Jump to content

Marco Fennema

Forum member
 • Posts

  472
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Marco Fennema

 1. Komen van Partc Center Holland in Rotterdam ( car center Pietersen in de Waalhaven ). Maar mijn Jeep was van 87. Weet niet of het dezelfde klauwen zijn. Zitten ook trouwens gloednieuwe remvoeringen in. Had ook er kort geleden nieuwe remslangen opgezet, vrijloopnaven ook nieuw erop en de bushing/ rubbers van de bladveeren voor waren ook net vervangen. Achter nieuwe handremkabel, remmen achter alles van vernieuwt, dus cilinders, schoenen, alle handrem onderdelen.
 2. Kant maakt inderdaad niet uit. Op foto die ik van blok voor en na revisie gemaakt had zag ik dat koppen gewisseld waren, dus schijnbaar kan bij AMC een kop op iedere kant. Waar ik geen verstand van heb is of er verschillende uitvoeringen zijn. Ik las dat koppen uitwisselbaar zijn op meerdere types. Of in de kop variatie zit weet ik niet. Maar stuur mij aub een mail wat je kan vinden aan kenmerken, evt een foto en je prijs. Mijn mailadres ed staan vermeld.
 3. Ik zoek een goede kop voor een AMC360. Heb wat pech gehad met de huidige kop die op een lastige plaats een scheur heeft, repareren lukt niet. Omdat de nieuwe kop een revisie krijgt en gasgeschikt gemaakt wordt zoek ik dus een kop waarvan men zeker weet dat een revisie de moeite waard is, dus niet nog ergens in de tuin ligt of als anker gebruikt wordt. marcofennema@yahoo.com 06-41371232 Gr, Marco
 4. Mogelijk dat sommigen het FSJ topic gelezen hebben, Vastloper AMC 360, reviseren of Chevy 350. En dat uiteindelijk dank zij de nieuwe oldtimer regeling mijn Jeep op de sloop terecht gekomen is nadat ie na 4 jaar sleutelen spik en span was. ( nog even frustatie lozen ) Gelukkig mocht ik ea aan onderdelen bewaren. Nu heeft een mede clublid mijn aandrijflijn overgenomen en willen we in de eerste week van april mijn bak, motor en lpg installatie in zijn Jeep plaatsen. We zoeken daarvoor een werkplek. Doelstelling is om er 1 klus van te maken over een paar aaneengesloten dagen. Eventueel ( ben nu werkzoekend, mocht iemand regio Rotterdam technisch administratief werk weten in de industrie ) in 2 weekenden. Ideaal zou zijn als iemand een brug heeft. Ik woon in Rotterdam, de koper in Deventer. Dus ergens in, nabij of tussen die 2 plaatsen zou ideaal zijn. gr, Marco 06-41371232 of marcofennema@yahoo.com
 5. Die van mij is nadat ie net klaar was gedeeltelijk de shredder in gegaan. Daar kreeg ik 4500 voor middels een sloop / terugkoop milieu vriendelijke auto subsidie. Mijn Wagoneer was uit 84, had lpg eruit gehaald maar reed 1 op 3 nu. Dus rijd nu in een aardgas auto, wat verder wel bevalt. 400 km voor drie tientjes. De restanten van mijn Jeep, met name de aandrijflijn, gaan in april in de wagen van een clublid. Dat gaan we samen doen. Hij heeft er een eerlijke prijs voor over plus al dat werk is nu ergens goed voor. Desondanks schrijf ik er een bedrag van een nieuwe I10 op af en vier jaar sleutelen. Toch gaat de aardgas Caddy nu in de verkoop. Heb regio Zutphen een bruine Chief uit 77 gezien, die in 2 jaar vanaf chassis restaureren of ik ga tzt voor een Cherokee uit 2003. Maar gaat er nu weer iets veranderen op Belasting gebied ?
