Spring naar bijdragen

chrislinford

Forum member
  • Aantal bijdragen

    101
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    2

Alles door chrislinford geplaatst

  1. Ik gebruik EP90 of een moderne equivalent daarvan. Gewoon even bij de automaterialenzaak labels lezen. Wel eerst een keerinkje vervangen of zo lijkt me. En ook evn kijken of de olie niet op je achterremmen zit...
  2. Als de stekker gesmolten is kan dat ook komen doordat de schakelaar teveel interne weerstand heeft. Maar als niks het meer doet (instrumentenverlichting?)dan wordt het gewoon een zoektocht die niet online kan. Veel succes.
  3. Volgens mij is bij de XJ conditie belangrijker dan de kilometerstand. De 88ers beginnen nu al aardig te roesten. Wel minder dan andere klassiekers, maar de leeftijd begint mee te spreken. Er worden inmiddels Xj's aangeboden voor prijzen waarvoor je een mooie FSJ kan kopen.Maar dat zal voor de echte liefhebber natuurlijk geen probleem zijn. Op Marktplaats staat op dit moment een XJ-Wagoneer. Ziet er op de foto's mooi uit en de prijs is heel bijzonder.
  4. Ja, maar Golen is toch alleen Golen als er Golen op staat? Hier staan ze gewoon: http://www.golenengineservice.com/
  5. Ja, het maakt uit. Met 30/9.50 op onze XJ ging het verbruik iets omhoog. Net als na de montage van een kleine liftkit: Bredere banden: meer rolweerstand, hogere auto: meer luchtweerstand. Totaal ongeveer 10%. in mijn geval. Niet schokkend. Kom nog steeds gemiddeld op ongeveer 1:8 tot 1:9 uit in 2wd...
  6. Met een elektrische reciprozaag kan je al veel makkelijker stukken uit een body zagen. Wel wat lawaai, maar geen vonkenregen.
  7. Ik zou toch nog eens goed naar die kruiskoppelingen aan de cardanas kijken. Bijvoorbeeld door'm in de versnelling te zetten (met de motor uit natuurlijk)en dan de hele auto heen en weer duwen. Daarna de pignonas en uitgaande lager versnellingsbak. Motoren bak- steunen, wielmoeren. etc. etc. In ieder geval niet teveel mee doorrijden voordat je weet wat't is. Succes.
  8. In mijn 88er(Gebouwd in Canada) zitten gewoon standaard driepuntsgordels achter voor twee passagiers, dus ik neem aan dat de bevestigingspunten er al zitten.
  9. Ik gebruik 30/9.50 op mijn XJ-Baby-wagoneer. Fedima's liepen achter af en toe aan in het terrein. Met een kleine lift(shackle en highjacker achter en puck voor) niet meer. Groter zou ik niet gaan. Ik gebruik nu 30/9.50 AT voor algemeen gebruik met diezelfde kleine lift.
  10. Was erg leuk. Gezellig ook. Bedankt Marshall Albert. Hier wat foto's http://rustydaytrips.blogspot.com/2012/02/fun-with-jeepclubnl.html
  11. " Maarrrr ik kon wel mijn kenteken opsturen naar Veendam" Ja, dat heb ik dus ook gedaan. Geen resultaat, behalve nieuwe papieren zonder trekgegevens. Volgende keer beter dus! Ik blijf voor je duimen en als het er bij jou op staat ga ik weer!
  12. Ja, dat heb ik vorig jaar allemaal geprobeerd, omdat ik heb gehoord dat dat bij sommige auto's wel geaccepteerd wordt. Ook gewoon blijven proberen zou ik zeggen. Uiteindelijk komt er vast resultaat. Het lijkt ook erg van de RDW-er af te hangen. Ze zijn op zich echt heel welwillend en servicegericht, maar de informatievoorziening is onduidelijk. Ook het trekgewicht krijgen van de helft van het gewicht van de Jeep heb ik voorgesteld(ik wist dat dit gebeurt), maar kon weer niet volgens de Rdw op dat moment. dus toen heb ik mijn papieren maar weer terug gevraagd (ik kreeg zomaar nieuwe). Ik zelf probeer het pas weer als ik een kentekennummer kan noemen van eenzelfde(type/naam) Jeep waar wel trekgegevens van bekend zijn. Je moet tenslotte gewoon je papieren opsturen voordat ze er over gaan nadenken. Mijn indruk is dat in de praktijk de papieren meteen worden vernietigd om veiligheidsredenen, daarom kreeg ik waarschijnlijk ongevraagd nieuwe opgestuurd, toen het allemaal niet ging lukken.
  13. Welkom en goede keuze voor je Senior Jeep. Ik ben ook op zoek naar die gegevens. Heb al diverse kentekens van bekende J10 opgezocht, maar ze lijken allemaal geen trekgegevens geregistreerd te hebben. Ook de RDW kan niet helpen tot nu toe ze accepteren geen J20, Wagoneer of Cherokee gegevens. Er moeten toch J10 bestaan waarvan wel trekgegevens geregistreerd staan lijkt me.
  14. Was Titus Canyon open? Was zomer 2011 nog dicht vanwege instorting.
  15. Waarom zo'n (zeldzame) '63 er als je de specifieke aspecten van zo'n auto ombouwt tot een moderdere? Misschien kan je beter een nieuwere Wagoneer zoeken....
  16. chrislinford

    Gespot!

    Op weg naar Elfstedentocht voor oldtimers.
  17. Ik gebruik gewoon drie Thule universele dakdragers voor mijn zware Maggiolina.
  18. Wat nou Jeep versus Landrover? Ze gaan prima samen!
  19. De mensen die onder het motto " onderstel ander koetswerk erop keuren en ryden " bewust Jeeps, Landrovers en Rangerovers met een oud chassis (nummer) aanbieden of verkopen, verpesten het voor de gewone liefhebber bij de rdw en de argeloze koper van zo'n wagen. Laat die wagens staan, dan zijn ze ook niet aantrekkelijk meer voor de "handel"!
  20. http://www.bramvanbuuren-jeeps.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=11〈=nl
  21. Natuurlijk wel. En je rijdt minder stuk ook nog. je moet er natuurlijk geen 3000 kg achter hangen, maar verder is de viercylinder ook prima als je de juiste versnellingen maar gebruikt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...