Spring naar bijdragen

rookie2

Forum member
  • Aantal bijdragen

    67
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door rookie2

  1. 😄😄  ja klopt !   vandaag alweer, iets te scherp een bocht ingestuurd en ik merkte dat de achterkant alweer weggleed. gelukkig kwam ik geen tegenligger tegen want ik had moeite om de de auto in het rechte spoor te houden.  met de 4 wielaandrijving gaat het wel iets beter, maar ik ben gewaarschuwd, niet te hard de bocht door en rustig insturen dan moet het goed gaan 👍

  2. hallo forummers,

    vandaag met mijn cherokee bijna uit de bocht gevlogen, ik reed niet zo hard maar waarschijnlijk toch iets te scherp ingestuurd in combinatie met een glad\nat wegdek en brede noppenbanden.

    een jeep is uiteraard niet ontworpen voor gebruik op de weg maar voor ruw terrein, maar een cherokee is toch niet echt een terreinauto ?........er zit weliswaar 4 wiel aandrijving op en een hoge en lage gearing. maar het command trac systeem is toch niet echt bedoeld voor zwaar terrein ?  het zwaartepunt telt uiteraard ook mee in combinatie met noppenbanden.  maar hebben alle "suv's" daar last van ?

    mijn cherokee is wel van 1986 dus uit de tijd dat niemand had gehoord van "suv's "😁😁

     

  3. oké bedankt voor je reactie,

     

    dus de armen zitten niet vast\geborgd met een moer , maar zijn er "simpelweg" op gedrukt ?   wat je al schrijft, op een geribbelde as anders zou er al gauw speling op komen en worden de armen niet omhoog gedrukt.

    Ik zal eens proberen of ik ze er (met beleid) er af kan trekken.  misschien verstandig om ze eerst goed in te spuiten met kruipolie.

     

    mvg, rookie2

     

  4. hallo,

    vandaag is de kogelkop van de gasveer achterklep afgebroken\in de carrosserie gevallen dus ik moet op zoek naar een andere.

    Er was al eens aan gewerkt want de kop stond scheef waardoor de gasveer er telkens uit viel bij het sluiten van de klep. (zie foto's) dus ik zal wel creatief moeten zijn om het weer te laten werken zoals het hoort. als iemand een adres voor mij heeft waar ik deze koppen kan kopen (het liefst in het oosten van het land) laat het dan even weten.

    alvast bedankt.

    kogelgewricht 1.jpg

    kogelgewricht 2.jpg

  5. ik wil nog een zwaar beladen aanhanger achterwaarts mijn oprit op duwen, en dan leek mij de 4 low stand wel handig.  een paar meter moet wel lukken lijkt mij.  rijden zal inderdaad niet gaan maar daar is deze stand ook niet voor bedoeld neem ik aan .  Ik rij overigens zonder problemen met de 4 wielaandrijving ingeschakeld. niet altijd maar zonder problemen. alleen scherpe bochten heeft het systeem af en toe problemen mee.

  6. Oké, maar op bijvoorbeeld een zand weg wel, maar een verharde weg niet ??   Ik neem aan dat juist in de 4 low stand de auto de meeste grip\trekkracht heeft.  en dus ideaal als je een zware aanhanger moet trekken\duwen.  immers 4 wiel aandrijving voor extra grip en de low stand voor extra trekkracht. rij ik iets kapot als ik op een verharde weg in de 4 low stand rij ?

  7. ik kom hier deze discussie tegen, en wil hier graag even op inhaken, (ik weet, rijkelijk laat) maar kan ik in stand 4 low ook achteruit rijden ? ik heb wel eens een (te) zware aanhanger achter mijn 2.5 cherokee (dus met command trac geen automaat) en moet nog al eens een bocht achteruit maken om een oprit op te rijden. normaal gesproken heb ik de 4 wiel aandrijving aan staan maar scherpe bochten heeft het systeem een hekel aan want de voorwielaandrijving begint al gauw te ratelen 

  8. 1 uur geleden zei Kapt. Bob:

    Ik heb goede ervaring met Bostik MSR Fast Tack voor het verlijmen van kunststof (imitatie) teak op een schip. Het teak zit er inmiddels al weer 12 jaar op (in weer en wind) en zonder problemen. Wel alles goed vetvrij maken en eventueel een primer gebruiken als het echt goed vast moet zitten.

