Jump to content

FredB

Forum member
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Jeep Informatie

 • Type Jeep
  Grand Cherokee
 • Bouwjaar
  2006

Recent Profile Visitors

726 profile views
 1. Vochtige lucht uit de kachel, ruikend naar warme koelvloeistof (zoetige lucht). Continu beslagen ramen en op een gegeven moment een 'spoelend' geluid tijdens starten vanachter het dashboard. Als de lekkage heel erg wordt, zal ook de vloer (tapijt) nat worden aan de passagierszijde.
 2. Is inmiddels gerepareerd. Nieuwe heater zit er in middels de 'eenvoudige' methode. Door garage uit laten voeren, slechts 4,5 uur werk. Ging prima, alles zit weer netjes en stevig vast (geen kraakjes of rammeltjes).
 3. Iemand ervaring met het (laten) vervangen van de kachel radiator? Ik heb het idee dat deze bij mijn WH lek is. Er schijnt een alternatieve methode te zijn ipv het hele dashboard er uit te halen?! 2 uur werk ipv 12 uur.
 4. ik heb onder mijn voorbumper, zoals iedere WK1/WH1, zo'n zwart plastic spoiler. De Amerikanen noemen het een airdam. Dat demontabele ding wat eraf kan als je het terrein in gaat. Iedere keer zag ik daar, vanuit de aansluiting met de bumper een "waterspoor" lopen. Alsof je net je auto gewassen hebt en het restwater af en toe er tussen vandaan sijpelt over de airdam heen. Ik dacht altijd aan water, maar nu heb ik hem weer eens een paar dagen los in de garage liggen en zag ik dat vocht nog zitten. Geen water dus, maar olie-achtig, wel kleurloos. Iemand enig idee waar dit vandaan kan komen? D
 5. Voor zover ik weet, worden hier in NL alleen 4wd Grand Cherokees geleverd (niet echt logisch). 2wd is meestal import. Maar een 3.7 en een aanhanger van 3 ton? Wordt lastig en mag niet eens, trekgewicht van een 3.7 is, dacht ik iets van 15 of 1600 kg. Kan je ook makkelijk checken door het kenteken in te voeren op de RDW site.
 6. Bij de betere bandenzaak vragen. Die hebben programmeerbare sensors die ze ter plaatse in kunnen lezen. Van mijn WK (wel europees) pas 1 laten vervangen, was ongeveer 6 of 7 tientjes kwijt. Er rijden genoeg auto's rond die met de 315 Mhz (USA) sensoren rondrijden. Als je op google kijkt zie je er genoeg, ook in Nederland.
 7. Ik weet van de oudere WK's met de REC/REJ radio's dat de USA navigatie hier niet werkt. Ook niet met een europese disc en ook niet met een update. Dus niet zo maar aannemen, even goed navragen! Ennuh...een 3.6 liter HEMI?? Leg eens uit..
 8. De dealer kan en of wilt het niet uitschakelen. Normaal gesproken merk je het inderdaad (bijna) niet. Tenzij je er een andere uitlaat onder heb zitten. Of je nu op 8 of 4 cilinders rijdt, dat maakt nogal een verschil in de uitlaatgasstroom. De originele pijp is er speciaal voor gemaakt, dus hoor je het nauwelijks. Ik heb er een Borla pijp onder zitten met een grotere diameter en slechts 1 demper en dan gaat hij behoorlijk brommen met MDS aan, op vier cilinders dus. Vandaar mijn voorkeur om het uit te zetten, zoveel zuiniger is het nu ook weer niet.
 9. Is er iemand hier op dit forum die het MDS systeem uit heeft laten schakelen? Zo ja, hoe en/of door wie? En dan bedoel ik echt softwarematig in de computer dus. Bij de USA versies kan dat vaak via de boordcomputer, bij onze Europese WH's dus niet. PS Alleen de 5.7 Hemi's hebben dit.
 10. Dank je. Nee het is geen Overland, het is slechts een 'eenvoudige' Limited, met Overland velgen, dat wel.
 11. Volgens de Amerikaanse fora moet 265/60r18 geen probleem zijn afhankelijk van de offset van de velg en/of het profiel van de band. Met de originele 18' velgen kan deze maat iets aanlopen tegen het 'beruchte' boutje van je wielophanging, welk wel weer eenvoudig in te korten is.
 12. Mijn Limited heeft de optionele 18' 10 spaaks wielen van Jeep. Je ziet ze meestal onder de CRD Overlands zitten. Standaard bandenmaat is dan 245/60. Ik zoek zelf ook ervaringen van mensen met 265/60r18, maar dan om de standaard 18' velgen. Iemand?
 13. Hey Jeepers, Met mijn vorige Jeep was al eerder actief op dit forum onder de naam ZJFred. De naam zegt het al destijds had ik een ZJ. Een '96er Limited 5.2, waar ik ook regelmatig mee het terrein in ging. Vervolgens ben ik een tijdje 'Jeep-loos' geweest. Maar na een aantal jaren begon het virus toch weer op te spelen en heb ik uiteindelijk toch weer een Grand Cherokee gekocht. Dit keer een WK uit 2006 met Hemi. Hiermee rij ik ook alweer een paar jaar tevreden mee rond! Ik hoop hier zeker nog een aantal jaren mee rond te rijden...
×
×
 • Create New...