Jump to content

Cannonball

Forum member
 • Posts

  1663
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Cannonball

 1. Gefeliciteerd met de nieuwe woning! 😁
 2. Zoals de titel beschrijft. Heeft iemand nog een Weber 38/38 op de schap liggen? Mijn originele van de CJ, welke toch amper functioneerde, heeft de geest gegeven. Mocht iemand nog andere carburateur opties hebben voor een AMC 232 3.8L hoor ik het graag. Grt. Kenneth
 3. Zeker de avonturen in Frankrijk! Rust in vrede Hans.
 4. Damn! Mooi werk. 😍 Die U-bolt flip ook zelf gemaakt of zo aangeschaft?
 5. Met hakken over de sloot komen de achterremmen door de APK. (getest met 30 inch banden, geen sprake van een booster) Nu denk ik dat dit voornamelijk met de hoofdremcilinder te maken heeft. De huidige is bedoeld voor 4x trommel, waarbij de 'residual valve' in de hoofdremcilinder van een ander formaat zijn dan die bij een hoofdremcilinder voor 4x schijven. Amerikaanse fora worden meningen gedeeld dat het een kwestie is van verwijderen van de residual valves. Zou het zo makkelijk zijn? Zou een andere/grotere remklauw nog passen binnen de 15 inch velg, gezien ik de golf klauwen al heb moeten bijslijpen?
 6. Niet eerst even te voet het pad verkend?πŸ˜… Leuk gaatje wel.
 7. Dat zijn herkenbare frustratie punten. Klusjes van 30 min. waar je vervolgens de halve of hele dag voor nodig hebt, zeker met een CJ. Zelf had ik afgelopen maand de CJ helemaal APK ready, na de keuring met een verse APK een rondje wezen rijden. Ik zet de CJ thuis op de oprit uit, breekt het contact slot inwendig, niet meer te starten. Zo heb je weer wat te prutsen. Houdt moed zou ik zeggen
 8. Vanuit Jeepparts nu de volledige inhoud besteld en ontvangen. Keerring, spacer, press ring, lager en seal plate. Om de spacer uit de asbuis te krijgen, dacht ik dat een poelietrekker wel de oplossing was. Hier kreeg ik echter geen enkele beweging in. Nadat ik nog een keer een plan van aanpak ging bedenken, zag ik dat de spacer voorbij de opstaande rand in de asbuis was geslagen of geduwd door de speling. Met een kleine boor twee gaten gemaakt om de druk van de spacer er af te halen, daarna kon ik de spacer er zo uit halen. De asbuis schoongemaakt, de nieuwe keerring er in met de nieuwe spacer, daarna het lager er in om te passen. Deze kwam precies uit binnen de marge. (tussen de 0.03" en 0.06"). Achter het zichtbare plaatje zit nog een plaatje van 0.024 inch, samen 0.05 inch. Oude press ring ingeboord en de schaal ingeslepen, daarna met een beitel de laatste slag gegeven om het te breken. Nieuw spul er weer op met behulp van een oude ring als bescherming voor bescherming en gelijke druk. Bij het monteren van de as, zag en voelde het al een stuk beter aan. Een testritje bevestigde het gevoel, geen speling op het wiel en de asbuis was niet warm na het rijden. Op naar de APK.
 9. De ZJ heeft een hogere power-to-weight ratio dan ik mij kan herinneren
 10. Persoonlijk ben ik van mening dat je het op de verkeerde kosten aan het uitknijpen bent. Je wilt een paar 10tjes op de belasting besparen door een auto te gaan rijden van voor 1988. Gegarandeerd dat die paar 10tjes die je bespaard in veelvoud aan onderhoud kan gaan uitgeven. Volgens mij houdt de overgangsregeling ook in dat je de maanden december, januari en februari niet de weg op mag met de auto. Dit zijn ook niet de leukste maanden om op de fiets te stappen. Al met al ben je als zelfstandige best prima uit met de youngtimer regeling en je hoeft geen KM registratie bij te houden. Dit is enkel nodig als je geen bijtelling wilt betalen en je moet bewijzen dat je onder de 500 km privΓ© gereden hebt. Met 35% bijtelling met de youngtimer regeling op een auto van 10k dagwaarde is de bijtelling 3,5k, mits je nog in de eerste schijf valt betaal je betaal je netto 1,3k inkomstenbelasting. Voordeel; je bijtelling kan nooit hoger zijn dan je totale autokosten, maar met een Jeep zit je toch al snel boven de waarde van de bijtelling.