    Welk soort hout wil je gaan gebruiken?


     

    Kapt.bob bedankt voor je reactie,  ik zal de leverancier eens een mailtje sturen.  

    ik zit te denken aan teakhout , en dan afgewerkt met een goede hoogglans laklaag

  9. hallo forummers,

    op mijn cherokee zit een dakrek voorzien van aluminium strips om de lak op het dak te beschermen. 

    nou was ik van plan om het dakrek enigzins te "pimpen" door de aluminium strips te vervangen voor houten latjes.  ( ik mis er ook nog 1 dus dan heb ik het ook weer compleet) ik wil echter niet de latjes vastzetten met schroeven want dan heb ik gaatjes in het dak en dus kans op lekkage. Ik ben daarom op zoek naar een goede kit\lijm om de latjes vast te plakken. Heeft iemand ervaring met een goede kit ? en dan vooral met kit wat ook onder spanning goed werkt want het dak loopt aan de voorkant iets af.

     

     

    513059608_dak1.jpg

    1289555070_dak2.jpg

  10. afgelopen week het reservoir gevuld met remvloeistof, en het lijkt te werken.m.a.w er zit weer druk op het pedaal en ben nog geen lekkage tegengekomen. het is wel iets vochtig onder de motor maar dit kan ook motorolie zijn. de auto is al weer 36 jaar oud dus een beetje  "zweet" van de motor lijkt mij normaal. Ik kijk het voorlopig nog even aan en mocht het toch misgaan dan kan ik de auto alsnog naar de garage brengen...... vanaf 1 december mag ik toch 3 maanden niet rijden i.v.m youngtimer regeling.

  11. hallo forummers,

     

    vanavond had ik problemen met de koppelingspedaal, geen druk dus ik kon niet schakelen\ontkoppelen. de wegenwacht gebeld en nou bleek dat er geen vloeistof in het reservoir zit. volgens de wegenwacht werkt de koppelingscilinder op oliedruk en is deze lek. (geen olie is ook geen druk). na het vullen van het reservoir had ik wel meer druk en kon ik weer ontkoppelen. al hield het niet over. volgens de anwb moet ik sowieso de cilinder vervangen want als deze lek is sta ik binnenkort weer stil met hetzelfde probleem. mijn vraag is nu wat voor vloeistof gaat er in het reservoir ?kan ik er simpelweg hydroliek olie in gooien of moet er een speciale olie in ? en heeft te weinig olie(druk) ook gevolgen voor de koppelingsplaat ? .......als ik de koppelingsplaat moet laten vervangen moet de versnellingsbak er uit en wordt het wel een hele dure "operatie".

  12. 21 uur geleden zei Ab:

    Brandstofdruk goed? Weg vallende druk geeft vermogens verlies.

    Injectors gecontroleerd? Deze willen soms gaan lekken

    Krukas en nokkenas sensors ooit vervangen?

    bedankt voor je reactie,  ik heb de brandstofdruk en injectors nog niet gecontroleerd dat kan ik eerst wel eens controleren ( nog nooit gebeurd)

    of de krukas en nokkenas sensors ooit zijn vervangen weet ik niet, er zat geen onderhoudsboekje bij dus ik weet niets over het onderhoud .

  13. hallo forummers,

     

    Sinds een paar weken houdt de motor van mijn cherokee 2.5 bouwjaar 1986 in.  Als ik een paar kilometer heb gereden zakt het toerental, en als ik het gaspedaal wat verder intrap maakt de motor wel weer meer toeren maar heb het probleem ook bij stationair draaien van de motor. motor draait onregelmatig of maakt te weinig toeren waardoor de motor afslaat.

    Ik heb dit probleem een jaar geleden ook gehad, toen is de bobine vervangen en was het probleem verholpen. ik heb nu echtetr ook het probleem dat er af  en toe een luide knal uit de uitlaat komt. alsof er onverbrande benzine in de hete uitlaat terecht komt. dus ik vermoed dat er een probleem is met de ontsteking ?  ( lijkt mij overigens sterk want afgelopen winter heb ik alles vervangen, verdeelkap rotor bougies en kabels enzovoort. ) en met elektronische ontsteking valt er weinig af te stellen lijkt mij.

