Spring naar bijdragen

REAL STRANGLER

Forum member
  • Aantal bijdragen

    1,388
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    73

Berichten geplaatst door REAL STRANGLER

  1. Bram, weet je zeker dat je nu 3.07 hebt?  Ik denk het nl niet. Even tanden tellen voor de zekerheid....

    Verder, heb je de nodige ervaring en gereedschappen om zelf te re-gearen? Onderschat het niet, als je alleen maar speelt met de Jeep is het misschien niet zo kritisch en kun je een eind komen met een vloeitje, een sigaar en veel Bavaria, maar als je duizenden kilometers wilt rijden met een stille en betrouwbare Jeep moet het wel zorgvuldig gebeuren.

    Succes, Siert.

    • Like 1
  2. De Wrangler 4.0 6 cilinder motor heeft veel weg van een scheepsdiesel,  met alle voor- en nadelen vandien. Ijzeren kop en onderblok, ruime toleranties.

    Dus is 10W30 veel te dun.  10W40 of 10W50 en natuurlijk minerale olie en geen synthetische.  Om de 5000 km wisselen en je motor rustig op temperatuur laten komen is het devies.

    Denk dat je met Kroon goed zit.

    Succes,  Siert. 

  3. Als je de c clip er uit hebt, trek je de steekas er zo uit.  Op de steekas zit de askeerring die je wilt vernieuwen. Helaas zit die achter het wiellager en dat zit opgesloten met een persbus.

    Oplossing... je koopt een wiellager set, daar zit de keerring bij.  Als je de steekas los hebt, maak je met een slijptol een groef in de persbus. Met een koudbeitel tik je de ring kapot. Dat doe je ook met het lager.

    Nieuwe lager en persbus een beetje verwarmen, dan tik je ze er zo op  met een pijp.

    Succes, Siert. 

    Screenshot_20230610-221423_Samsung Internet.jpg

  4. Hoi. Je hebt een probleem. 

    Ten eerste heb je vermoedelijk een 3.8 motor, de 3.6 kwam pas in 2012. Maar dat maakt niet uit. De melding permanent uitschakelen gaat niet, in de USA is dit direct afkeur bij de Smog-test.

    Normaal zorgt het EVAP systeem voor het afvoeren van benzinedampen  van de tank ed. De PCM geeft op door de computer te bepalen tijdstippen de zg Pursevalve het commando te openen waardoor de dampen verbrand worden in de motor.

    Voor CARB in Californië was dit niet genoeg, er moest ook nog een controlesysteem voor de luchtdichtheid komen van dit systeem. Het slimste wat men kon bedenken was, de Pursevalve af en toe sluiten, en een beetje overdruk creëren op het systeem, ook weer door de computer te bepalen wanneer, en dan controleren of de druk niet weg valt.

    Als de druk dus wel weg valt , krijg je de melding van een klein of groot lek. Bv Gascap.

    Omdat dit in de USA dus afkeur is en vaak gebeurt,  hebben de garages daar een rookgenerator waarmee ze dus vanaf de Pursevalve onder lage druk rook in de leiding blazen en dan kijken waar die ontsnapt.

    Ik hoop dat je met perslucht niet de boel verergert hebt.... het is een onderdruk systeem.

    Dan de oplossing, Je haalt de twee slangen los van de Pursevalve. Met een slangetje op 1 van de 2 aansluitingen controleer je of de Pursevalve niet lekt. Als er geen stroom op staat , moet die dicht zijn. Als die dicht is, zit er dus een lek in het systeem, Je gaat naar een hele stille plek, moeilijk in Nedeland... dan sluit je een 12volt luchtbed pompje aan op de leiding die van achter komt bij de Pursevalve, de andere leiding gaat het inlaatspruitstuk in.

    Je kruipt onder de jeep met een plantenspuit met zeepsop,  en dan maar zoeken. Als het een groot lek is, hoor je de lucht blazen, bij een klein lek bellen blazen...

    Op de tank zijn drie plaatsen die kunnen lekken, verder de  beluchtingsslang van de tank vulpijp, alle leidingen enz...  Succes!

    Nogmaals succes,  Siert. 

    Laat je weten hoe het afloopt?

    • Like 1
  5. Ok, ik neem aan dat je de achterlichten wel open hebt gehad om te controleren? Het lijkt me toch echt dat er ergens iets tegen de massa komt.

    Boven je parkeerrem pedaal zit een 16 polige stekker, als je die loshaalt zijn je achterlichten volledig afgekoppeld. Dan kun je dus bepalen of het voor of achter zit.

    Succes,Siert. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...