 6. Weer een tijdje geleden. Maar meen dat oplossing simpel is. Je hebt er al een bout uit. Die bout, heeft die niet een gat in de draad ? Het lucht injectie setje klemt met deze bouten op je uitlaatspruitstuk. De lucht uit dit spruitstuk komt via deze speciale bouten in het pijpje dat uiteindelijk terecht komt bij je katalysator. Al de bouten waarmee dit injectorsetje op je uitlaatspruitstuk zit kan je er uitdraaien. Besteed geen tijd aan losweken. Draai tot ie loskomt of afbreekt. Slijp de restanten van de afgebroken bouten vlak. Draai er een bout in, als je een bout pakt die bv net pakt draai je die erin. Of las het geboorde gat dicht, zelf draaide ik een bout erin en laste deze rondon vast zodat hij lekdicht zit. Nu ben je bijna klaar. Je kan de luchtpomp verwijderen en alle buizen van je airinjectie. Tzt kan je je katalysator als die er zit verwijderen, mogelijk dat die wat vies is. Het airinjectie verwarmde je kat voor zodat de kat snel zijn werk deed.
 7. Ik ook, had maar 1 iets nodig. En dat was een koper.
 8. Wat ik gewonnen heb is een auto die meer oplevert dan gekost heeft. Over zes mnd mag ik deze wagen verkopen. In die tijd heb ik een auto die redelijk zuinig rijdt en mijn boot mag trekken. De Jeep reed 1 op 3 met de boot. Die winst bij verkoop is min of meer 4000, genoeg om een 40 jaar oude FSJ te kopen. De technische staat van die wagen zal matig zijn. Maar mijn body die naar de sloop ging had ook 3 aandachtspunten. Mijn investering zat in alles op en rond het chassis. Als ik een donor koop mag ik 1/3 wijzigen. Ik behoud dus het chassis en body. De aandrijflijn mag ik overzetten. Ik heb evt bepaalde delen van mijn huidige chassis nodig. Neem ik een wide track Cherokee of J serie, dan kan ik alleen mijn motor en LPG installatie hergebruiken. In de motor zit mijn grootste investering. Dus mijn directe winst is een auto die ik nu nodig had. Ik kan hoe dan ook mijn motor hergebruiken. Ik schrijf af de body, tzt het chassis. Alle overige onderdelen kan ik misschien hergebruiken, verkopen of weggooien. Alternatief ? Zonder koper kan je niet verkopen, technisch was mijn auto prima, cosmetisch waren er een paar punten waaraan ik nog wilde werken. Stallen ? Waarvoor, 10 jaar laten staan en hem zien wegrotten voor de deur. Rijden ? Niet te betalen.
 9. Had dit op TV gezien en er ook aangedacht. Maar je hebt er niet veel aan, zie me al met 45 km per uur naar de Alpen rijden.
 10. Dat was de laatste rit, zijn eerste en laatste rit waren beide op een trailer. Ik geloof dat al mijn auto's meer km's op een trailer gemaakt hebben dan op eigen kracht. Morgen de vervanger, een VW Caddy ophalen. Geheel in stijl scheurde van mijn dagelijkse voertuig, oude Suzuki Swift ( met APK ), verleden week de complete draagarm van het chassis af. ANWB en sleepdienst hadden dat sinds invoering APK niet meer gezien. Kwam net daarvoor van de rijksweg af. De voorwielen gingen ieder een eigen richting op en de rook kwam van de banden. Volgens beide mannen zou de wagen op de rijksweg gaan tollen en over de kop gaan.
