Spring naar bijdragen

Vette73

Forum member
  • Aantal bijdragen

    432
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    23

Berichten geplaatst door Vette73

  1. Ik heb op mijn vorige, vorige ZJ ook halo-projectrors uit Amerika gehad. Of het aardig smoelt is persoonlijk denk ik, maar ik vond zelf vooral de lichtopbrengst tegenvallen i.v.m. de originele koplampen. Voor de WJ weet ik het niet, maar voor de ZJ zijn bijna geen koplampen te krijgen die bedoeld zijn voor een ZJ met koplamp-hoogteregeling.

    Mijn huidige ZJ had ook nieuwe koplampen nodig en daarvoor heb ik 'van Wezels' besteld bij zo'n AutoDoc dochter (autoonderdelen24 geloof ik).

  2. Ik heb mij hier ook wel eens over verbaasd mij mijn ZJ.

    Deze 'functionaliteit' uitschakelen lijkt mij niet eenvoudig. Als ik naar de schema's kijk dan lijkt het erop dat dit geregeld wordt in de A/C heater control module (de module in het dashboard met o.a. de standenknop). Er lijkt geen externe bedrading te zijn waarmee je dit zou kunnen beinvloeden.

    Als je trouwens aan de slag gaat met een schakelaar (zoals Real Stranger schrijft), let er dan op dat je niet de magneetkoppeling zelf gaat onderbreken, maar het A/C compressor clutch relay. Dan hoef je maar een heel klein stroompje te onderbreken i.p.v. de meerdere Amperes die door de koppling lopen. Bij een ZJ zit dat relais in het fuse block onder de motorkap.

  3. Tja..... Wie appelen vaart, die appelen eet is het spreekwoord toch?

    Die constructie zal ook wel gevolgen hebben voor MRB en verzekering neem ik aan want  zomaar rondrijden met groene platen wordt ook steeds lastiger.

    Daarnaast, maar dat is mijn mening, heeft het aantal eigenaren ook niet heel veel waarde. Het is leuk als je de eerste of tweede eigenaar bent, maar of je nu de vijfde of de zesde bent, dan maakt het allemaal ook niet heel veel meer uit lijkt mij.

  4. Ik ben geen specialist op dit gebied, ik kan alleen mij eigen ervaringen vertellen.

    Van mijn Amerikaanse oldtimer liet ik de versnellingsbakolie verversen (dus nog niet eens echt flushen). Vrij kort daarna schakelde de automaat ook niet meer goed. Bij het revisiebedrif het verhaal verteld van de nieuwe ATF en daar vertelde ze dat dit vaker voorkwam. Door de nieuwe schone olie komt er allemaal rommel los die was aangekoekt. Dat verklaart overigens nog niet de lekkage die jij ervaart.

    Revisie is vervolgens ook slecht uitgevoerd, dus ik weet niet welke waarde ik aan het verhaal van het bedrijf moet hechten.......

  5. De RDW heeft hier een hele pagina over: https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/invoeren/verhuizen-naar-nederland-en-uw-voertuig-meenemen

    Zelf had ik het idee -maar dat geldt misschien alleen bij het importeren van auto's van een bepaalde leeftijd- dat de koplampen niet meer gekeurd worden op aanwezigheid van E-keurmerkjes, maar alleen op correct lichtbeeld. (ik heb namelijk een paar maanden geleden een 42 jaar oude Cadillac op kenteken gezet en die heeft gewoon de orighginele sealed beams).

    • Like 1
  6. Even een late duiding:

    On 4/28/2020 at 5:48 PM, Wijnand 3.8 said:

    De Jeep marshals zitten op een eigen lijn met vergunning, de deelnemers (leden) zitten daar niet op en regelen zelf iets.

    Die zitten dus op een andere (vergunningsplichtige) frequentie. Die kun je dus met de huis-tuin-en-keuken porto's niet ontvangen.

    Dan die 8 kanalen met 121 subkanalen. Die 'subkanalen' kan je eigenlijk niet als 'kanalen' zien. Dat zijn CTCSS toontjes op dezelfde 8 kanalen.

    Dus, als 4 personen (binnen eenzelfde gebied) op hetzelfde kanaal zitten, maar per tweetal een andere CTCSS toon (subkanaal) gebruiken, dan hoort het ene tweetal de gesprekken van het andere tweetal niet. Maar, wat gebeurt er als beide tweetallen gelijktijdig gesprekken voeren? Dan zitten ze elkaar alsnog dwars want beide uitzendingen gebeuren immers op dezelfde frequentie (met elk een eigen CTCSS toon). Het bereik wordt fors kleiner en wellicht is er helemaal niets meer van te verstaan.

    Ofwel, als je met één groep bent en iedereen mag met iedereen communiceren kun je beter helemaal geen CTCSS toon gebruiken. Een CTCSS toon maakt het alleen onnodig complex, zeker wanneer niet iedereen een porto heeft van hetzelfde merk/type. Wil je groepen scheiden, dan gebruik je verschillende kanalen. Wil je controle over wie er met jou mag communiceren, dan gebruik je een vergunningsplichtige frequentie, waarbij je ervan uit mag gaan dat iemand zonder verguinning niet op jouw frequentie gaat/kan uitzenden. Hou hierbij in het achterhoofd dat het bereik van deze porto's toch slechts beperkt is tot enkele km. Je hoeft dus geen rekening te houden met andere gebruikers die verder van jou af zitten want die ontvangen jou sowieso niet.

