DATZZ5.9

Forum member
 • Aantal bijdragen

  360
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

DATZZ5.9 last won the day on March 3 2015

DATZZ5.9 had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

11 Neutral

Over DATZZ5.9

 • Verjaardag 29/02/1972

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  1998
 1. Er is ergens kortsluiting..... Welk type heb je, wat meer info, sowieso is de ventilator ook nodig voor de koeling vd motor, welke speed blijft ie draaien low of hi? (alleen bij de 5.9)!
 2. .....En olie met toegevoegde ls, is niet het juiste!, altijd de juiste olie volgens fabriek opgave, dealer of kroon, en daarbij toevoegen een apart flesje ls, te verkrijgen bij de dealer, de zogenaamde waar het al bij zit, heb je in mijn ogen niks aan
 3. Graag jullie ervaringen met of een zachte of een harde ashoes, ben benieuwd.
 4. Blikje coolant leak erin gedaan? Dat komt bij mij op als je het zo beschrijft....Geen paniek, dat geeft ook de zwarte smurrie in tankje als het wordt gemixt, nieuwe radiator erin, de boel goed spoelen en eventueel nieuw expansie vaatje, andere conclusie lijkt mij geen beste......
 5. Moet je wel nageven, 2009 klopt niet!, deze is van 2007, zie de donkere afwerking binnen, zover ik weet werden ze daarna niet meer gebouwd, maar dan zou het "uiterlijk" tenaamstelling ergens 2008 zijn.
 6. Beste "performance", je zegt niet de naam vd verkoper te noemen, maar benoemd als zijnde het bedrijf....zelfde toch?? En je gaat zag ik al eerder uit vd ANWB koerswijzer, ja als je daar alles op berekend, en verruit de meeste leden van deze site, kijken wel door deze dingen heen, mijn auto werd gebouwd in 1997, maar werd tenaamgesteld voor het eerst in 1998, voordat hij in Graz is langsgeweest e.d ben je zo weer "een jaar verder". Bos cars levert vooral snelle en dikke Amerikanen, zover ik weet, weet ik waar ze over praten, en zoals Masis al zei vaak worden de gegevens automatisch ingevuld door MP.
 7. Op dit moment zie je een lichte stijging van de waarde van een goede Jeep, over de toekomst maak ik me niet zo'n zorgen, doordeweeks in me elektrische Renault en ih weekend de benzine geur opsnuiven, of je haalt de motor eruit, zet em op een mooi plekje in je huis en maak er een bed(stee) van. Denk je dat al die supercars, hypercars, waardevolle unieke oldtimers in 1 keer de weg niet meer op mogen.....ja over 30 jaar komen ze erachter, "eindelijk", dat een Prius toch echt schadelijker is voor het milieu dan een Jeep.
 8. Met een beetje self research vind je heel veel,er zijn verschillende aanbieders in NL en Duitsland en USA waar je van alles kan bestellen, en bij Kroonolie bv toets je je nummerplaat in of type en je ziet zo wat erin moet. Gewoon googlen en veel is ook op te zoeken in de zoekmachine vh forum.
 9. Kan je niet echt advies geven in deze, vind het allebei over het algemeen but. Meestal neem ik originele... Wel wat duurder maar dan weet ik zeker perfect fit!, genoeg ellende gehad met die 2 merken.
 10. Als ze gelijkend zijn van een ZJ, dan zijn die makkelijk te verkrijgen, zowel gebruikt als nieuw, mss even de Jeep "slopers" bellen of mailtje + foto sturen, dan weet je het zo.
 11. Dus als ik het goed begrijp, had hij de speedsensor ook vervangen, maar nadat jij de speedsensor verving, schakelde de bak wel goed????, mss was het wel alleen de speedsensor zelf, dat was bij mij iig het geval, waardoor ik niet voor onnodige kosten kwam te staan, dealers werken meestal ook zo, terwijl het probleem op te lossen is met zo'n kleine ingreep, alleen beginnen ze meestal andersom, en beetje sludge aan de magneet hebben ze allemaal wel beetje, daarom zit die magneet er ook, zolang er maar geen brokken in zitten, en filter op tijd vervangen, en af en toe verversen.
 12. The good old time.......ja dat mis ik weleens op het forum, waren een hechte groep ih verleden, nog geen groepsappies enzo, maar gewoon ergens afspreken met koffie en broodjes. Worden allemaal ouder, Edje was mijn sleutelaar en vriend, maar is het gewoon heel rustig aan gaan doen, maar zijn vast wel nieuwe "experts" tegenwoordig en veel kennis onderling.
 13. Nee voor mezelf, niet voor apk, en hoogteregeling werkt nog, alleen reflectors zijn goed aangetast (door de bi-xenon), en de klikpunten voor bevestiging zijn paar van gebroken. Laat maar weten deadeye, anders stuur me pm tegen die tijd.
 14. Haha, haast is een breed begrip, bij sommige, week of 2,3, laat maar weten, reflector, en de bevestiging punten vooral nog intact, alvast dank voor je reac
 15. Wie heeft er nog een goede set ZJ koplampen liggen, geschikt voor hoogteregeling?, gelieve de reflectors nog in goede staat. Hoor het graag.