 11. Had prijs wel verlaagd maar kreeg internet bieders, kwamen met 6000 ( vraagprijs was eerst 12000, toen 9000 ). Hadden ze dat voor mijn neus neergelegd, misschien. Maar als ze dan komen en allerlei minpunten gaan zoeken en nog van die 6000 proberen af te dingen, daar had ik geen zin in. Gisteren is de body van het chassis gelift. Daarna is body beschadigd geraakt, toen ik thuis kwam, meldde zich telefonisch een serieus overkomende man die voor zijn vader een Jeep zocht om ritjes te maken en op hun eigen terrein 4wd te rijden. 8 mnd te koop gezet en de dag dat je hem sloopt gaan ze bellen. Zo gaat het altijd, dus kon er niet eens meer wakker van liggen. Had ik nu geld, had ik die J20 uit 74 van 4500 euro van Rob ( Nigtevecht ) gaan bekijken, mijn blok ed erin. Staat ook een Cherokee Laredo uit 74 te koop voor teab ( 6000 wil hij ), wel ingevoerd maar geen kenteken, maar de neus is van moderner type. Ik zou nu geen enkel bouwjaar klakkeloos aannemen en alles uitzoeken om RDW problemen te voorkomen.
 12. In afwachting tot ik een 40 jarige FSJ gevonden heb zou ik graag willen weten of er terreinen zijn waar je met een zelf bouw vehicle kan rijden. Indien die er zijn overweeg ik om mijn chassis van de Wagoneer te gaan voorzien van een opbouw van een buizenframe en wat bescherming. Op bv de site van Furstenau kan ik niet direkt de eis vinden dat je auto een kenteken moet hebben. Gr, Mar o
 13. Topic kan op slot. Jeep gaat vandaag uit elkaar. Wel nog op zoek naar een overdekte plek waar chassis kan staan voor langere tijd.
 14. Niemand bood ook maar 1 euro. Buiten wat domme internet bieders op afstand. Ook niet in Ned geadverteerd maar in Belgie. Ik vroeg 12.500 met 9.000 als minimum. Nu krijg ik een VW Caddy op aardgas, uit 2009. Kost mij 2150, de gemeente doet er 4500 bij. De Caddy kost dus 6650 ( incl btw ). Dat zal ik er niet voor kunnen vangen als ik hem weer doorverkoop gezien aardgas niet gemakkelijk verkoopt. Het rijk heeft inmiddels alweer rap de CNG mrb van benzine tarief naar G3 verhoogd, dus gelijk de elektrische rijders die ook de oplaadtarieven zagen stijgen naar een benzine liter prijs, zal deze markt instorten. Voor nu zet hem over een half jaar te koop maar nou kan ik hem wel gebruiken ( hij mag en kan de boot trekken ). Voor wat de Jeep betreft. Ik behoud de aandrijflijn, daar zit de motor in ( verleden jaar zoals bekend in totaal 5500 ingestopt, de bak, is verleden jaar gereviseerd, de assen, deuren, neus, lpg etc. Realistisch ? Denk dat na een aantal maanden alles buiten de motor toch naar de schroot gaat. Voor nu is het handig dat ik de motor op een rollend chassis houd omdat ik geen vaste opslag heb. Kan ik het geheel op een aanhanger duwen en steeds verhuizen. Ooit, ( want ik ben nu die 17.000 plus 2150 dus 19.000 plus kwijt en rij in een Caddy van 5 jaar ) , als ik er bovenop ben. Dan wil ik graag een J serie. Daar kan ik de motor en misschien wat LPG spul in kwijt. Mocht ik tegen een 40 jaar oude Wagoneer aanlopen, dan kan ik delen van mijn chassis daarop zetten en zo mijn aandrijflijn overzetten. Ben nl niet zo gecharmeerd van Quadratrec. Maar, dat ik een hele dikke 10.000 euro afschrijf op een auto die net technisch klaar was is even waardeloos. Maar het mileu zal gered zijn hier in Rotterdam, ik rij ipv LPG zometeen CNG. Moet wel omrijden om te kunnen tanken en ze kunnen lekker ergens een smeltoven opstoken met kooltjes om mijn Jeep te smelten. En waarom doe ik het. Reed met de Jeep geen lange rit meer, dus alleen korte stukjes en kwam nu op 1 op 3 a 1,70 euro. Gewoon niet te betalen. Auto kwam bij wijze van spreken onder een dikke laag stof te staan. Overigens, als resultaat van alles gaat de boot nu ook in de verkoop. Quicksilver Cabin Cruiser 470 uit 2013, Mercury EFI 60 pk uit 2014, ( 21 draaiuren ), Pega trailer uit 2009. Totaal advies bijna 20.000, nu voor 14.000. Boot en motor natuurlijk nog volledig in fabrieks garantie.