     

    graag jullie mening dan heb ik een idee waar ik het moet zoeken.

  14. geen idee of de stationaire stelmotor goed werkt, ik was er van uitgegaan dat het mogelijk is om via een soort van stelschroef het toerental te regelen. ik weet het is een injectie en geen carburateur maar ik heb ooit een vw variant gehad met een injectiemotor waarbij het wel mogelijk was het toerental te regelen. (auto was wel 15 jaar ouder 😁).

     

    Maar goed , ik heb inmiddels het forum even doorgespit en ik had begrepen dat het mogelijk is om in ieder geval de stelmotor schoon te maken ?  Dat wil nog wel eens helpen ?  vervangen kan altijd nog. Ik ga er van uit dat de stelmotor niet kapot is want de motor draait nog wel stationair. (alleen net te laag in toeren en dus afslaan).

     

    kan iemand mij vertellen waar ik de stelmotor kan vinden ?  en kan ik simpelweg de stelmotor demonteren en schoonmaken ? of moet er nog iet aan worden gesteld ?

     

    (hierbij een afbeelding van de motor)

     

    alvast bedankt.

    motor jeep3.jpg

  15. hallo forummers,

     

    kan iemand mij vertellen hoe ik het stationaire toerental van mijn cherokee kan afstellen ?

    als de motor warm is maakt de motor erg weinig toeren, en slaat dan af. (erg irritant als ik voor een stoplicht\voorrangsweg sta te wachten)

    Het betreft overigens een 2,5 liter uit 1986.

     

    alvast bedankt

     

  16. hallo forummers,

     

    Het stuur zit er inmiddels in.

     

    Het was wel even een gepruts om de claxon werkend te krijgen want zoals ik al aangaf, het pinnetje met het veertje wat er op hoort te zitten. (wat ik ok niet wist) zat er niet op. Gelukkig kon ik het afgebroken gedeelte van de sleepring er nog weer op lijmen, en met behulp van een splitpennetje en een veertje uit een balpen het contact voor de claxon repareren. (soms moet je wel creatief zijn).

    helaas hoorde ik vanmiddag bij het inschakelen van de 4 wielaandrijving een hoop gekraak uit het differentieel ?\tussenbak ?. dus ik kan zo weer verder sleutelen, maar goed het houdt mij wel van de straat  😄

    542244741_stuur13-2.jpg

  17. Hallo forummers,

    Het stuur is er inmiddels af, maar heb nog een vraag.

    Ik ben nu bezig met het monteren van het stuur, maar kwam er achter dat de uitsparing voor het kunststof pinnetje van de plusdraad v\d claxon aan de verkeerde kant zit. Inmiddels een gaatje geboord voor het pinnetje, en het stuur valt er nu overheen. Mijn vraag is of ik er doorheen moet boren zodat de draad er doorheen kan en ik de draad aan de "drukring" kan vastmaken om contact te kunnen maken als ik de claxon indruk ?

     

    En kan ik het stuur er simpelweg op zetten (over de kunststof pin en het stuur volledig ronddraaien zonder dat het pinnetje afbreekt ? 

    Als ik het zo bekijk kan de pin niet volledig rond draaien. (ik kan het wel proberen maar als het afbreekt heb ik een probleem ). Er is al een stukje afgebroken maar het stuur kan er nog wel overheen vallen dus als ik aan het stuur draai wordt het nog wel "meegenomen".

     

    De plusdraad is bij het demonteren van het oude stuur ook afgebroken, mijn vraag is nu zit er in het pinnetje iets van een stekker ?  als ik er een stroomdraadje in steek maakt het wel contact maar het blijft (uiteraard ) niet zitten.

     

    alvast bedankt,
     

     

     

    1494920433_stuurpen1.jpg

    942044612_stuurpen2.jpg

    799927954_nieuwstuur1.jpg

    1231911541_nieuwstuur2.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...