Jump to content

Bleeker

Forum member
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Bleeker

 1. http://www.fourwheeler.com/search/?q=wrangler%20tj Meerdere malen de TJ-Edition van 2010 gelezen..... de rest ook maar besteld (de Wrangler specials zeg maar)
 2. http://www.fourwheeler.com/search/?q=wrangler%20tj
 3. Dit is het betreffende magazine trouwens.... probeer nu de overige TJ edition te bestellen bij ze. https://www.circsource.com/store/storeBackIssDescription.html?backIssueId=912
 4. Het is een oud tijdschrift, wat ergens rond slingerde op mijn werk. Over de AEM Brute Force Intake staat alleen maar goeds, maar dat is overigens voor alle merken die getest werden. Volgens hun leverde AEM filter iets van 155 pk, met een koppel van 198.4. Maar zoals ik al zei: het mooie van de AEN set-up is dat een droge synthetische filter heeft. Kan je gewoon schoonspoelen of zelfs uitkloppen op je bumper. Het gaat om het tijdschrift: "4x4 garage - TJ Edition - Winter 2010" van SIM Truck Series/ Source Interlink Media Sorry overigens voor de late reactie....
 5. Zelf nog geen ervaring ermee... maar wel een artikel gevonden over 10 verschillende inlaat systemen voor een Wrangler TJ in "4x4 garage" TJ edition uit 2010. AEM Brute force, AFE Magnum, Airaid, Banks Ram, INJEN JEEP, MOPAR Cold Air, Pacesetter Air, Rusty's Off road, Rock it parts en uiteraard K&N Fuel Injection Performance Kit. Het volgende wordt erover geschreven: the kit word beschouwd als de vader van alle kits. Het bestaat uit een plastic buis, en high flow conische filter van K&N. Koppel: 198.5 lb-ft (standaard 188) Vermogen: 153.8 pk (standaard 142.3) (deze waardes hebben ze verkregen op een Dyna bank, met een gemiddelde van drie runs) Pluspunten: garantie op filter, reageert snel door het hele toerengebied Nadelen: Behuizing loopt spaak met AC pijp (need pas gemaakt te worden), Koude lucht huis sluit niet volledig af zodat warme lucht van het motorcompartiment nog steeds aan gezogen kan worden, beugel op radiateur moeilijk aan te brengen. Maar zoals ik al zei, geen ervaringen er nog mee. Sterker nog, het enige wat ik tot nu veranderd heb in mijn Jeep is het vullen van de asbak. Uitgaande van het artikel, denk ik dat ik voor de AEM kit ga. Alle systemen geven ongeveer dezelfde waarden aan in het toegenomen vermogen. De reden voor mij om voor de AEM kit te gaan is het feit dat het synthetische droge filter bij wijze van spreke uitgeklopt kan worden op je bumper.
 6. Geweldige kerel.... Een set bumpers via hem geregeld, en vanwege verblijf in het buitenland, heeft die ze nog voor mij onder mijn Jeep gehangen ook. (mijn oude heer was met die Jeep naar hem toe gereden). Zeker een aanrader... en een fantastisch resultaat.
 7. Thanks..... Zal wel even op onderzoek uit gaan. Ik wacht nog wel even met het bestellen van de unit en dergelijke. Eerst maar even troubleshooten.
 8. Bedankt Masis, zal eerst wel even onder die auto kruipen, en inderdaad al die slangen nalopen. Die aansluiting op de filter/drukregelaar zit aan de buitenkant, neem ik aan. Maar ik had ook begrepen dat vanwege het aantal km (namelijk iets van bijna 90k mijl), het geen kwaad kan als je de tank eronder vandaan sloopt, de pomp ook maar gelijk te vervangen. In elk geval bedankt voor de tip.
 9. Zelf wonende op Terschelling, dus eigenlijk is een 4x4 wel een must. ivm met verkoop vorig auto voor strandrijden (altijd leuk om op Terschelling te wonen), eindelijk een Jeep TJ uit 2002 gekocht. Is al lichtelijk onder handen genomen, dus verlopig is het alleen maar een kwestie van andere bumpers erop (en brandstof pomp vervangen, omdat die nu niet in 1x aanslaat). Hoop veelvuldig van de kennis hier op het forum gebruik te kunnen maken om eventuele euvels op te lossen, of om de Jeep verder te modificeren.
×
×
 • Create New...