    Gebruik je CTCSS voor de privacy, besef je dan dat iedereen jouw uitzending kan horen. Met een CTCSS ontvanger zal de juiste CTCSS toon ingesteld moeten worden, maar met een ontvanger die niet CTCSS aware is (een simpele scanner bijv.) is alles gewoon te horen. CTCSS levert dus geen privacy op!

  7. @Rado Wat scheelt eraan waardoor je twijfelt aan de dynamo?

    Een hele simpele test die je zelf kan doen met een eenvoudige multilmeter is het volgende:

    • Meet de spanning van de accu met de motor uit. Die is als het goed is iets boven de 12V
    • Start de motor en meet de spanning van de accu bij stationair. Als de dynamo werkt is die hoger dan 13V
    • Laat de motor wat meer toeren maken en meet weer de accu. De spanning zou moeten oplopen tot ruim 14V
    • Schakel nu bij stationair toerental zoveel mogelijk verbruikers in, Groot licht, airco, elektrische fan, achterruitverwarming etc. De spanning zou weer ong. gelijk moeten zijn als bij punt twee.
    • Laat nu de motor weer wat meer toeren maken (net zoals bij punt 3) en meet weer. Als je ong. dezelfde uitkomst krijgt als bij meeting 3, dan is de dynamo elektrisch gewoon goed.

    Dan zou je nog kunnen luisteren of er geen lagers enzo mechanische geluiden maken bij de dynamo.

    De max. hoeveelheid stroom die een dynamo kan leveren verandert niet met de leeftijd. Het is dus niet zo dat die 150A dynamo na verloop van jaren bijv. nog maar 100A kan leveren. Een 150A dynamo die functioneert kan altijd 150A leveren.

     

  8. On 3/14/2020 at 8:22 PM, www.jeepie.nl said:

    Volgens mij trekt een start motor van een 5,2L een 1,2 KW en die van een 5,9L 2.2 KW

    1000 watt verschil 

    93 amp tegen 172 amp

    Dat betekend diep ontlading voor de accu waarop de dynamo is aangepast bij een 5.9 naar 150Amp

    Daar komt ook nog bij bij warme motor de elektrische fan......

    Dus het lijkt mij duidelijk.

    Apart. In het onderdelenboek kan ik maar een nummer vinden. De 5600 4934. Voor zowel de 5.2 als de 5.9.

    GC_52_59_starter.jpg

  9. Ik merk niet echt vermogenverschil, maar daar let ik ook niet op en daar hoopte ik ook niet op bij aanschaf. Mijn oude uitlaat was gewoon op en ik wilde iets speciaals voor mijn auto.

    Ik heb even opgezocht, ik heb €1186 betaald aan Kolak (dus uitlaat compleet + verzendkosten), €188 aan btw en invoerrechten en ik denk €600 aan montage (zaten wel wat andere dingetjes ook bij), maar een eind richting de €2000 ga je sowieso.

    Als je een 2,5" eindpijp neemt moet je dus ook een 2,5" sierstuk nemen. Die zijn vast wel te vinden, 2,5" is een standaard maat.

    In principe komt mijn Flowmaster 50 nog beschikbaar, dus als je interesse hebt hoef je alleen een Kolak zonder demper te bestellen.......

    • Like 1
  10. Eerst even voor Yur1: Check even Tyra in Bunschoten. Die kunnen alles leveren en maken en monteren ook uitlaten.

     

    Dan MJay: De FlowMaster 44 is een demper. Die hangt bij een ZJ voor de achteras. Vanaf de demper loopt er een pijp over de achteras naar achteren en daar zou je, afhankelijk van de dikte van die pijp, elk eindstuk op kunnen monteren.

    Ik begrijp dus je vraag niet of er een sierstuk bestaat dat op de FM44 past. Die twee staan, in mijn ogen, los van elkaar.

    Ik ben prima tevreden over mijn Kolak 3" systeem. Echter, er zijn twee puntjes:

    - Die Flowmaster Super 50 vind ik net te veel van het goede. Ik heb al een maatje stiller liggen (de FlowMaster 70, 53072, gekocht bij Tyra) alleen die moet nog geinstalleerd worden.

    - Bij de montage van de headers hebben we er niet voldoende op gelet dat we die zo hoog mogelijk hebben gemonteerd. Dat zal wel cm-werk (of mm-werk) zijn, maar nu komt bij flink gasgeven de header tegen een van de controll arms aan. Dat moet ook nog gefixed worden.

    Verder ben ik in staat om op een mooie dag de auto te starten en er gewoon op mijn stoeltje naast te gaan zitten om te genieten van het geluid 😂

    • Like 2
  11. Mocht je hier spullen voor willen gaan kopen, dan hou ik mij aanbevolen. Mijn visco heeft ook z'n beste tijd gehad.

    Ik heb hier eerder naar gekeken en volgens mij is een originele visco gewoon niet meer te koop en kun je alleen nog Crown vervanging krijgen. Of heb jij nog een NOS gevonden?

     

     

  12. @Ab Ik begrijp dat dit een nieuwe route is. Deze cache is sinds eind vorig jaar beschikbaar. De oude is al een tijdje niet meer beschikbaar. Vorige herfst heb ik ook Dakar 1 gereden, die was (toen) ook wel te rijden met een normale auto, maar het zoeken van de route was heel anders dan bij deze versie. Bij Dakar 1 was het alleen maar fireneedles zoeken en bij 2 liep het contact helemaal via WhatsApp.

    Het is jammer dat het zo'n eind rijden is voor ons (1,5 uur naar Dwingeloo) anders zou ik hem met andere mensen zo nog een keer rijden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...