Spring naar bijdragen

Cherokee_Chris

Forum member
  • Aantal bijdragen

    149
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Cherokee_Chris geplaatst

  1. Misschien dat dit werkt, toevallig pas gehoord van iemand dat het voor hem werkte op een oudere zj. Some models of the Jeep Grand Cherokee are equipped with an immobilizer anti-theft system that disables the engine. The system is activated when something other than an authorized key is used to try to start the engine. Most models are also equipped with an alarm system as part of the security system. If something triggers the immobilizer or the alarm system, you need to reset and rearm the system. Open the driver's side door. Close the other doors. Press the power door-lock switch on the keyless entry fob. Close the driver's side door. Leave all doors closed for about 16 seconds until the Vehicle Security Light on the instrument cluster stops flashing quickly. When the light flashes at a slower rate, this signifies that the system has been reset and rearmed.
  2. Bedrading gechekt ? ik had een aansluiting die niet lekker zat en dus zo af en toe uitval van de de bobine veroorzaakte
  3. Zover ik weet werkt de ECU met voltageverschillen en niet met weerstanden, de TPS kan rustig uit elkaar gehaald worden en schoongemaakt. THROTTLE POSITION SENSOR (TPS) 2.5L, 4.0L & 5.2L Output voltage (center terminal of TPS) should be .20 volts at closed throttle and less than 4.8 volts at WOT. TPS is not adjustable.
  4. zeer waarschijnlijk is het de bedrading vanaf de stuurhendel naar de stuurkolom, hier zit vaak een draadbreuk op het punt waar de draad een stukje buiten de behuizing van de hendel loopt.
  5. UP ! en een goed bod mag natuurlijk altijd.
  6. ik heb zelf een breukje in het kabeltje naar de bobine meegemaakt, maar het is zoeken naar welk draadje de storing veroorzaakt.
  7. Te Koop : Een DRB II uitleesapparaat voor Jeep/Chrysler, ik heb het apparaat zowel op mijn 93er als 91 er XJ gebruikt maar hij is op veel meer modellen toepasbaar. Er zijn diverse cartridges en kabels bij voor de meeste bouwjaren tussen 1988 en 1993. Prijs € 350,00 Vragen: chazeleger@gmail.com of 06-27157741
  8. Aangeboden: Jeep Cherokee Laredo 4.0 HO 1991 (XJ) Ml stand: 114000 MIJL Pluspunten: Werkende airco, ramen, cruise control en deurvergrendeling etc Trekhaak Zo goed als geen roest Extra bodembeschermingplaten (af fabriek) Goed schakelende automaat en 4x4 Apk December 2011 Minpunten: Blanke lak dak en motorkap slecht Gordel bijrijderskant defect Knipperlicht naar links gaat niet meer automatisch uit Binnenhemel hangt los Vraagprijs € 1500,00 Inruil van een diesel is bespreekbaar (ik ga namelijk veel meer km rijden) Voor vragen telefonisch te bereiken op 06-27157741 of per mail chazeleger@gmail.com
  9. Check even je uitlaat, deze zit ook in de buurt en kan wat bewegen.
  10. Het lampje moet wel gereset worden, de gaat na een bepaald aantal kilometers (80.000 ?) branden. De jeep ziet niet zelf dat de sonde vervangen is. Om het lampje uit te zetten heb je een uitleesapparaat nodig van de dealer of een goed uitgeruste hobbyist.
  11. rondom met een hamer op de remtrommel tikken zodat de remschoenen los laten, zo komt hij er stukje voor stukje wel af
  12. Daar denk ik ook als eerste aan. Heb je hem ooit met de sleutel kunnen openen/sluiten ?
  13. Met de waterpomp kan ik je niet verder helpen. het geratel in 4 wd zou heel goed één van de kruisjes in je aandrijflijn zijn. Eenvoudig te controleren door aan beide zijden van de kruiskoppeling vast te pakken en te controleren of je speling voelt, als dat zo is moet je het betreffende kruisje vervangen. Hoe dat moet is hier op het forum wel te vinden.
  14. de extra nippel is waarschijnlijk een ont/beluchting. Ik zou eerst de schakelmof op de vooras opzoeken en kijken of de 2 daarop thuishorende vacuumleidingen intakt zijn, volgende stap is de 4wd inschakelen en voelen of op 1 van die leidingen vacuum gezogen word.
  15. lees dit eerst maar even, kan ook voor jouw auto gelden -klik-
  16. Het lijkt er op dat het probleem daar inderdaad zit, je zou kunnen proberen om de bedrading bij een stekker naar de schalelaar af te koppelen en kijken of dit het probleem oplost. Ik weet alleen niet zo te vertellen welke/waar je zou moeten hebben.
  17. Stationair zou bij een warme motor in P of N rond de 700/720 toeren moeten zijn, Lambdasonde heeft B&S in tiel wel op voorraad, maar er zijn vast meer adressen. Afhankelijk van waar je zelf vandaan komt. Lambda is zelf te monteren, kan alleen wel eens flink vast zitten. Verder is het 1 "bout" die in je uitlaat geschroefd zit, en er zit één stekker aan. Je bedoelt wel het oliefilter van de automaat ? dan moet hij nog wel een tijdje mee kunnen. DRB is een uitleesapparaat voor Jeep/Chrysler, daarmee kun je verschillende zaken van de auto controleren en resetten. Ik heb er hier een, ik weet niet wie er bij jou in de buurt misschien een of iets vergelijkbaars hebben.
  18. 1: In de automaat zit ook nog een oliefilter, misschien is dat ook een keer aan vervanging toe. 2: Het lampje is idd van de lambdasonde, maar als het al een jaar brand moet ook deze misschien wel vervangen worden. Hier kun je wel achterkomen door de auto even aan een DRB te hangen, eventueel kan het lampje dan gelijk uitgezet worden.
  19. auto flink omhoog zetten, goede sleutel met een meter pijp er overheen zodat je meer kracht kunt zetten. is wel een buigen of barsten methode. bij mij kreeg ik er 1 op deze manier los, de andere brak af.
  20. Of er vacuum op de vooras zit kun je zien aan een verdikking op de vooras achter het rechter voorwiel, hier zouden 2 vacuumslangetjes op aangesloten moeten zijn. Ook als deze los of vergaan zijn kan het zijn dat hij de vooras niet inschakeld. Je kunt dit vaststellen door de auto even goed op bokken te zetten en dan met ingeschakelde 4wd onder de auto te kijken. draait de aandrijfas wel en de wielen niet dan zit de fout in de vacuumaansluitingen of minder waarschijnlijk in het schakelmechaniek wat door de vacuum bedient word.
  21. Volgens de onderdelen catalogus zijn ze niet hetzelfde, ze hebben verschillende nummers.
  22. Parttime 4H=alleen op losse ondergrond(in principe geen max snelheid volgens mij) Fulltime 4H=op alle ondergronden,(maar die heb jij niet) Schakelen 2H>4h:Bijna stilstaan, rollen. Schakelen 4H>N>4L:Stilstaan
×
×
  • Nieuwe aanmaken...