Jump to content

Tromkes

Forum member
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Tromkes

 1. Ik zoek een of twee, liefst originele, speakers voor in de voorportieren van mijn Jeep KJ uIT 2003. Een wordt gereviseerd. In het andere portier zat een niet-originele speaker die ook nog eens half vergaan was. Jeepparts en jeep-Parts heeft hem niet en de Jeep dealer zou terugbellen.....Hoor graag wie er nog een heeft of weet waar te vinden. Alvast bedankt

 2. 1 uur geleden zei Kapt. Bob:


  De oude ‘papieren’ Infinity speakers van mijn XJ van 20 jaar oud heb ik ook vervangen. Het maakt echt een wereld van verschil.

  Ik heb persoonlijk zeer goede ervaring met de JBL Club en de JBL Stadium GTO serie. Deze zijn na een beetje zoeken op internet voor zeer aantrekkelijke prijzen te vinden omdat JBL gestopt is met leveren. Voor € 55,- heb je echt veel beter geluid.

   

  En passen die 1 op 1 in de KJ? Gezien er aan de originele speakers versterkers vast zitten....

 3. 1 uur geleden zei Kapt. Bob:


  De oude ‘papieren’ Infinity speakers van mijn XJ van 20 jaar oud heb ik ook vervangen. Het maakt echt een wereld van verschil.

  Ik heb persoonlijk zeer goede ervaring met de JBL Club en de JBL Stadium GTO serie. Deze zijn na een beetje zoeken op internet voor zeer aantrekkelijke prijzen te vinden omdat JBL gestopt is met leveren. Voor € 55,- heb je echt veel beter geluid.

   

  Heb je een link?

 4. Pfoe. Daar kom ik echt niet uit. Moet gewoon hetzelfde zijn. Ik weet niet of de originele ook 2weg speakers zijn? Ben niet erg technisch onderlegd, maar kan me bijna niet voorstellen dat ik met twee speakers die samen 40 dollar kosten, hetzelfde geluid heb als de originele infinety speakers...

 5. Vandaag mijn deurpanelen van de voordeuren losgeschroefd om de speakers te demonteren. Wilde ze laten reviseren. Blijkt er rechtsvoor een heel andere niet originele speaker in gerommeld te zitten. Wel met de versterker er provisorisch aan vast. Speaker is ook nog eens half vergaan. Dus ik moet een nieuwe tweedehandse hebben. Waar o waar kan ik die vinden? Of misschien heeft een van jullie er nog een liggen die ik kan overnemen. Hoor graag!!

   

 6. Ik wil graag mijn Jeep (KJ uit 2003) iets verhogen met het setje op de foto. Is dat zonder verdere aanpassingen te gebruiken?

  Ben niet zo supertechnisch en wil er ook niet al te veel geld aan uitgeven. Dus vandaar de vraag. 

  Screenshot_2020-10-09-13-59-00.png

 7. ja klopt. Je kan het het ook zien. Mulieriemspanrol bestaat uit twee delen. Als hij kapot is zie je dat hij aan de ene kant (bovenkant) een spleet vertoont tussen die tweee delen. Zal even zoeken of ik daar nog een foto van heb. 

  Geen foto meer van. Zal straks als de vrouw terug is even een foto maken en markeren waar de spleet te zien is. 

  • Like 1
 8. Heb precies hetzelfde gehad. Bleek het de multieriemspanrol te zijn. Die was scheef getrokken waardoor hij een schrapend geluid maakte bij het draaien. Is makkelijk zelf te vervangen. Het is alleen lastig om een nieuwe van goede kwaliteit te vinden. De nieuwe die ik had gekocht bij jeepparts, was binnen een jaar weer kapot. 

 9. Op 23/2/2020 om 9:29 AM zei Ab:

  Heb je ook nog iets aan de bushings gedaan?

  Jazeker. Ik heb uiteindelijk op ebay een paar nieuwe draagarmen (inclusief bushings) gevonden voor een prijs waar ik hier in Nederland net 4 nieuwe bushings kon kopen. Dus die maar besteld en eronder gezet. 

 10. Inmiddels is de Jeep bij de dealer geweest. Nieuw (ABS?) computer erin en er is een nieuwe (dikkere) trekhaakbalk onder gezet met daarop een nieuwe afneembare trekhaak. Blijkbaar paste de oude niet op de nieuwe balk. Ben er zeer tevreden over. Netjes geregeld door de dealer zo.  

