goed Gebruikt onder een XJ.
  10. Jeepers, na de total-loss van mijn vorige XJ (aanrijding - geparkeerd), ben ik eindelijk weer eigenaar van een XJ. Nu een 'Sport' (alle opties) uit 2001 met 127.000 km! Nu wil ik er graag LPG-G3 in laten bouwen, maar twijfel over het merk. Ik heb een offerte voor een Landi systeem (1700 euro, 70 ltr tank) en een BRC systeem (2300 euro, 90 ltr tank). Beiden systemen geven 3 jaar garantie. Wat valt er aan te raden? Ervaringen?
  11. Leuke service, kost je wel een halve tank ...25 euro. Maar wel bedankt voor de tip. Als het vaker voorkomt, dan geloof ik het wel.
  12. Wie kan mij helpen uit de verwarring? Mijn Jeep heeft VIN: 1J4FFB81SXL .... Hij komt dus uit 1999 (pos. 10=X) , maar tot de 8ste posite komt het nr overeen met de VIN voor XJ's van 2000-2001. Gaat met name om de combinatie FFB, die niet overeenkomt met de VIN die hoort bij XJ's van 1997-1999. Wie weet het? Bekijk de link voor de VIN tabellen: http://www.jeepfan.com/tech/tech_vinxj.htm
  13. Mijn eerste kennismaking bij Maasbach is mij goed bevallen! De eigenaar is echt een Jeep-liefhebber, legt alles uit en is bijna een lopende encyclopedie. En hij is er niet op uit om je onnodig op kosten te jagen! Geeft zelfs tips hoe je zelf dingen kunt vervangen/repareren. Er wordt geen extra marge gemaakt op de onderdelen (gewone verkoopprijs) en het werkplaatstarief is E 50,- Problemen waren: - kapot wiellager (LV) - rubbers stabilisatorstang (daar kwam het 'gebonk' vandaan) - gelijk ook ruitenwissermotor vervangen uit 'donor-Jeep' Ik ga volgende keer weer voor Maasbach, Ede is ook net iets te ver voor me.
  14. Okay, bedankt. Ik heb volgende week een afspraak bij Maasbach die eerst gaat kijken wat er moet gebeuren. Als ik dan een prijsindicatie heb, kan ik het gaan vergelijken.
  15. Ik wil graag de ophanging (voor) na laten kijken. Hij rijdt goed (motorisch in orde), stuurt en veert strak, maar wil nog wel eens bonken als je ergens over heen rijdt. Daarnaast komt er veel geluid & getril van de banden af. Zou dus een as, wiellager, draagarmrubber of de schokbreker zelf kunnen zijn. Zoals je ziet ben ik geen monteur, maar een beginnende liefhebber ...
  16. Ede in Gelderland, niet Eede in Zeeland. Goedkoop in de zin van werkplaatstarief, goed in de zin van 'waar voor je geld'.
  17. Wie kan mij helpen: - wie heeft er ervaring met jeep-mechanics uit ede? - weet iemand nog een andere goede/goedkope specialist? Ik ben sinds zaterdag eigenaar van een XJ en er moeten wat zaken nagekeken worden. Bedankt alvast.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...