Spring naar bijdragen

commemorative

Forum member
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door commemorative geplaatst

  1. tip, ik heb een pioneer uit 1984 gehad. Andere carburateur erop en je hebt 30% meer vermogen, kan je meekomen op de snelweg...
  2. Ligt niet aan temperatuur, ik rij de afgelopen dagen bij -10 zonder problemen. Ook in de Alpen wel met -25 gereden op LPG. Ik heb een Prins installatie met 100 liter in kofferbak. Mijn Jeep Garage is gespecialiseerd in LPG inbouw.
  3. Ik heb hetzelfde probleem, heb er nu een hoes omheen van de Action. Heb wel eens gehoord dat je het leer kan laten vervangen, weet niet waar.
  4. waarom zou je onderbouw overwegen? Ik heb een 100 liter gastank op plaats van het reservewiel. Dan kan je de benzinetank gewoon behouden. Eventueel mag je die van mij wel overnemen. Ik rij te weinig zodat gas niet langer een voordeel is. In Buitenpost bij de Jeep specialist kunnen ze hem wel ombouwen. Een kleinere benzinetank kan lastig zijn, zeker in het buitenland waar weinig LPG te krijgen is (uitgezonderd de snelweg, alleen daar is de prijs bijna gelijk aan benzine).
  5. Ik heb sinds 2 jaar een cherokee uit 2001. Gekocht met 180k op teller en nu 225k. Historie auto was bekend, de vorige eigenaar had hem bij Cherokeeland gekocht. Bij 160k is er een gasinstallatie in gezet. Inmiddels het volgende vervangen: uitlaat, banden, achteras, airco verdamper, airco compressor, radiateur en verder kleine zaken. Kosten afgelopen 2 jaar ongeveer 5.000,- Met name airco was prijzig door uitbouw gehele dashboard. Volgens mijn garage, waar ik overigens zeer tevreden over ben, zijn dit allemaal veel voorkomende reparaties. Ik gebruik de Cherokee als 2e auto maar alle vakanties met caravan en wintersport tot nu toe wel gedaan. Mijn vraag is wat kan ik de komende tijd nog verwachten, is het een onbetrouwbare auto? De kwaliteit is inferieur en zeker minder dan de oude Wagoneers en dergelijke? Ik reed tot voor kort Saab, daar reed ik zonder problemen 400K mee. Bij de Cherokee is bovendien het stuur versleten en ook scheuren in de wangen van de stoelen. Ik overweeg de Cherokee te verkopen maar vraag mij af of deze ooit een collectors item zal worden. Wat is een redelijke vraagprijs? Ik zie wel Cherokee's aangeboden maar die staan er soms al meer dan een jaar op marktplaats. Ik denk dat ik de handen mag dichtknijpen met 4.000? Voor dat geld koop ik dan een betrouwbare Saab uit 2002. Sneller en beter. Als iemand wil ruilen tegen een goede caravantrekker (minimaal 1500 kg) is dat ook een optie.
  6. Na een eerste Jeep DJ, beschildert door Herman Brood, gevolgd door een Wrangler Rubicon, een Cherokee uit 1984 en daarna een lange tijd een Saab cabrio, nu toch weer een Cherokee 2001, huntergroen met beige leren bekleding. Een van de allerlaatsten. Doel van de Jeep is nog vele jaren met de kip caravan op vakantie te gaan. Heeft nog net geen 200.000 op de teller, dus is nog maar net ingereden. Wel de (bekende) gebreken, een kapotte stoelverwarming en scheurtjes in stoelwangen. Moet ook nog wel een trekhaak scoren anders kan de kip niet mee. Gastank zit er al in, dus zolang Groningen beeft rij ik goedkoop. Weet iemand een goede garage in Friesland (Noordoosten)? Zat voorheen wel in Wommels maar die bestaat niet meer.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...