 11. 1 uur geleden zei Masis:

  De Jeep dealer even bellen met je chassisnummer. Tegenwoordig kun je op de site van het RDW via je kenteken ook zien of er terugroepacties open staan.

  https://www.telegraaf.nl/lifestyle/1200303/problemen-ophanging-jeep-cherokee-groter-dan-verwacht

  Oke ik ga morgen even bellen. Inmiddels via VIN gechecked op mopar.com en via kenteken op RDW site. Er staan twee terugroepacties open. Maar niets over de draagarmen achter. Ben bang dat ik dat dus zelf moet oplossen. Wel iets over gevaar voor beschadiging brandstoftank bij aanrijding. Hiervoor zou een extra versteviging gemonteerd moeten worden en nog iets over gordelsysteem en airbag:

   

   
  Status terugroepactie(s)
   
  Openstaande terugroepactie(s)
  (1)
  Referentiecode producent
   
  R60
   
  Omschrijving defect
   
  In de airbag- en gordelspannerregelmodule kan een storing optreden.
   
  Materiële gevolgen
   
  Indien het defect optreedt kunnen de airbags en de gordelspanners spontaan geactiveerd worden.
   
  Mogelijk gevaar
   
  Een (verkeers)ongeval met letselschade
   
  Beschrijving van het herstel
   
  De producent roept de betreffende voertuigen terug. Maatregelen worden genomen om het defect te verhelpen. De voertuigeigenaar wordt verzocht een afspraak te maken met een merkdealer. Deze zal de regelmodule vervangen.
   
  Contactinformatie consument
   
  Telefoonnr  : 00800 04265337
  Internetadres : Niet bekend
  E-mailadres  :
   
  Meer informatie bij de RDW
   
  (2)
  Referentiecode producent
   
  N46
   
  Omschrijving defect
   
  Door de carrosseriestructuur aan de achterzijde bestaat er kans op brandstoflekkage tijdens een aanrijding bij een lage snelheid.
   
  Materiële gevolgen
   
  Lekraken van de brandstoftank met als gevolg brandstoflekkage. In de aanwezigheid van een ontstekingsbron kan dit resulteren in brand.
   
  Mogelijk gevaar
   
  Brand met letselschade
   
  Beschrijving van het herstel
   
  De producent roept de betreffende voertuigen terug. Maatregelen worden genomen om het defect te verhelpen. De voertuigeigenaar wordt uitgenodigd om een afspraak te maken met de merkdealer. Deze zal het voertuig inspecteren en indien nodig een 'cross-car'-balk monteren.
 12. Thanks. Dat vermoeden had ik al. Het is alleen slecht te zien door de roest. Op internet kon ik geen goede foto of filmpje vinden waarop dat te zien was. Dus draagarmen eruit, schoonmaken en eventueel spuiten en dan nieuwe bushings erin persen is een goede oplossing? (en aardig goedkoper, een draagarm kost bij jeepparts 164 euro, een bushing iets van 25 euro)

  45 minuten geleden zei REAL STRANGLER:

  Het is de bus die verroest is bij jou. De bus is geperst in een open U profiel. 

  Succes, Siert.

   

 13. 20 minuten geleden zei Ab:

  Bushing zit in de control arm geperst. Ik meen zelfs dat er een recall was voor die roestende control arms. misschien even nakijken?

  159490.jpg

   

  52128864AA Rear Lower Control Arm to Body Bushing for 04-07 Jeep Liberty KJ

  rest wel de vraag, zie ik een verroeste bushing of is dat de buitenkant van een koker waar de bushing ingeperst zit?

  Kan ik zo'n recall ook op internet nakijken? 

 14. 9 minuten geleden zei Masis:

  Daar is een recall voor van Chrysler, onderste draagarmen kunnen afbreken door roest. Even de dealer bellen of zo'n recall open staat bij jouw Jeep.

  Help, wie of wat moet ik dan bellen, telefoonnummer misschien? wordt dat kostenloos verholpen dan? (heb niet zoveel verstand van dat soort zaken)

 15. Goedemiddag allen,

  Ik heb een vraag over mijn Jeep Cherokee (KJ) uit 2003. Ik zag dat een van de twee achterste draagarmen aardig roest vertoont bij een bushing. Het gaat dan om de lage draagarm achter zoals in de titel vermeld. Nu weet ik dat het ook te doen is om er nieuwe bushings in te persen. Maar mijn vraag is, zit de bushing in een complete koker geperst of is datgene wat je tussen het "u" profiel van de draagarm ziet, de bushing zelf? want dan is de bushing dus verroest en niet de draagarm zelf. Hoop dat mijn vraag duidelijk is. Ik probeer er nog een foto bij te krijgen. 

  IMG_20200203_145554.jpg

 16. Heb hetzelfde probleem. Hoor graag de oplossing. Ook net een nieuwe demper en eindpijp erop (eindpijp was stukje te lang, dus moest een stuk af en vervolgens met mof op einddemper gemonteerd dat zit goed dicht nu. Alleen andere zijde van eindemper met voorste deel van de pijp zit niet lekker dicht. Blijft ook spleet tussen zichtbaar.

×
×
 • Create New...