Spring naar bijdragen

Freds Jeep

Forum member
  • Aantal bijdragen

    30
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Grand Cherokee
  • Bouwjaar
    1997

Recente profielbezoeken

2,136 profielweergaven

Freds Jeep's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Voor leeftijd en kilometers, heel nette Jeep. Onderhouden en verbeterd door Jeepspecialist Rob Boerema. Veel door Rob aan vernieuwd, alle rekeningen ter inzage. 2 inch verhoogd (coil-spacers) op nieuwe dikke sloffen 275/70 R16 (31") gezet. Trekhaak Rijdt en schakelt subliem. Er zijn nog een paar onbelangrijke elektrische puntjes die eventueel verholpen zouden kunnen worden: -linker stoelverwarming -geheugenstand buitenspiegels -antenne uitschuif vraagprijs 3750,-
  2. Hoi, Ik heb steeds vaker problemen met de afstandsbediening. De eerste is nog de oorspronkelijke en de tweede is 2 jaar oud. Zitten nieuw batterijtjes in. Meteen ook de inwendige schakelpuntjes gecontroleerd en schoongemaakt. Kortom, aan de afstandsbedieningen zelf kan het niet liggen. Die zijn goed. De receiver in de auto reageert soms wel en soms niet. Soms reageert ie pas na een aantal keer drukken en soms reageert ie gewoon een hele dag niet. Heel random dus, geen peil op te trekken. Als ie het wel doet dan reageert alles gewoon zoals het hoort, startonderbreker, geheugenstanden, deursloten, niks aan de hand dan. Maar laatst kregen ik hem 24 uur lang niet van het slot en startonderbreker af. Wel 100 x geprobeerd. Vlak bij de auto, rondom de auto, in de auto enz. enz. maar niks. En dan sta je mooi stom te kijken met je vet stoere Jeep, kan ik je vertellen. De volgende dag, 1x drukken en hij reageerde ineens weer en kon ik m zo starten. Komt iemand dit euvel bekend voor? Is de startonderbreker trouwens buiten werking te programmeren? Want dan kan ik m tenminste nog handmatig opendraaien en starten.
  3. Freds Jeep

    stuurhuis ZJ

    Stuurhuis ZJ . . . € 75,- Heeft 2,5 cm speling gemeten op stuurwielomtrek. Komt uit mijn Jeep 97er ZJ waar ik onlangs een andere gebruikte in heb gezet. Maar nog steeds wel speling. Speling hoort er kennelijk een beetje bij.
  4. 4 stuks ZJ velgen 15” J7 . . . . € 40,- Twee zijn lelijk en 2 zijn nog redelijk. Laten stralen en zelf spuiten, heb ik ook gedaan met een stel andere lelijke velgen, zie http://www.jeepforum.nl/profile/17036-freds-jeep/. Heb je voor weinig weer strakke originele!! velgen
  5. Iemand een idee waar ik gewoon een demper met eindpijp kan bestellen voor mn 97er ZJ? Ik wordt gek van al die prijs-spetterende online-onderdelen cowboys die je eerst laten betalen en daarna melden dat ze niet kunnen leveren en ook niet weten wanneer weer voorradig. Al 3 van die onlinegasten gehad, de een weet het niet de volgde snapt het niet weer een volgende heeft m volgens mij liggen maar beweert weer dat die niet zal passen. Hopelijk hier meer bruikbare antwoorden.
  6. Iemand anders zei me dat dat stuk gaan van een 5.2 automaat achter een 5.9 motor niet perse hoeft te gebeuren bij een normaal verstandig gebruik. Hoe kijk jij daar tegenaan Masis? Ik ben namelijk niet een echte terreinrijder en ook geen hardrijder. Hij komt hooguit in de vakanties een keer op onverharde wegen in de bergen en verder gewoon op de weg ca. 5 a 6k per jaar. Ik heb m erbij en meer voor de looks en de beleving.
  7. jep, die met oranje kap. Is van een bekende van me. Maar jij denkt dat de 5.2 automaat niet lang heel zal blijven icm een 5.9 motor. Dat is jammer, maar wel goed om vooraf te weten. Dank voor je bijdrage Masis !
  8. Hallo, Ik heb een goede 97er 5.2. Nu kan ik er een 5.9 bij kopen maar met een kapotte automaat. Voor de rest zou deze auto volgens verkoper goed moeten zijn Ik zou dan 1 van de ZJs als basis kunnen nemen en de andere als donor. Net welke de interessantste is. De vraag is dan ook wat wel en wat niet over en weer uitwisselbaar is. Past een 5.9 blok achter de transmissie van een 5.2 Of past mijn 5.2 transmissie in de 5.9 auto? En zijn de aandrijfassen bijvoorbeeld uitwisselbaar? Het gaat mij dus om de essentiële aandrijfdelen en motor. Wie kan daar een kundig antwoord op geven?
  9. Iemand ervaring met, of kennis van; 2,5" lift rubberen coilspacers ? https://www.pepboys.com/product/details/951906/01036 Als ik het zo lees, dan zouden deze universeel moeten zijn en op maat te snijden zijn. Niet duur, maar heb zo mn twijfels over fit & functioning. Wie kan er iets over zeggen?
  10. thnx ! klopt het trouwens dat de ZJ 5.2 achter een gecombineerde schijf / trommel heeft? Met schoenen voor de handrem en blokken voor de gewone rem?
  11. Hoi, ik heb nog maar net een 5.2 van 1997 met 16/225/70 banden om originele velgen. Maar de banden zijn alle 4 af en ik vind deze maat ook wat magertjes overkomen tov de auto zelf. Kan iemand adviseren welke maximale bandenmaat (breedte en hoogte) nog past zonder aanloopgedoe? Ik wil geen verbreders, geen verhogers en geen andere velgen. Althans voorlopig niet. En weet iemand een goed online adres voor remschijven en -blokken?
  12. Freds Jeep

    Ff Voorstellen ?

    Hoi, Ben net nieuw hier met mn net gekochte 5.2 V8 van 97 Hiervoor had ik een 2006 commander 3.0 V6 CRD Ook een machtige wagen, maar kon helaas niet langer zakelijk rijden, vw idioot hoge bijtelling. Nu een youngtimer met 35% daagwaarde bijtelling = fun for free, had ik jaren eerder moeten doen. Ik kom vast nog wel een keer terug met technovragen, maar eerst een paar nieuw bandjes halen en dan lekker sturen. later !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...