Spring naar bijdragen

Jpb1904

Forum member
  • Aantal bijdragen

    36
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Jpb1904 geplaatst

  1. Uitlaat was dus niet goed. Ik heb nu een goeie en dat klinkt zoals het hoort.
  2. Hij knettert nog steeds en je hoort het goed als je langs huizen rijdt. Niet het dorp Huizen, maar die dingen waar mensen in wonen. Vooral in Normandie, waar de straatjes smal zijn en de huizen dicht bij de straat staan. Het idee is nu dat er misschien een lek in een cylinder zit - kapotte uitlaatklep - wat de herrie veroorzaakt. Er zit nl een sisje in de motor, wat je aan de uitlaat goed hoort. Het is onregelmatug. Iemand een idee hierover?
  3. Ik heb inmiddels een origineel pijpje eraan gehangen en het geluid is tijdens het rijden een stuk minder. Je kan zelfs met elkaar praten! Stilstaan en een peut gas geven, geeft de indruk dat je bij de start van een oldtimer race staat. Maar goed, het is verbeterd nu. Kan de ouder uitlaat nog gereviseerd worden?
  4. Inmiddels hangt er een nieuwe demper onder en hij maakt nog meer lawaai nu. Er zit geen eindpijpje achter de demper, die heeft er nooit op gezeten. Kan het daaraan liggen?
  5. Ik heb de kleppen inmiddels afgesteld en laten controleren. Die zijn okee. Ik denk dat het hem in de demper zit en dus heb ik er een bij nekafonline.com gekocht. Ga ik binnenkort ophalen en monteren.
  6. Het zijn dus geen losse plofjes of knallen, maar een pot-pot-pot-pot-pot-pot-pot-pot-pot-pot klinkende uitlaat. Heel regelmatig. De motor start prima, loopt stationair en voluit ook goed. Het vermogen is slecht, maar dat komt door de compressie. Hij maakt alleen een hoop herrie.
  7. Mijn uitlaat maakt nogal kabaal, een ploffend geluid als je optrekt. Als ik de uitlaat afdek dan gaat de motor minder hard lopen en je hoort nergens een lekkend geluid. Nu zit er een sissend geluidje in de motor - hij verliest ergens compressie - en is de compressie erg laag. Dit kan te wijten zijn aan slecht afgestelde kleppen of erger zuigerveren kapot, klepzittingen kapot, klep kapot etc etc. Terugkomend op de uitlaat: kan het verlies aan compressie - bv in de uitlaat - dit ploffende geluid maken of moet ik in de demper zoeken?
  8. In mijn Nekaf uit 1955 zit een sigaren aansteker, echter niet aangesloten. Ik wil er 12 volt opzetten, maar geschakeld door de massapik. De plus kan van de tweede accu komen, die waar de massapik aan vast zit. Maar waar kan ik de min op aansluiten ?
  9. Compressie is laag. Op de eerste cylinder zelfs plm 25. Dit zou 125 moeten zijn.
  10. ok, dank je. Ik ga denk ik starten met de compressie.
  11. Mijn Nekaf van 1955 start prima en loopt ook regelmatig, maar het vermogen is niet al te best. Het kan zijn dat het wel meevalt en dat mijn referentie niet meer goed is. Kan het zijn dat-ie op 3 cylinders loopt? Hoe weet je dat een motor op 3 cylinders loopt? Ik heb de bougies een voor een eruitgehaald en laten vonken, wat ok was. Verder zijn de punten van de bougies allemaal dezelfde kleur en geen van de vier is nat, iets wat je hebt als er geen verbranding is. Aan de uitlaat hoor ik zo nu dan wat plofjes bij stationair draaien, maar verder loopt ie rustig. Wie heeft er tips?
  12. Ik heb een veer bij de plaatselijke trampolineboer gekocht en geplaatst. En het werkt als een malle.
  13. Het is inmiddels gebeurd: de plaatselijke zadelmaker had er totaal geen moeite mee. Bedankt voor de tips!
  14. Update: De originele remschoenen hebben deze busjes niet. Blijkbaar zijn ze in dienst erop gezet na langdurige slijtage. De asjes werden in dienst ook eruit gehaald en vervangen door asjes met schroefdraad. Die heb ik er dus op zitten. Ik heb inmiddels de remschoenen terug gezet met rubber en koperen ringen zodat ze minder beweging hebben en het aanlopen is nu weg. Als het terugkomt, kan ik altijd nog remschoenen bij nekafonline.com kopen. Die heeft ze op vooraad.
  15. ok, ziet er goed uit. Ik begreep van wat leveranciers dat de busjes er niet meer zijn en dat de complete remschoenen nu zonder busjes zijn uitgevoerd.
  16. Mijn handrem rammelde dus vreselijk en nu ik de remschoenen heb gedemonteerd zie ik dat de koperen, messing of misschien wel gouden busjes - de glijlagertjes dus - zijn uitgesleten. Zijn die vervangbaar? En zo ja, waar kan je die verkrijgen? Verder is het zo dat de bout door de ankerplaat behoorlijk wat speling heeft. Moet die ook vervangen worden?
  17. Bijgevoegd wat foto's van de plek waar de veer zou moeten zitten. Waar moet de veer naartoe vanuit de trekstang?
  18. Ik heb een aanlopende handrem en inderdaad geen trekveer! Wie kan me zo'n veer leveren?
  19. Ik heb op mijn M38A1 in het achterlichtkapje twee lampjes zitten: een achter het oranje kapje en een achter het rode kapje. Nu verwacht ik dat het knipperlicht oranje is, maar daar zit de normale verlichting op, En achter het rode kapje zit het remlicht. Is dat de normale aansluiting? Zo nee, hoe zou het dan moeten zitten, omdat beide fittingen een lampje met 1 gloeispiraal ondersteunen.
  20. Ga ik doen, mail naar info@armycanvas.nl
  21. De riempjes zijn dubbel geslagen en dan heb je drie lagen canvas. Ik heb dat laatste laten repareren omdat de riempjes los waren gescheurd. Ik ga ze met een bout, moer en brede revetten vast zetten denk ik.
  22. Een meneer belde me op en zei dat hij er een heeft en ik heb een mailtje van iemand anders. De eerste heb ik gekocht. De tweede was weliswaar bijna gratis maar het glas was kapot. Ik was al voorzien en dus is er nog een beschikbaar. Ik heb er een over, maar die is van een daf en geeft te lage snelheid aan.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...