Jump to content

Dzjiepie

Forum member
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Noord-Holland

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  2003

Recent Profile Visitors

888 profile views

Dzjiepie's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

0

Reputation

 1. Er zijn dus meerdere opties wat de boosdoener kan zijn. Voor dit moment heeft de nieuwe olie al een positief effect en ik hoop op nog meer verbetering als volgende week de toevoeging er nog bij gaat.
 2. Ik had inmiddels een paar reacties voorbij zien komen. Toch weer mooi.
 3. Dank voor het welkom en jullie adviezen tot nu toe. De nieuwe olie lijkt al een fikse verbetering te geven. Het gekraak in de bochten is nog niet weg, maar wel stukken minder. Ik geef het nog even tijd en als het extra flesje LS vloeistof er in zit hoop ik dat het helemaal weg gaat. @fransdemers, alleen in langzame bochten linksom. Rechtuit of rechtsom geen geluiden.
 4. Hallo allemaal, Misschien de verkeerde volgorde als je al bijna twee jaar hier rond kijkt en al een post geplaatst hebt, maar toch maar even vertellen wie ik ben. Dzjiepie, trotse bezitter van een prachtige diepblauwe Grand Cherokee 4.7 HO Overland uit 2003. Hij kwam 2 jaar terug zomaar op mijn pad. Ik heb erg weinig auto kennis, dus ik kijk hier vooral naar informatie als ik een probleem heb met de auto en zal niet veel in kunnen brengen. Zelfs de werkingvan een forum als dit snap ik niet echt. Ik denk dat ik een bericht geplaats heb over het differentieel van mijn Jeep, maar misschien is dat wel helemaal niet gelukt. Ik kan het in ieder geval niet terug vinden. Misschien heb ik daar ook hulp bij nodig Voor de rest vind ik het erg leuk om hier af en toe rond te struinen, maar nog leuker om in de Jeep rond te rijden
 5. Beste allemaal, Ik ben de trotse bezitter van een Grand Cherokee 4.7 HO Overland uit 2003 met 177.00 km op de teller. Een prachtige auto met wat issues, maar nu ook met een (serieus?) probleem. Nadat ik een schurend geluid in de linkse korte bochten hoorde heeft mijn garage naar de lagers gekeken. Het lager rechts achter bleek niet goed en is vervangen. Het schurende/wrikkende/grommende geluid bij langzaam gereden korte bochten naar links bleef helaas bestaan (bij rijden/remmen rechtuit met een flinke lading erachter klinkt het ook). Tweede optie waarnaar gekeken is was de limited slip van het differentieel achter. Ik had zelf al op dit forum gezocht en las veel over de olie, de ls toevoeging en dat het probleem vaak opgelost was na vervangen van de olie met de goede toevoeging. Dat heb ik gisteren laten doen. Het differentieel is open geweest. Olie eruit en "schoon" gemaakt. Er zat wat speling op de de tandwielen, maar de meningen of dit teveel speling was waren verdeeld. De olie is vervangen door W145 olie met LS toevoeging. Een extra flesje LS toevoeging is nog in bestelling. Het geluid blijkt echter niet gelijk weg. Hoeveel tijd moet ik het geven voordat ik resultaat zou moeten merken? (volgens een 'kenner' kunnen de platen weer 'schoon' spoelen als er verkeerde olie in heeft gezeten) Mijn andere vraag is gericht op vervanging van de LS platen. (ik lees namelijk dat die versleten kunnen zijn en heb een prachtige beschrijving van moderator Ab daarover gelezen. Die heb ik doorgestuurd naar mijn garage, maar die durft dat niet aan.) Kunnen jullie me adviseren waar ik die platen zou kunnen laten vervangen en wat me dat ongeveer zou kosten. De set met platen zie ik op internet wel te koop staan tussen de 100 en 150 euro. Zou mooi zijn als jullie iets weten in (de kop van) Noord-Holland. Alvast bedankt voor jullie advies.
×
×
 • Create New...