Spring naar bijdragen

Tromkes

Forum member
  • Aantal bijdragen

    76
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    2

Berichten geplaatst door Tromkes

  1. Advies over bestcarstyling: niet doen. Ze bevestigen de bullbar en sidebar met zelf in elkaar gelaste hulpstukjes en aangelaste beugeltjes op een prutsmanier aan je auto. Is dus niet merk specifiek. Zit slordig. Daarbij hadden ze ook nog op een zeer lelijke manier en ongevraagd een stuk plastic spoiler aan de voorzijde onderkant weggesneden om het gelaste stuk ijzer ruimte te geven. Kortom: prutsers. Heb het er snel weer afgehaald en andere merkspecifieke bullbar besteld en die zelf gemonteerd. Dat ging prima en zit 10 keer mooier. Side bars laat ik maar even weg. 

  2. Dag mannen,

    Een vraag: ik wil de volgende Carplay installeren op de Jeep zodat ik vanaf mijn telefoon dingen kan afspelen en navigatie op groot scherm kan gebruiken enz.https://by-lisa.nl/product/carplay/ Voor een goede werking heeft dit ding een aux ingang nodig. Die zit niet op mij standaard radio (Jeep KJ uit 2007, laatste van oude model). Weet iemand of er een aux input adapter (noem je dat zo?)bestaat hiervoor? Misschien een linkje naar zo'n apparaat?

    Via zoekfunctie wel een en ander gevonden maar niet specifiek voor mijn model en al wat oudere info. Vandaar ze vraag. 

    Mvg,

    Tiemen

  3. 6 uur geleden zei Ab:

    Lastig te beoordelen vanaf een foto, maar dat kan, achter het kachelhuis langs.

    De paravan schoonmaken is altijd goed. Als deze vol zooi zit zou er water in het kachelhuis kunnen lopen, en vandaaruit weer naar binnen. Is je waterafvoer van het kachelhuis wel schoon?

     

    Waar vind ik die? Heb wel ook troep uit die plastic bak daar (ik denk het kachelhuis) gehaald. 

    Heb vandaag ook de watertest gedaan bij de afvoertjes van het dakraam. Het water kwam er netjes uit lopen aan de onderkant. Ook die heb ik eerst schoongemaakt en met lucht doorgeblazen. Zat wel wat vuil voor. 

    Het regent nu alweer een tijdje aardig en ik geloof dat er zich geen nieuw water onder de mat verzameld. Nog niet helemaal zeker dus hou nog even slag om de arm. Morgen op vakantie met de caravan erachter. Dus mocht het probleem blijven, kijk ik na de vakantie weer verder. 

  4. Dag allen,

    Ik zag net dat er een natte plek zat onder de mat bij de passagier. Als ik erop druk loopt het water uit een gaatje onder de auto. Aan de andere zijde zitten die gaatjes dicht met een rubbertje. Het rubbertje van dit gaatje is poreus. 

    Hoe komt dat water daar? Via dat gaatje? Is behoorlijk volgezogen onder de mat. Lijkt me veel water voor zo n klein gaatje. 

    Hoe los ik dit probleem op? 

    IMG_20230726_145508.jpg

    IMG_20230726_145508.jpg

  5. Dag allen,

    Twee vragen.

    1e vraag: Ik heb sinds kort weer een Jeep Cherokee (bouwjaar 2007 Limited, 3.7 benzine) na een kort uitstapje naar Landrover (nooit doen!). Deze nieuwe Jeep heeft nog geen trekhaak. Dus ik heb een vaste trekhaak besteld. Deze: 

    JEEP CHEROKEE Oris trekhaak stijf incl. 13-polige E-set - bj 09.01-01.08 | Rameder-trekhaak

    Is dat een beetje te doen om zelf te installeren? ben niet zo goed in electrisch. Trekhaak eronder schoeven lukt wel. Maar weet iemand of het plug en play met stekkertjes op de achterlichten is of dat ik de hele auto door moet met kabels met dit model? Heb expres de merk speficieke set besteld, maar wordt nog niet echt wijs uit de pdf die erbij zit voor het electrische gedeelte. 

    2e vraag: In mijn handleidingboekje staat dat als ik een caravan wil trekken ik de tussenbak in de neutraal moet zetten zodat de voor en de achteras van elkaar losgekoppeld zijn. Dit heb ik bij mijn vorige Cherokee (3.7 benzine uit 2003) nooit gedaan. Is dat echt nodig? en moet dat ook met een aanhangertje? wat is het probleem als ik de tussenbak helemaal niet aanroer en "gewoon" rij met een caravan erachter? 

    Hopelijk kunnen jullie me wat wijzer maken. 

    Mvg, 

    Tiemen

  6. Dag allen. Van de week merkte ik dat mijn achteraam bestuurderskant half open stond. Wilde niet meer dicht. Motortje hoor je maar raam blijft half open. Met de hand naar boven geschoven, zakt weer naar half open positie. Dus even met tape vast gezet. Iemand een idee wat er mogelijk aan defect is?

    Ook mijn deur achter bestuurderskant wil niet open. Gaat wel uit eerste vergrendeling maar blijft dan hangen in positie van net niet helemaal dicht. Dus deblock oil ertussen. Geen effect. Uiteindelijk het binnenpaneel eraf gekregen ondanks gesloten deur. (Een heel gedoe kan ik je vertellen want geen ruimte). Witte isolatie plastic losgemaakt. Slot zie ik zitten. Voor zover ik kan beoordelen werkt het gewoon. Binnen en buiten handgreep werkt. Vergrendeling werkt. Maar blijft dus steken. Ook met tangetje alle stangetjes bedienen geeft geen effect. Iemand een idee? 

  7. Goedenavond. Mooi duidelijk filmpje Carelse. Ik denk dat me dat gaat lukken. Nu nog de vraag, waar kan ik zo n ding vinden? Zie hem in ieder geval niet bij jeepparts op de site. Iemand een link naar een nieuwe schakelaar zodat ik hem kan bestellen. 

    Super zo n forum. Heb er geregeld gebruik van gemaakt om zelf dingen aan de Jeep te doen. Hij wordt steeds mooier haha. 

    Mvg, 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...