 15. Morgen gaat ie van mij nog 1 keer gewassen worden, dan rijd ik hem naar een lokatie waar ik hem klaar maak voor de sloop. Volgende week gaat hij de pers in.
 16. Oliefilter heb ik er leeg opgezet. Nu je met de boormachine gaat primen zal je zien dat je heel snel olie gaat rondpompen. Evt 1 kleppendeksel eraf halen, zie je het zo uit de stoterstangen stromen. Ziet er iemand in de wagen dan schiet je oliedruk op de meter omhoog. Overigens mooi moment om met plastigauge de marge tussen de onderkant van de tandwielen in de pomp en de onderkant pomp te meten. Evt inslijt sporen weg te polijsten op deze grondplaat en/of met div dikte pakkingen een zo hoog mogelijke druk te maken. Binnen de marges natuurlijk.
 17. Volgens de procedures die ik las heb ik de pomp gevuld met vaseline. Het primen met de boormachine deed ik door een boormachine op een oude ontsteking aan te sluiten. Alleen na de motor revisie moest ik controleren dat de olie uit de stoterstangen kwam om zeker te weten dat de olie bij alle lager(schalen) kwam. In jou geval zit er nog olie. Omdat ik recentelijk ook even mijn oliepomp eraf moest halen, vulde ik alleen de pomp met vaseline. Direct na de start had ik oliedruk.
 18. Toch 1 keer in stijl kunnen reizen ( ware het niet dat mijn nieuwe boot uitgerust was met een gloednieuwe Mercury buitenboordmotor, die niet goed liep en ik 1 keer heb gevaren daar ). Na een hoop gedoe een andere gekregen. Duurde maar een jaar met heen en weer rijden.
 19. In betere tijden met de Jeep in St Tropez
 20. Die goedkope wagen heb ik al, een oudere Swift. Die zou ik hoe dan ook moeten vervangen voor een wagen die mijn boot kan trekken. Maar de Wagoneer staat voor de deur alleen maar stil. Een dagje met hem naar het water met de boot kost al 50 euro aan benzine voor alleen de auto. Dan moet ik in de winter drie maanden een stalling zoeken ( vraag en aanbod x
 21. Toch even ook een hart onder de riem steken voor diegenen die nog moeten. Ik kwam bij de RDW ivm uitbouw LPG. Auto boven de put gereden. Keurmeester keek even onder de motorkap. Liep onder de auto door, ik moest even nog de koperen gas leiding zelf ter plekke doorknippen. En verder over zijn auto staan te kletsen en hoe klote ook zij de sloopregeling vinden. Nu 3 keer daar geweest, invoer auto uit de VS, keuring voor aanpassing kenteken ivm trekgewicht en uitbouw LPG. Alle keren vlot geholpen. Scheelt dat auto verder standaard is.
