Spring naar bijdragen

freaky421989

Forum member
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    CJ-5
  • Bouwjaar
    1978

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

freaky421989's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Wellicht wel, zo te zien. Heeft iemand hier ervaring mee? ziet er wel interessant uit. Chassis laten beitsen, dan nieuwe laag geven met KTL en eventueel langs buiten nog poedercoaten of behandelen met epoxy verf. De binnenkant denk ik best nadien nog eens te behandelen met een waslaag, of misschien ook spuiten met een speciale kop op een bus. graag jullie idee?
  2. Dit weekend hoorde ik een kennis vertellen dat hij gehoord had dat ze nu ook epoxy dompelbaden hebben. Heeft iemand van jullie hier van gehoord? Het zou wel makkelijk zijn als je je chassis chemisch kan laten reinigen en vervolgens door een epoxybad kan halen. Ik ben zelf ook bezig met een restauratie van een CJ5, dus ik luisterde aandachtig. Jammer genoeg wist hij geen adres. Hebben jullie hier ooit van gehoord of is het eerder een fabeltje?
  3. Hoi allemaal, Ik wil mezelf even voorstellen langs deze weg. Ik heb al zitten kijken op jullie forum en zou mezelf graag toevoegen aan deze groep. Ik ben Jens uit België, Zoersel. Een 2 jaar geleden heb ik een CJ5 gekocht van het bouwjaar 1978. Het idee was om hem hier en daar een beetje op te lappen en hem dan op de baan te zetten. Bij de eerste kleine ingrepen, bleek dat er toch meer nodig was dan hier en daar een likje verf. Het project stond dus wat stof te vergaren in mijn garage zonder dat ik er mee kon rijden. In tussentijd zag ik een mooie land rover ninety. Deze werd aangekocht samen met mijn broer. Hier waren een paar kleine dingen aan op te lossen, wat dan ook in een race tegen de klok gebeurde. Afgelopen zomer zijn we hiermee naar de alpen getrokken. Tijdens deze trip kwamen we enkele leden van dit forum tegen op een camping in de buurt van Briançon. We wisselden roadbooks uit en zo kwam ik in contact met dit forum. Nu het weer winter is, is het Cj5 project terug opgeraapt en zijn we begonnen aan de CJ volledig uit elkaar te doen. Momenteel is de kas al volledig af het chassis en moet enkel nog de motor uit het chassis getild worden. Ik ben dus stilaan aan het uitzoeken wat de beste manier is om zaken te restaureren; chassis oplassen en dan galvaniseren of ..., chassis dompelen of zandstralen en dan oplassen en dan ..., boite en tussenbak reviseren, motor reviseren, ... Het gaat een totaal restauratie worden. Hierbij komen heel veel vragen, zoals de bovenstaande. Ook vraag ik me af waar ik best onderdelen kan bestellen? Momenteel liet ik alles overkomen van Amerika. Als ik de douanetaksen zie ... ahum. Daarom vroeg ik me af of er geen betere adressen zijn om onderdelen voor de cj te vinden? Ik hoop dat ik hier de nodige hulp zal vinden en mijn ervaringen kan delen. groetjes Jens
×
×
  • Nieuwe aanmaken...