Jump to content

Jazzy

Forum member
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jazzy

 1. Ik realiseer me dat ik al een tijdje niet van me heb laten horen, excuses daarvoor. Kwam vorige week nog een blauwe CJ7 met een vouwwagen tegen in Putten, misschien iemand van hier. Was de eerste keer dat mijn dochter met de Scrambler reed en ze zat de hele tijd met een smile van oor tot oor. En zelf genieten we ook met volle teugen van de Jeep, merk dat ik nog vaker de Jeep pak dan de Porsche als we een stukje gaan toeren of zelfs gewoon een boodschapje doen. Echt heerlijk gewoon! Het rijden zelf is ook een stuk prettiger nu de auto bij Jordi Houtkamp van US Autoservice geweest is. De c
 2. Jammer, wij gaan die dag al met de quad op stap. Iedereen die wel gaat, veel plezier gewenst!
 3. Vorig jaar heb ik nog een Porsche 914 uit 1973 ingevoerd. De keurmeester vond in de computer een typegoedkeuring en gaf me toen de keuze om het bij de identificatie te houden en alleen ~100 euro af te tikken, of dat hij door moest gaan met de keuring. Als er dan iets kleins voor afkeur zou zijn moest er wel later voor terugkomen. Dus heb ik de auto toen meegenomen en hem bij de garage laten APK-afmelden. Bij deze Jeep was er geen typegoedkeuring die ze wilden gebruiken dus werd wel de hele auto gekeurd, je zou dus zeggen dat hij dan wel gelijk een APK-keuring zou moeten hebben. Op basis v
 4. Goed gespot. Ik heb wel eens eerder auto's uit deze periode ingevoerd en viel me toen ook al op dat ze ondanks een APK-achtige keuring geen APK registreren. Wilde mijn garage hem morgen even af laten melden, maar vraag me nu je het zegt af of het niet al bij de keuring zou moeten horen.
 5. En voor wie hem nog niet langs had zien komen, hier een schitterend verslag van de dag op terrein.nu: https://terrein.nu/off-road-report/de-jcn-remembert-rebel-ruud/
 6. Interessant. Bij mij was het slecht weer dus wilde ik de hardtop er niet afhalen maar was uiteindelijk ook vergeten om het reservewiel en -beugel thuis te laten. Hij woog 1470 maar na een beetje onderhandelen is hij op 1450 gezet, net een gewichtsklasse lager dus. Nou ja, onderhandelen... Ik wilde de deuren er afhalen en hem opnieuw laten wegen, dat duurde de keurmeester waarschijnlijk allemaal te lang. Ik had er geen rolbeugel op staan trouwens, dat verklaart waarom ik met de hardtop er nog op toch zo'n beetje op hetzelfde gewicht kwam.
 7. Ik zag dat het bedrijf nog steeds bestaat, je zou ze eens een mailtje kunnen sturen.
 8. Eigenlijk wel. Wil ik in ieder geval kunnen doen, zonder dat ik me al te veel zorgen hoef te maken om een keer om te rollen of tegen een boom aan te zakken. Nee, heb mijn keuze eigenlijk wel gemaakt. Vind het aan de ene kant ontzettend jammer om afscheid te moeten nemen van de Scrambler, ben ik korte tijd wel heel erg gesteld geraakt op deze maffe Jeep, maar aan de andere kant is het ook wel leuk om aan iets nieuws te beginnen. Eerst de CJ8 maar weer even helemaal netjes schoon maken zodat hij in de verkoop kan.
 9. Het was nog een beetje stressen omdat ze bij de RDW een foutje gemaakt hadden en het allemaal wat langer duurde, maar vrijdag kon ik dan de platen (18.2) op de auto schroeven. Dat betekende dat we gisteren naar de Jeep Academy in Heerde konden! Daar aangekomen viel ons gelijk op hoe vriendelijk en gemoedelijk het sfeertje onder de Jeepers is. Inschrijven en lid worden van de JCN was zo gebeurd dus daarna maar eens even rustig bij een paar andere auto's gekeken. De overgrote meerderheid waren CJ's en Wranglers maar ook een paar Cherokee's en nieuwer spul uit het Fiat-Chrysler tijdperk. Naa
