Spring naar bijdragen

DutchMud

Forum member
 • Aantal bijdragen

  126
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  20

DutchMud last won the day on September 6

DutchMud had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

9 Neutral

Over DutchMud

Contact Methods

 • Website URL
  www.expeditionyonder.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Des Plaines, Illinois

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Wrangler
 • Bouwjaar
  1993

Recente profielbezoeken

711 profielweergaven
 1. project gezocht CJ 7 of YJ

  Even beetje hi-jack van dit topic. Zou iemand weten wat het kost om ze te importeren vanuit Amerika? Er zijn meer dan genoeg project Jeeps bij mij in de buurt en vele nog in redelijke staat.
 2. Roest op mijn eerste jeep

  Nieuwe delen roesten inderdaad alleen als deze niet juist zijn behandeld. Ik heb hier bij de auto shop een roest stopper die ik er eerst op zet. Vervolgens POR15 (ik weet niet of dit in Nederland te verkrijgen is) en dan primer en verf. Komt het allemaal goed!
 3. Roest op mijn eerste jeep

  Roest op een Nederlandse Jeep? Iets als in deze trant? Uit mijn eigen collectie. Toen ik aan deze begon werd mij geadviseerd niet eens meer stukken er in te lassen maar volledig nieuwe panelen er in te zetten. Blij dat ik dat heb gedaan. Maar voor kleine delen, inderdaad uitsnijden en nieuwe stukken er in zetten. Trouwens Jeep Wrangler uit 1996? Volgens bronnen was er geen uitgegeven in 1996....
 4. Dana 30 CAD removal naar solid axle vraagje

  Zeg, die sway bar moet je die in Nederland er op laten zitten? Zo niet zou ik em gewoon er af halen en nooit meer terug zetten. Zelfde als met de stuur demper en track bar. Ik had de sway bar en stuur demper op mijn YJ zitten. Nu alles na de Spring over Axle nooit meer terug gezet. Ik moet zeggen dat de Jeep aangenamer rijdt dan voorheen! Geen bump steering ook. Helemaal voor off road, het geneuzel met de sway bar disconnects werd oud.
 5. Dana 30 CAD removal naar solid axle vraagje

  De kruisjes van een YJ zijn inderdaad de kleinere variant. Dana 30 YJ: Bearing Cap Diameter (In): 1.063 X 1.063 Inch En deze is die je gaat zoeken als je voor een XJ as gaat met groter kruisje: 1.188 X 1.188 Inch Hier onder een video met een heel goed verhaal er in hoe te doen. Vergeet je vacuum lijnen bij de motor niet af te sealen. Om je 4WD aandrijving lampje te laten werken heb je 3 dingen nodig: https://www.morris4x4center.com/electrical-4wd-switch-8134473.html?gclid=CjwKCAjw87PNBRBAEiwA0XAIr2VQirSJ0G_iOQ-QPXulP0w1U4TdzKVhLBw07sVb-1-p1wiFBDk93BoCsHQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds En: https://www.summitracing.com/parts/yga-21364?seid=srese1&cm_mmc=pla-google-_-shopping-_-srese1-_-yukon-gear-axle&gclid=CjwKCAjw87PNBRBAEiwA0XAIrx_2oONBjZimYOJdHGFa9AklxS6OZeemGesKhVRU_jv4JvY0fRGDtBoCuO4QAvD_BwE Last but not least: het stukje wat van de transfercase switch naar je dash gaat. Alleen weet ik op dit moment even niet hoe dat ding heet. Ik had het geluk dat ik een junk yard om de hoek had. Of te wel ik had de steekassen van een XJ meegenomen driver en passenger side of te wel nu heb ik beide kanten het grotere kruisje. Je tube seals passen wellicht niet omdat de DANA 30 roest aan het vormen is. Ik had deze goed schoon moeten maken voor dat ik de tube seals kon installeren. Tot nu toe ongelooflijk blij met de conversie!
 6. Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Nieuwe achter bumper gemaakt.
 7. Project Jeep CJ5 iemand? ;)

  https://chicago.craigslist.org/nwc/ctd/d/barn-find-1978-jeep-cj5-never/6264441595.html Moet zeggen dat ie er nog redelijk uit ziet en met lage mileage. Wie bied
 8. Softtop geïsoleerd

  Geen top en geen deuren met 75mph over de snelweg hoor ik nog best goed Dan wel een 1000w subje moeten installeren maar zo waard! Ziet er goed uit met die deken in ieder geval!
 9. Death Wobble

  Update per afgelopen zaterdag: Jeep de snelweg opgenomen en naar het off road park gereden. Ik moest een aantal keer flink op de rem stappen terwijl ik op de snelweg was. Het aandraaien van de ball joints en track bar moer heeft verschil gemaakt. Het stuurgedrag is ook iets beter geworden, meer stabiel voor mijn gevoel.
 10. Softtop geïsoleerd

  Je radio niet meer kunnen horen bij 100kmh? Gewoon beter geluidsysteem installeren Ben ook wel benieuwd wat je hebt gedaan om het te isoleren en werkt het ook?
 11. Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Bevestigingspunten voor mijn schop gemaakt. DOM 1.25" staal met een schroef er in:
 12. Wat heb je vandaag gedaan aan je Jeep | Deel 2

  Mag je die klauwen in Nederland eigenlijk herbouwen? Ik heb mijn WJ dual piston klauwen refurbished aangezien je hier in de VS een core prijs betaald boven op de gewone kosten. Goed schoon schrobben, caliper paint er over en nieuwe seals en pistons en goan!
 13. Recovery technieken

  Dit weekend eens mijn winch flink aan de tand gevoeld. Eerst mijzelf los moeten trekken om vervolgens een buggy lost te halen blij dat ik een snatch block had! Deze week komt mijn dyneema lijn binnen om soft shackles te maken:
 14. CJ 7 invoer documenten kwijt

  Als je iets meer over over de Jeep te weten wilt komen: https://www.vehiclehistory.com/ ik gebruik deze site zelf als ik een wagen koop hier in de VS.
 15. Alternator cj7

  Heya Jeepers. Ik ben de gelukkige geworden die een CJ7 die volledig gerestaureerd is gaan onderhouden en klaar maken voor verkoop. However het schijnt dat de alternator warm word wanneer deze draait. Wellicht enig idee wat dit veroorzaakt? Ground wire misschien niet goed aangesloten? Alternator kapoet? Alvast bedankt!
×