 22. LPG is eruit. Reed een ritje Rotterdam - Brussel, 140 euro aan benzine. Omdat ik daarna geen lange afstanden rijd pak ik hem om de boot te trekken omdat mijn Suzuki Swift dat niet kan. Verbruik is 1 op 3. De 17.000 is 5000 aanschaf, 2000 LPG, 4500 revisie blok, 1000 aan overige onderdelen op motor, 750 bakrevisie, 400 stuurbekrachtigingshuis, 150 stuurbekrachtigingspomp, en zo kan ik nog een tijd doorgaan aan kleine uitgaven over de jaren. Elke keer toch paar honderd euro met bestellingen uit de VS. Technisch is hij goed. Cosmetisch was nu aan de beurt. De spuiterij heeft slecht werk geleverd aan de voorbereiding aan 1 kant. Plamuur wat gebruikt was mbt is gaan scheuren. Was allemaal door vorige eigenaar gedaan. Voorstoelen hebben scheuren op zitting. Kortom, in deze tijd krijg ik toch geen koper die in kan zien wat ik technisch gedaan heb aan de wagen. Inmiddels een sloperij gevonden die meewerkt. Kost me niets en ik heb een schuur vol met alle onderdelen die ik de afgelopen jaren gekocht heb. Autobedrijven en sloperijen vinden de sloop regeling belachelijk en zonde van goede oude wagens, dus ze werken mee om te redden wat er te redden valt. In dit geval goede onderdelen. Als ik definitief dit doorzet heb ik voor 7000 een 2009 VW Caddy op CNG. Met 2 liter blok, mag 1300 kg trekken en deze Caddy hebben fabrieksaf meerdere CNG tanks, plus inmiddels zijn er genoeg tankstations hier. Met aftrek subsidie moet ik 2500 zelf neerleggen. Dan ga ik tzt zoeken naar mijn "droom" Jeep. Een J serie. Vooralsnog kan ik dan mijn 360 blok hergebruiken. Misschien geheel of gedeeltelijk mijn LPG installatie. En mocht ik ergens een leuke Wagoneer of Cherokee van 40 jaar zien, dan me verdiepen in het ea qua aanpassingen. Mijn chassis houd ik grotendeels. Dus mbt evt aanpassingen tussen een oud chassis en mijn chassis, behoud ik een voorbeeld om legaal van twee chassis 1 te maken. Hierin is het RDW station hier ook meedenkende. Kortom, het meerdendeel van mijn Wagoneer kan ik mogelijk hergebruiken. Zeker een 7000 a 8000 aan nieuwwaarde. Dan die 4500 aan subsidie. En de overige 4000 die ik in de Jeep gestoken heb, ach, dat is pech. Noem het maar dat hobby's geld mogen kosten. Het is en blijft belachelijk, LPG wordt nu CNG. Wat zal Rotterdam groen worden.
 23. Toeval wil dat ik in 2010 gekeken heb om ipv lpg er cng in te zetten. Er toen toch maar lpg in gezet. Maar had niets uitgemaakt. De cng moet van de subsidieverstrekker er fabrieksaf in zitten. Ik zal Jeep Parts bellen. Heb net de gemeente Rotterdam gebeld. Enige wat ze willen is dat de sloopverklaring wat ze me toegestuurd hebben door een sloperij gestempeld en ingevuld wordt. Is 1 A4 tje, dat moet ik dan opsturen. Wat de sloper met de wagen doet maakt ze niet uit, als hij maar niet meer op de weg komt. Liefst heb ik dat een dat een sloper mijn papieren in neemt, stuk met chassis nr uit mijn balk slijpt. Dan kan mijn wagen op een aanhanger naar een boerenschuur. Iemand met ruimte over wordt dus ook gezocht. Tot ik een donorwagen vind.
 24. Mogelijk dat ik met tegenzin mijn Jeep sloop om gebruik te maken van de subsidieregeling voor vervuilende wagens. Maar, ik wil natuurlijk niet alles slopen. Ik heb een verklaring liggen die door een erkende sloperij ingevuld moet worden. Dat formulier moet ik insturen, een CNG wagen kopen en dan kan ik in aanmerking komen voor subsidie. Mijn LPG wagen wordt dus een CNG wagen. Dat kost mij mijn Jeep a 17.000 en het rijk 4500 subsidie, logisch toch ? Nu ben ik benieuwd of men een sloperij kent die mijn Jeep officieel kan slopen maar waar ik zo veel mogelijk van de wagen af kan halen. Dat hij bij wijze van tevreden is met mijn kentekenbewijs en mijn chassis of misschien daar zelfs een deel van. Dan kan ik de rest stallen tot ik een 40 jarige donorwagen vind. Iemand een tip of ervaring ?
×
×
 • Create New...