Jump to content

DATZZ5.9

Forum member
 • Posts

  382
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by DATZZ5.9

 1. Dit is helaas, weer eens een voorbeeld hoe het niet goed gaat na gasinbouw of zogenaamde specialist die aan je wagen sleutelt, je hebt inderdaad garantie, en anders voor een second opinion ergens anders naartoe, kosten die daar evt gemaakt worden verhalen op....als je er niet uitkomt/vaak is het vertrouwen al weg. En inderdaad origineel gebruiken, zeker wbt kabels, rotor, verdeelkap, voorgeschreven bougies, en overige sensors zeker van Mopar nemen, luistert erg nauw allemaal. Succes iig.
 2. Bij deze...te koop mijn gekoesterde 5.9, oude bekenden weten over welke het gaat, en altijd zeer zuinig op geweest, maar rij er nu te weinig mee, en tijd voor een andere liefhebber. Bij serieuze interesse gelieve te pm-en voor uitgebreide documentatie en beschikbare foto's. Vaste prijs: € 7500,00
 3. Gaat om ZJ 5.9, volgende is aan de hand, en kom er niet uit, hij stottert/schokt met rijden (bij stilstaan en wegrijden maakt hij ook een soort hupje) , en in stationair beetje onrustig met het toerental zakkend, inmiddels vervangen: krukassensor en nokkenassensor, bougies en kabels zijn nieuw, eveneens de rotor en verdeelkap, accu is ook zgan, verder cps en stappenmotor vrij recent en alles origineel Mopar (ook de lambdas!) Wat kan het zijn?, bij uitlees geeft hij niks aan. Starten doet hij goed overigens. Alle ideeën welkom en alvast dank medejeepers.
 4. Bel verschillende aanbieders even, jeepparts bv, vergeet niet te vermelden dat je wel met koplamp regeling nodig hebt, wanneer aanwezig, en inderdaad even goed nakijken vooral het reflectie materiaal moet nog in redelijke staat zijn, en desnoods glas, opnieuw lijmen met bv polymax transparant , klemmen indien mogelijk en volgende dag installeren.
 5. Even afkloppen, rij al 20 jaar ZJ, nog niet meegemaakt! 😁
 6. Beste, Zit ook met dit probleem, heb nog geprobeerd om het ter plekke te doen, maar hield niet, mag ik vragen hoe je dit precies hebt gedaan kwa uithalen? Alvast dank.
 7. Iemand nog een goede of gereviseerde achteras liggen voor een ZJ 5.9? Hoor het graag.
 8. Hé Mich, Ja Siert, maar dat gaat em niet worden, dus echt op zoek! Dank goos iig, ja ik weet ben vreemd en "vreemdeling"
 9. Beste mede Jeepers, Wie oh wie weet er een goede sleutelaar, hobbyist of garagist die bv assen kan reviseren in omgeving Zeeland(alle eilanden), Rotterdam, en waar ik af en toe met specifieke dingen terecht kan, het is hier zo "dun bezaaid", regulier onderhoud doe ik zelf, maar jeep technische dingen is echt een ramp zogezegd!! Alle antwoorden welkom.
 10. Een "how to" daarvan bij de 5.9 (of universeel) , zou wel gaaf zijn,.... Als het dus daadwerkelijk een "pushfan" betekent, zou ik wel willen weten hoe dat gedaan is e.d. Is zeker geen overbodige luxe in hete gebieden, zeker bij grote motoren.
 11. Een pushfan, interessant, wat houdt dat in? Omdat ik ih verleden ook vertoefde in Spanje.... 💡 gaat branden, je bedoelt een pushbar neem ik aan
 12. De 5.9 heeft geen apart te plaatsen benzine filter, wat ik me kan herinneren, bij een 5.2 wel, had zo'n ding een keer besteld, had er niks aan, Masis heeft ervaring met het vervangen van de pomp
 13. Leiding druk is goed te checken, over het algemeen slaat de 5.9 snel aan is mijn ervaring, startmotor kan ook wat minder zijn, dynamo of inderdaad brandstof pomp......ben benieuwd wat het is.
 14. Nou vind ik deze een beetje viezig geworden aan de binnenkant, weleens geflushed, maar niet rigoureus, iemand een idee hoe deze "snel" schoon te maken dmv een waterzuiger ofzo?, of kan je em loskoppelen zonder veel verlies van vloeistof en goed uitwassen?
 15. Hé Masis, combi van trekken, 24graden, airco aan zou al zeker 10graden extra opleveren zou ik zeggen, en de verstralers beperken inderdaad de luchtstroom... Maar iemand met ervaring daarmee. Grt. O
 16. Er is ergens kortsluiting..... Welk type heb je, wat meer info, sowieso is de ventilator ook nodig voor de koeling vd motor, welke speed blijft ie draaien low of hi? (alleen bij de 5.9)!
 17. .....En olie met toegevoegde ls, is niet het juiste!, altijd de juiste olie volgens fabriek opgave, dealer of kroon, en daarbij toevoegen een apart flesje ls, te verkrijgen bij de dealer, de zogenaamde waar het al bij zit, heb je in mijn ogen niks aan
 18. Graag jullie ervaringen met of een zachte of een harde ashoes, ben benieuwd.
 19. Blikje coolant leak erin gedaan? Dat komt bij mij op als je het zo beschrijft....Geen paniek, dat geeft ook de zwarte smurrie in tankje als het wordt gemixt, nieuwe radiator erin, de boel goed spoelen en eventueel nieuw expansie vaatje, andere conclusie lijkt mij geen beste......
×
×
 • Create New...