Jump to content

Rcroy

Forum member
 • Posts

  142
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Rcroy

 1. Ik heb in 2016 een verzoek om aanpassing trekgewicht ingediend via de RDW site. Hierbij ook kentekens van andere CJ7 vermeld met het trekgewicht dat ze op hun kenteken hadden. Geen typegoedkeuring van trekhaak of iets nodig en binnen een paar dagen nieuwe kentekencard met trekgewicht binnen. Indien interesse kan heb ik nog een kopie van mijn verzoek met de betreffende kentekens.
 2. Fosco heeft deze kleur in hun assortiment legerverf. https://benscore.com/fosco-spuitbus-legerverf-400ml-flat-marsh-grass-mat-beige/
 3. Tandwiel door het blok? Als ik de fotos zie zijn er tanden van het tandwiel van de distributieketting afgebroken. Daar een AMC258 (6 in lijn) een non-interference motor is hebben de zuigers de kleppen niet geraakt en zal er dus geen schade in de motor zijn. Het lijken ook de tandwielen met Nylon coating te zijn, die sneuvelen wel vaker. Naar mijn idee enkel nieuwe tandwielen (zonder nylon coating) en ketting erop.....
 4. Had een soortgelijk probleem en bij www.catalina.nl hadden ze de correcte verloopstukken.
 5. Ik ben op zoek naar 2 Cooper Discoverer banden in de maat 33x12,5 R15. Heeft iemand nog iets liggen?
 6. Is weer even geleden, dacht op Ebay.de, maar daar kan ik m nu niet vinden. Het is in ieder geval de HD versie 18024-02 die ik heb: https://www.ebay.com/itm/Rugged-Ridge-18024-02-This-heavy-duty-power-steering-shaft-offers-upgraded-stren/401995507727?epid=117762907&hash=item5d98cca80f:g:0ZoAAOSwvzFd8rXH
 7. Ik heb een stuurstang gemonteerd met kruiskoppelingen ipv de normale koppeling met standaard speling. Heel tevreden mee.
 8. Ik heb deze connectors een paar jaar geleden gebruikt en geen problemen mee gehad: Superseal connectors Tussen lier heb ik inderdaad een massaschakelaar anders trekt deze de accu leeg. Je kunt zoiets gebruiken: Massaschakelaar lier
 9. Zal eens een bankwerker in de buurt vragen inderdaad.
 10. Om de hoek van mijn tie rod / stuurstang bij mijn CJ7 te verbeteren wil ik een de kogelkop omdraaien mbv een tie rod flip kit. Stuurstang komt dan boven op de "knuckle" in plaats van er onder. Ik heb dus eigenlijk alleen een passende conische bus nodig die in het opgeboorde gat past, maar om die nu extra in de US te bestellen..... Heeft er iemand een adres in NL?
 11. Bedankt voor de reactie. Punt 5 is geen probleem inderdaad, maar wist graag zeker hoe het zit. Kan ik dan gewoon naar rdw gaan terwijl ie nog op naam van Duitse persoon staat? Stel anders wel een “koopcontract” op met de Duitse persoon om aan te tonen dat de auto van mij is. Reden voor de Duitsland route is inderdaad ontbreken van Europese goedkeuring en lange wachttijden bij rdw Lelystad (en gehoord dat ze daar nog al eens moeilijk doen).
 12. Plan is om een auto uit de USA te importeren via Duitsland. Nu weet ik dat de RDW iets strenger is geworden mbt de Duitsland route voor de EU typegoedkeuring, heeft hier iemand recente ervaring? Volgende is het plan: 1. Auto zal via Rotterdam het land inkomen en bij mij thuis worden afgeleverd. 2. Ik zal zelf de benodigde ombouw, zoals mistlamp ed uitvoeren 3. Een Datenblatt aanvragen met uitzondering voor koplampen ed. 4. Naar de TÜV in Duitsland (woon vlak bij grens) voor Duitse Zulassung 5. Nu heb ik gehoord dat de auto een nacht op Duits kenteken moet staan, maar weet dit niet zeker..... 6. Met eendagskenteken naar RDW en NL kenteken aanvragen Hoor graag jullie ervaringen/tips vooral rond punt 5 😥. Bedankt.
 13. +1 voor de alu deksel. Ik heb deze met een Felpro pakking gemonteerd (zitten metalen schijfjes in zodat je de pakking niet kapot kunt drukken) Had hiervoor ook altijd problemen met lekken. https://www.summitracing.com/int/parts/fel-vs50522t/overview
 14. Plaatje erbij met dubbele pakking en de onderlegschijfjes.
 15. Hier ook 2 pakkingen op elkaar, is normaal voor de 4,2L. Montage luistert echter wel nauwkeurig: correcte onderlegschijfjes gebruiken voor de bouten, anders kun je het manifold niet goed aantrekken. Heb zelf ook nog vloeibare uitlaatpakking erop gesmeerd om alles goed dicht te krijgen.
 16. Rcroy

  Ab's CJ7

  Vreemd onderdeeltje..... ook geen idee wat dit is. In ieder geval niet tegengekomen toen ik mn blok heb laten reviseren. Ik zat ook rond de 80-100 psi met mn oude blok. Is wel een merkbaar verschil met een vers blok. Veel succes met weer in elkaar bouwen👍.
 17. Vandaag de CJ7 weer op zijn winterplekje geparkeerd waar hij de komende 3 maanden mag "rusten". Zal wel de automaatbak onder handen nemen: diepe oliepan monteren en kleine lekkage aan inspectieluikje oplossen. Ook zal de AMC20 achteras uit elkaar moeten omdat de asafdichtingen aan het einde van hun levensduur zijn (diffolie loopt nu over schijfremmen achter.....).
 18. Mooie CJ7. Veel plezier ermee en wellicht tot ziens in het veld!
 19. Ligt hier nog steeds.... Maar eens een kick geven.
 20. Wegens verandering in project aangeboden: Curt Front hitch voor een TJ Staat: zo goed als nieuw Prijs: 100 euro ophalen in Zuid-Limburg
 21. bedankt voor het aanbod, maar dat is iets meer dan ik van plan ben uit te geven.
 22. controleer ook voor de zekerheid of je links geen lampje met hoger wattage hebt gemonteerd. Het relais werkt maar in een bepaalde wattage-range (buiten deze range knippert ie te snel of niet)
 23. Bij mijn CJ7 was het de schakelaar in de stuurkolom. Er was een veertje afgebroken waardoor rechts het wel gewoon deed en links niet door kortsluiting veroorzaakt door het afgebroken stukje veer. Is redelijk makkelijk te vervangen, maar wel gepriegel.
 24. Rcroy

  Lekke band

  heb deze altijd in de Jeep liggen, werkt perfect. Kost een 10tje of zo.
 25. De banden op mijn aanhangwagen zijn versleten, zoek dus 2 stuks 33x12,5x15. Wie heeft er nog iets liggen?
×
×
 • Create New...