Spring naar bijdragen

erikbond

Forum member
  • Aantal bijdragen

    21
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Tilburg
  • Interests
    Jeep Cherokee XJ 4.0 High Output 1991

Jeep Informatie

  • Type Jeep
    Cherokee
  • Bouwjaar
    1991

erikbond's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Omdat de steekas is vastgelast, is het onmogelijk om losse delen te vervangen, dus moet er een hele nieuwe achteras komen. Voor ons is het alleen aantrekkelijk als dit (deels) gesponsord wordt, we hebben geen budget meer over voor dit soort dingen
  2. Thanks voor je reactie! Het is inderdaad best storend / zorgwekkend, je voelt het door heel de auto. De enige optie is nog een compleet andere achteras.. Als iemamd er nog een heeft liggen... (Lief gezicht).
  3. Daar zijn we weer.. Vandaag weer een flinke rit gemaakt en hi maakt nog steeds herrie. We hebben inmiddels de remcilinders vervangen, deze zaten aan een kant vast allebij vast. Maar helaas. We hebben net met hele lage snelheid (rollen) gekeken en alleen bij het sturen doet hij het. Als we het wiel aanraken, voelen we hem ook tikken. We zitten toch te denken aan de LS, zou dit kunnen en is het erg als ie stuk is/gaat?
  4. Hallo allemaal, Ik ben al een tijdje op zoek naar een werkplaatshandboek voor onze XJ. Ik heb al heel wat sites en fora afgezocht, maar zonder resultaat. Kan iemand ons hier aan helpen? We zullen hem nodig hebben voor onze reis naar Afrika en ook voor de volgende 'eigenaar' van de XJ. Als we hem doneren aan een school, is een handboek een vereiste. Het woord repareren kennen ze daar niet, dus laat staan handboeken! Hier willen we verandering in brengen. Erik
  5. Helaas hebben we nog niks kunnen vinden, ik heb een geluidsopname gemaakt. Hopelijk herkennen jullie er iets in.https://www.dropbox.com/s/3vkzz6gqi46ijoo/Kraak.m4a?dl=0
  6. Uiteraard, de olie was echt te slecht om te hergebruiken. (daarvoor dank aan Jeepparts.nl ) Het vervelende is nu dus dat het differentieel niet meer uit elkaar kan, omdat de steekas niet van het satellietwiel af gaat. Een fotootje van het differentieel zoals het er nu bij staat:
  7. We hebben inmiddels het differentieel open gehad maar konden niks raars ontdekken, op een satelliet tandwiel dat aan de steekas is vastgelast. De olie was goed grijs, maar geen stukjes grof metaal. We merkten dat er axiaal op de achterwielen een kleine cm speling zit, zou het hier misschien mee te maken kunnen hebben (wiellagers oid)?
  8. Bij nader inzien geen interesse meer.
  9. Sorry, vergeten! Bij deze: Achterlichten: 15,- Cockpit: 10,- Raammechanisme: 7,50,- Armsteun: 10,- Dashboardtrim: 20,- Middenconsole: 10,- Dorpelbescherming: 5,- Lampje: ? Vloermatjes: 2,50 Velgen: 12,50 p.s. (kwam er net achter dat ik de 'Jeep' kapjes die erop horen ook nog heb!
  10. Hallo allemaal, We hebben nog een aantal onderdelen gevonden waar we niks mee kunnen, maar jullie hopelijk wel! De onderdelen: Achterlichten XJ, linker is wat beschadigd Cockpit voor een turbo-diesel Raammechanisme Grijze armsteun XJ, zonder scharnier Dashboardtrim XJ Middenpaneel XJ, automaat Dorpel bescherming 2x Lampje met stekker, onbekend waarvan 2x Vloermatjes 2x Zwarte velgen, banden zijn versleten Alles MAG in een keer weg, maar moet niet Mochten er meer foto's of info nodig zijn, laat het me weten. Foto's van de onderdelen:
  11. Wat bedoel je met: 'In goede staat maar wel recht.' ? Woon je ver van Tilburg?
  12. Ik heb het LS additief al in huis, nu de olie nog en dan gaan we hem open maken. Ik hou jullie op de hoogte
×
×
  • Nieuwe aanmaken...