Spring naar bijdragen

Pieter94

Forum member
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Pieter94 geplaatst

  1. De laatste tijd heb ik tijdens het rijden (als de motor op temperatuur is) een wisselende oliedruk. Als ik bijvoorbeeld 80 km/h rij, en ik moet afremmen zie ik de oliedruk van 3.5 bar naar 1.5 zakken. Ook als je een beetje meer gas geeft en dan weer minder zie je de olie druk schommelen tussen de 1.5 en 3.5bar. Oliedruksensor is al gewisseld voor een nieuwe dit veranderde niks. Bij stationair is de olie druk 2.8/3 bar. Weet iemand of dit zorgelijk is ? Volgens mij is de olie druk altijd constant geweest zo rond de 3.5 bar (tijdens het rijden). Kan me namelijk niet herinneren dat ik de meter zo heb zien schommelen. Betreft een XJ uit 98 met een 4L 6 cilinder. Olie is 10w40 ongeveer 1000 km oud. Motor draait en rijd verder prima. Kmstand is 230000km
  2. Weet iemand de klepspeling van de in- en uitlaatkleppen ?
  3. Enige tijd geleden is het volgende probleem begonnen bij mijn XJ uit 98; Betreft een 4.0l motor. Bij een koude start slaat de motor aan en begint gelijk erg onregelmatig te lopen, lijkt wel of hij een paar cilinders overslaat. Als ik de motor afzet(of als deze afvalt) en gelijk daarna weer start loopt deze prima en merk je met rijden niets. Dit probleem komt 50% van de tijd voor als de motor warm is en ik wil weer starten. Bij een koude start is het tegenwoordig altijd. Heb de bougies al vervangen en massa punten gecheckt. Iemand enig idee wat het kan zijn?
  4. Ben nieuw met Jeep en het 4x4 rijden. Kom uit de omgeving van Rotterdam. Vorig jaar een XJ uit 98 aangeschaft. Na een aantal kleine reparaties vooral veel plezier mee gehad.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...