Spring naar bijdragen

Ton09

Forum member
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Ton09 geplaatst

  1. Goedendag, ik heb problemen met mijn dana20 tussenbak, wil niet in de hoge gearing, weet iemand waar je deze bakken kunt laten reviseren?. Groet Ton.
  2. Goededag Heren en Dames(hoop ik) Sinds de montage van mn dana 20 tussenbak ( cj 5 1975) op mijn T14 3 bak, heb ik een probleem, als ik de pook helemaal naar achteren trek is het enige dat pakt de 4 low, druk ik hm helemaal naar voren heb ik alleen aandrijving op de voorwielen, daar tussen in niets. De T 14 werkt prima en de Dana20 heeft ook altijd goed geschakeld, maar sinds hij los is geweest vd T14, lijkt het erop dat er iets mis is. Er zit wel behoorlijk speling in de linkage , kan het pookje wel 1.5 cm (vd dana) bewegen voordat er iets gebeurd. Herkent iemand dit of weet iemand met ervaring in het reviseren van deze tussenbakken?. Groet Ton.
  3. Goedendag, Wie heeft er verstand van versnellingsbakken of weet iemand?. Ik heb mijn T 14 drie versnellingsbak uit elkaar gehaald om de synchro ringen en de lager te vervangen, so far so good, maar om hem te monteren schijn je een speciaal stukje gereedschap te moeten gebruiken, dat tussen de tandwielen geplaatst moet worden voordat je de eindlager er op drukt. Zonder dit stukje gereedschap wil de bak niet meer draaien, geprobeerd........ Groet Ton.
  4. Heren, Dank voor deze info, ik ga hier mee verder. Ik weet dat erbij NOVAK in de US verschillende koppelingshuizen te koop zijn om de versnellingsbak aan de l6 i te monteren. Eerst maar even kijken of er een goede bak te vinden is.
  5. Hoi Ik vind mn driebak niet lekker rijden, vooral in de bebouwde in de 2 de versnelling geeft dat net teveel toeren bij 50 km p uur en in de 3de komt hij toeren tekort. Ik heb gelezen dat een 4 versn, T 18 een goede bak is die ook weer past op de de Dana 20 tussenbak, vandaar mijn keuze voor een T 18. Maar ik sta altijd open voor goede voorstellen😊
  6. Michel, Bedankt vj reactie, ik ga eens kijken wat ik kan vinden.
  7. Beste leden, Ik zou graag mn 3 versnellingsbak T 14A willen vervangen door een 4 versnellingsbak, bij voorkeur een T18. Wie weet een adres of heeft iets liggen?.
  8. Hoi Siert, bedankt vd info het kan inderdaad te weinig voor zijn. Ik zal nogmaals proberen de hoofdremcillinder te ontluchten en kijken hoe hij dan remt. Thank's Ton.
  9. Beste Jeepers, ik heb de voor trommelremmen van mijn 1975 cj5 vervangen door een schijfrem kit van HorsepowerSales-Lcc.com uit de US. Een mooie kit die makkelijk te monteren was, de hoofdrem cillinder is een wilwood plus een wilwoodremkrachtverdeler die handmatig aan te passen is vd achterremmen. Na ontluchting blijkt de remkracht naar de achterremmen te sterk en hebben de achtertrommels de neiging om te blokkeren bij hard remmen, zelfs nadat ik de remdruk maximaal heb geknepen naar achteren heb ik de indruk dat ik voor te weinig druk krijg, iemand suggesties hoe dit aan te pakken?.
  10. Goedendag, Heeft iemand ervaring met het verwisselen van een "dunne"CJ5 stuurkolom door een CJ7 stuurkolom?. ik hoor het graag!. Ton
×
×
  • Nieuwe aanmaken...