 10. Eindelijk mijn kentekenpasje binnen, klaar om me in te schrijven, is de inschrijving gesloten! 😥 Weet iemand of daar nog een mouw aan te passen is of moet ik wachten tot een volgend evenement?
 11. Heb er de hele tijd met mijn neus bovenop gestaan. De keurmeester was een Pietje precies, en behoorlijk streng. De reflector in het linkerachterlicht deed weinig meer en daar werd hij in eerste instantie op afgekeurd. Maar als ik een foto zou mailen met goede reflectoren dan werd hij alsnog goedgekeurd, hoefde ik niet voor terug te komen. Dat betekent dus ook dat de auto verder helemaal in orde was, en dat vind ik eigenlijk al heel mooi voor een bijna 40-jarige Jeep. O ja, achteruitrijlicht bleef continu branden. Samen even de stekker opgezocht en van de bak getrokken, achteruitrijlicht is
 12. Dank voor het advies, Robin. Daar sta ik zeker voor open, maar wist niet helemaal zeker of ik die zo zonder aanpassingen om kan wisselen. Prijs is natuurlijk wel een factor, maar eerst überhaupt maar eens een geschikte bak vinden. Daarna kijken we wel verder.
 13. Ter vervanging van de SR4 in mijn CJ8 ben ik op zoek naar een T4 of T5 bak. Heeft iemand iets liggen?
 14. Niet alleen die uitleg klopt niet, de hele beschrijving bij die foto is fake. Het is een bouwpakket van een Filipijns bedrijf: https://www.mdjuan.com.ph/ Is alleen de body trouwens, er zit geen aandrijflijn bij.
 15. Haha, dat lijkt me een hele eer. Praktisch vraagje, ik was niet van plan om hele technische proeven te doen maar gewoon een beetje leren kennen wat de auto kan qua grip e.d. Hoe wordt er in de 4x4 wereld naar een auto zonder rollbar gekeken? Is dat een dingetje?
 16. Vrijdag naar de RDW, als alles goed gaat en ik mijn kenteken op tijd binnen heb dan ben ik er zeker bij!
 17. Afspraak bij de RDW gemaakt voor aanstaande vrijdag. De Scrambler staat nog even bij de garage, tot nu toe hoefde alleen de achterremmen aandacht. Heb de auto ook even van onderen kunnen bekijken: gewoon vrijwel helemaal zonder roest! Ik overweeg om snel even een Dinitrol behandeling te doen om hem zo roestvrij te kunnen houden in ons natte landje.
 18. Dat is briljant en precies wat ik zoek! Scheelt het gepuzzel waar @Vette73 ook al over schrijft. Lijkt er alleen niet op dat ik hem in Nederland kan krijgen, zal er eentje uit de US moeten laten komen. Op zich geen probleem maar ik had het graag af willen hebben voor ik naar de RDW ga met de auto.
 19. Ik heb een CJ8 uit 1981 en zou graag bedrading willen trekken voor een aanhanger, alleen heeft mijn auto de raw geschakeld op het remlicht. Zit al een tijdje te puzzelen maar zou niet weten hoe ik dat kan oplossen zonder bedrading te trekken vanaf het relais naar achteren. Kan me niet voorstellen dat ik de eerste ben die hier tegenaan loopt. Heeft iemand toevallig tips of een tekening?
 20. Schitterende beelden, volgens mij hebben jullie lol gehad. Ik ben daar al zo vaak geweest met de 4x4 quad, kan niet wachten tot mijn Jeep klaar is en ik het eens met de auto mee kan maken.
 21. Bedankt voor de reacties! Moest het zelf ook even nakijken maar een mistachterlicht (en zelfs achteruitrijlicht!) zijn niet verplicht bij auto's van voor 1998. Rode reflectoren zitten in de achterlichten ingebouwd maar ik zal er voor de zekerheid wel even twee op de bumper plakken. Goede tip! Eendagskentekenplaten moeten echt de standaard maat zijn, die mag je niet in 18.2 maken, dus die vlieger gaat helaas niet op. Ben er ook nog niet helemaal uit of ik er per sé kleine platen op moet hebben. Over verlichting gesproken, ik zou hem graag keuren met trekhaak en al. Zit me alleen even a
×
×
 • Create New...