Spring naar bijdragen

DutchMud

Forum member
 • Aantal bijdragen

  163
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  20

DutchMud last won the day on September 6 2017

DutchMud had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

9 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  www.expeditionyonder.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Des Plaines, Illinois

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Wrangler
 • Bouwjaar
  1993

Recente profielbezoeken

1 509 profielweergaven
 1. DutchMud

  JL recalls

  Jahoor het mocht dan eindelijk zo wezen. Een collega van mijn heeft een JL gekocht en uiteraard mocht ik er een rondje in doen. Kreeg ik later van een andere goede vriend van mij dit door gespeeld! https://www.digitaltrends.com/cars/2018-jeep-wrangler-jl-frame-weld-defect/ Tja, krijg je als Fiat je Jeep bouwt!
 2. DutchMud

  geen idee wat voor lift 2", 4"?

  Die lange shackles zijn waarschijnlijk 1.25 inch of 2inch maximaal https://www.jeepforum.com/forum/f12/stock-shackle-length-633962/ Originele shackles zijn 4" lang van oog naar oog. Meet even jou shackles. Ziet er bijna naar uit dat de vorige eigenaar 33" bandjes op de Jeep had zitten en vervolgens weer kleinere er op heeft gezet voor verkoop.
 3. DutchMud

  Invoeren uit Canada

  @Swinnen Guy Is er een reden waarom je specifiek uit Canada iets wilt kopen ipv vanuit de VS. Stuur me anders even een berichtje met wat je zoekt wellicht kan ik je beetje uit de brand helpen.
 4. DutchMud

  nog iemand ?.........

  Ah lees het even heel goed. Wheels = Velgen ONLY! Als het de combie was geweest van wheels and tires voor $600 was het inderdaad een koopje geweest.
 5. DutchMud

  startmotorbout

  Hebben jullie zo iets als deze dingen in Nederland? Deze zijn echt een MUST have! Dit merk is Irwin Bolt Grip.
 6. DutchMud

  Zonnescherm voor TJ

  @Sjoered https://www.morris4x4center.com/brand/spiderweb_shade.htm zij versturen naar Nederland toe. Worse case stuur me even een berichtje en zorg er alsnog voor dat ie naar Nederland toe komt.
 7. DutchMud

  nog iemand ?.........

  Kost een godsvermogen om naar Nederland te versturen niet waar?
 8. DutchMud

  ruitenwisser yj'93 vervangen

  Ehmmmm Die ruitenwisser lijkt er op vast geschroefd te zitten. Dit is niet standaard hoor. De ruitenwisser ziet er uit alsof ze er gewoon maar wat op gegooid hebben en geen benul hadden wat er gaande was. Gewoon bij elke winkel die ruitenwissers heeft kan je deze aanschaffen. Hoef je echt niet speciaal voor naar een Jeepparts winkel te gaan. Nummer 12 moet je hebben.
 9. DutchMud

  JL recovery ging een beetje fout

  Ik kreeg deze opgestuurd. Afgelopen zondag zou ik naar het park gaan maar door het slechte weer thuis gebleven. Mooie JL met een beetje schade. Het verhaal dat er bij hoorde: hij gleed in een ditch en op een of andere manier kon hij niet er uit komen door zacht zand. Van wat ik er uit haal hebben ze hem tegen een boom aan gesleept
 10. Het is en blijft een Jeep en soms krijg ik het gevoel dat het de naam aan doet "Just Empty Every Pocket". Van het ene probleem naar het andere voorval en lijkt soms alsof ik meer aan de Jeep sleutel dan er mee rond rij. Alas, na een 4.56 gear swap begon Death Wobble tot zo erg dat ik 40kmh reed en over een hobbeltje het dansen van de Jeep activeerde. Party boy van Jack ass was er niets bij, zo goed schudde de Jeep. Heel wat tijd gespendeerd om te kijken of de tie rod ends versleten waren. Alles zat strak en death wobble bleef. Na heel wat geschud en gewiebel van de Jeep waren het de wiellagers die versleten zijn aan driver en passenger side! Uurtje knutselen en alles ziet er weer goed uit. Een probleem gefixed en het andere probleem komt opspelen. Geratel van onder waar de transmissie en transfer case zit. Aangezien de Jeep oud is en ik geen idee had wanneer de laatste vloeistof change is geweest voor de transmissie besloot ik maar de vloeistof te vervangen. Nog steeds geratel. En na veel gezoek, ben ik er achter gekomen dat de ketting is de transfer case versleten is en tegen de behuizing aan hangt. Weer een ***drie letter woord*** klusje om te doen. Maar hoop toch wel dat dit voorlopig het einde is van spullen vervangen voor ik dat ding voor onderdelen ga verkopen. Moraal van het verhaal. Death wobble is niet altijd oorzaak van versleten tie rod ends!
 11. DutchMud

  Schroefdraad tap

  Heel erg bedankt! Ik ga even zoeken! @de jeeper Chinese kan ik via eBay vinden. Helaas is het afwerking vaak een beetje ver van goed.
 12. DutchMud

  Schroefdraad tap

  Weet iemand waar je een M24-1.5 links handig en rechts handig tap kan aanschaffen in Nederland voor redelijke prijs? Hier in de VS zijn ze moeilijk te vinden!
 13. DutchMud

  Bonkend geluid tijdens bedienen koppeling

  Als je de kans hebt zou ik de Jeep op Jackstands zetten starten en in eerste versnelling zetten en luisteren waar het geluid vandaan komt. Of heb iemand luisteren voor je. Hoelang heeft de Jeep stil gestaan? Mijne heeft bijna anderhalf jaar stil gestaan en geen problemen gehad. Enige update sinds je gepost had?
 14. DutchMud

  Meters werken niet

  Lijken heel........ Heb je ze allemaal nagekeken? Even een snelle google search komen vele topics naar boven met dit probleem met losse batterij terminals. Kijk die ook even na.
 15. DutchMud

  Gear gears lockers en Gears

  Hier dan even een update. Vorige weekend de tijd genomen om mijn voor differentieel uit elkaar te slopen en terug in elkaar te zetten. Helaas voor mij waren de gears voorheen niet correct geïnstalleerd en had ik dus ook geen referentie punt! Wat ik zeker zou adviseren als je dit zelf wilt gaan doen is de cup van de binnenkant lager van de pinion (of te wel de lager die het dichtstbijzijnde bij de tanden zitten)even over een schuurmachine te halen zodat je deze makkelijk in en uit het differentieel kan halen tot dat je volledige klaar bent om de nieuwe te installeren! Voor dat je alle shims gaat vervangen voor nieuw, schrijf de maten voor de oude op. Dit geeft je een referentie punt waar te beginnen. Helaas weer voor mij, had ik dit nooit gedaan de eerste keer en werd het veel gok werk tot ik het juiste patroon op mijn ring kreeg. En last but not least, NEEM ER DE TIJD VOOR!
×