Spring naar bijdragen

Tromkes

Forum member
  • Aantal bijdragen

    74
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Days Won

    2

Alles door Tromkes geplaatst

  1. Achterste chassisbalk Jeep Cherokee (kj) uit 2007. Productiedatum balk is 2014 dus zal de verbeterde versie zijn na terugroepactie. In goede staat. Overbodig door montage trekhaak. Doe een goed bod of een leuke betaling in een streekproduct.
  2. Ziet er mooi uit. Vindt zo'n "hidden" winch voor mijn KJ ook wel wat. Nadeel is dat ik dan wel in de onderbumper moet zagen vrees ik.
  3. Hoi. Misschien zit je allang niet meer op het forum. Misschien ook nog wel. Ik vraag het gewoon maar: Wat was jouw ervaring met bestcarstyling? had hem ook gezien in mijn zoektocht naar een bullbar. Was het wat?
  4. Dag Detlev, heb jij het setje zelf gemonteerd? Met of zonder brug? Heb ook een tweedehands setje liggen en vraag me af of het voor de deur zonder brug of specifiek gereedschap ook te doen is.....heb wel veerspanners.
  5. Kunnen ook alleen die veren eronder zonder verdere aanpassingen? En als je schokbrekers en veren eronder zet, zijn er dan nog aanpassingen nodig?
  6. Ik heb dat spleetje in het laswerk trouwens dichtgesmeerd met een soort rubberkit voor vochtige omstandigheden. Kan het ook nog geweest zijn.
  7. Waar vind ik die? Heb wel ook troep uit die plastic bak daar (ik denk het kachelhuis) gehaald. Heb vandaag ook de watertest gedaan bij de afvoertjes van het dakraam. Het water kwam er netjes uit lopen aan de onderkant. Ook die heb ik eerst schoongemaakt en met lucht doorgeblazen. Zat wel wat vuil voor. Het regent nu alweer een tijdje aardig en ik geloof dat er zich geen nieuw water onder de mat verzameld. Nog niet helemaal zeker dus hou nog even slag om de arm. Morgen op vakantie met de caravan erachter. Dus mocht het probleem blijven, kijk ik na de vakantie weer verder.
  8. Zojuist dit filmpje gevonden op joetjoep. Morgen maar eens even kijken of ik daar wat wijzer van wordt.....
  9. Troep heb ik op de foto al wegehaald. Maar lag behoorlijk vol modderdrab en bladerafval. Kan het vanaf deze plaats onder de passagiersmat lopen via het plaatwerk?
  10. Zou dit het probleem geweest kunnen zijn? Niet alleen veel rotzooi maar ook een gaatje/foutje in het laswerk daar.
  11. Ik hoorde vandaag bij Maasbach dat het waarschijnlijk kwam door een verstopte afvoer vanaf het schuifdak. Iemand ervaring hiermee? Hoe check ik dit en hoe maakt ik die afvoeren weer open? Waar vind ik ze precies? Waar komen ze uit? ik neem aan ergens onder de auto? Hoop op jullie expertise!
  12. Dank voor je reactie. Lijkt mij ook onwaarschijnlijk dat alles via dat gaatje naar binnen is gekomen. Ga maar eens even op zoek naar de bron dan. Vervelend. Werkt ook roest in de hand natuurlijk. Mvg, Tiemen
  13. Dag allen, Ik zag net dat er een natte plek zat onder de mat bij de passagier. Als ik erop druk loopt het water uit een gaatje onder de auto. Aan de andere zijde zitten die gaatjes dicht met een rubbertje. Het rubbertje van dit gaatje is poreus. Hoe komt dat water daar? Via dat gaatje? Is behoorlijk volgezogen onder de mat. Lijkt me veel water voor zo n klein gaatje. Hoe los ik dit probleem op?
  14. Dag allen, Twee vragen. 1e vraag: Ik heb sinds kort weer een Jeep Cherokee (bouwjaar 2007 Limited, 3.7 benzine) na een kort uitstapje naar Landrover (nooit doen!). Deze nieuwe Jeep heeft nog geen trekhaak. Dus ik heb een vaste trekhaak besteld. Deze: JEEP CHEROKEE Oris trekhaak stijf incl. 13-polige E-set - bj 09.01-01.08 | Rameder-trekhaak Is dat een beetje te doen om zelf te installeren? ben niet zo goed in electrisch. Trekhaak eronder schoeven lukt wel. Maar weet iemand of het plug en play met stekkertjes op de achterlichten is of dat ik de hele auto door moet met kabels met dit model? Heb expres de merk speficieke set besteld, maar wordt nog niet echt wijs uit de pdf die erbij zit voor het electrische gedeelte. 2e vraag: In mijn handleidingboekje staat dat als ik een caravan wil trekken ik de tussenbak in de neutraal moet zetten zodat de voor en de achteras van elkaar losgekoppeld zijn. Dit heb ik bij mijn vorige Cherokee (3.7 benzine uit 2003) nooit gedaan. Is dat echt nodig? en moet dat ook met een aanhangertje? wat is het probleem als ik de tussenbak helemaal niet aanroer en "gewoon" rij met een caravan erachter? Hopelijk kunnen jullie me wat wijzer maken. Mvg, Tiemen
  15. Iemand een idee waar ik geschikt een bullbar zou kunnen bestellen voor mijn Jeep Cherokee (kj) uit 2007? Ook nog op zoek naar verenset om met 2 inch te verhogen.
  16. Probleem gevonden. Kabel van raambediening afgebroken. Zat tussen het slot. Nu de oplossing nog. Moet ik motor en bediening compleet vernieuwen of kan ik de kabel apart vervangen? Iemand daar een idee van? Linkje naar juiste onderdeel?
  17. Dag allen. Van de week merkte ik dat mijn achteraam bestuurderskant half open stond. Wilde niet meer dicht. Motortje hoor je maar raam blijft half open. Met de hand naar boven geschoven, zakt weer naar half open positie. Dus even met tape vast gezet. Iemand een idee wat er mogelijk aan defect is? Ook mijn deur achter bestuurderskant wil niet open. Gaat wel uit eerste vergrendeling maar blijft dan hangen in positie van net niet helemaal dicht. Dus deblock oil ertussen. Geen effect. Uiteindelijk het binnenpaneel eraf gekregen ondanks gesloten deur. (Een heel gedoe kan ik je vertellen want geen ruimte). Witte isolatie plastic losgemaakt. Slot zie ik zitten. Voor zover ik kan beoordelen werkt het gewoon. Binnen en buiten handgreep werkt. Vergrendeling werkt. Maar blijft dus steken. Ook met tangetje alle stangetjes bedienen geeft geen effect. Iemand een idee?
  18. Goedenavond. Mooi duidelijk filmpje Carelse. Ik denk dat me dat gaat lukken. Nu nog de vraag, waar kan ik zo n ding vinden? Zie hem in ieder geval niet bij jeepparts op de site. Iemand een link naar een nieuwe schakelaar zodat ik hem kan bestellen. Super zo n forum. Heb er geregeld gebruik van gemaakt om zelf dingen aan de Jeep te doen. Hij wordt steeds mooier haha. Mvg,
  19. oke. Thanks. Ga ik dat proberen. Misschien heeft iemand een foto tje hoe zoiets eruit ziet? En hoe demonteer ik die handel?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...