 11. Dank voor de reacties, de spacer zit er nog in. Simpelweg de as er uit gehaald, nieuwe lager in de asbuis gezet om te meten, deze viel er dus helemaal in. Echter was het nieuwe lager even dik als de oude, dus ik dacht dat het wel goed zat. Gezien de keerring en spacder nog bijna als nieuw er uit zagen, ben ik door gegaan met het vervangen van het lager. Via rockauto, SKR BR5, deze zou voor een amc 20 moeten zijn. Heb nu een volledig setje bij Jeepparts besteld, incl spacer. Even kijken hoe dit uit gaat pakken.
 12. Middag! Weet iemand of er een verschil is tussen de lagers van een 'one piece' steekas voor smalspoor of de lagers voor een 'one piece' steekas voor een breedspoor? Zo ver ik begreep moet het lager iets uitsteken (tussen 0.03/0.06 inch) Zie de foto hier onder (dit is een voorbeeld, niet mijn as) Bij de apk is mijn linker wiellager afgekeurd, deze heb ik vervangen, echter valt het lager te diep in mijn asbuis, er steekt niets uit. Ik heb op voorhand de lagers vergeleken kwa dikte, deze zijn gelijk, maar toch valt deze volledig weg in de as. Nu kon ik het niet laten om toch te proberen, maar binnen 2 km was het nieuwe lager al volledig kapot gedraaid doordat de steekas te veel bewegingsruimte had. Moet ik nu een dikkere opvulring plaatsen of heb ik simpel weg niet het correcte lager besteld?
 13. Daar heb ik ook nagedacht. Voornamelijk voor de flexibiliteit met onderhoud en voor eenvoudige ontluchting. Heb je de slangen direct op het T-stuk aangesloten of eerst nog een stuk leiding naar de zijkanten?
 14. De huidige spatborden waren niet bepaald apk-proof, daar zijn afgelopen jaar ook andere voor gekomen. Dit model zorgt er ook voor dat ik de wielkasten heb kunnen uitslijpen voor meer ruimte bij het inveren. Er worden geen setjes gemaakt voor een CJ5, dus achter sluit niet netjes aan door de inkeping van de body bij de deur. Ik kreeg korting als ik twee setjes van dit model spatborden zou kopen, voor die korting moest ik wel een tweede Jeep erbij kopen. Ik vond een de open lucht filter voor het zwaardere terrein toch tricky. Buiten de verstopte filters zoals hier boven wel zichtbaar is, weten sommige ook van mijn PTSS betreft water en Jeeps. Door de aanschaf van de TJ, kreeg ik het idee om een luchtfilterhuis van een TJ op de CJ te bouwen. EJG had onlangs een setje te koop, binnen 5 minuten waren er al 6 reacties, maar ik was gelukkig de eerste. Zonder veel aanpassingen, past de combinatie onder de motorkap. Bij de aansluiting bij de carburateur heb ik een stuk rubber weg gesneden zodat de klem de carburateur beter vast pakt. Daarnaast heb ik een kleine deuk in het binnen scherm geslagen van het spatbord, zodat het huis rechter gemonteerd kon worden. Rechts bij het blanke gedeelte van het binnenscherm een gedeelte ingeslagen.
 15. Na of tijdens het rijden lag er af en toe een plas koelvloeistof onder de Jeep, zonder enige vorm van een lekkage. Dit kwam doordat dit bouwjaar simpelweg geen overflow tank kent. Enkel een slangentje vanaf de vuldop naar de zijkant van de radiator. Met een simpele constructie was dit snel verholpen. Koud zit de fles 1/4 vol, warm 3/4. Met een stuk staal van gelijke diameter als de slang een gat gesmolten in de dop, deze sluit nauw genoeg aan dat er geen rotzooi in komt. Zelf een tussenconsole in elkaar gezet. Hierin wat ruimte voor een speaker, voor alle muziek die ik toch niet kan horen tijdens het rijden. Wel tevreden met het resultaat, de console klemt stevig tussen de stoelen nu geen last meer van rondslingerende harpsluitingen of gereedschap. Met dank aan Aparts (Ab) voor licht in het duisternis. Met behulp van een 5 polig relais heb ik de (knipperlicht) halo's gebouwd als dag-rij-verlichting(DRL). Contact aan = Halo's aan Lampen aan = Halo's uit, dim/stadslicht aan. Het werd het ook tijd om van de Ricer / Honda Civic demper af te stappen, buiten het gewicht zag het er ook niet uit. Voor een paar tientjes een bijna nieuwe Borla demper op de kop getikt Resultaat, vanaf het spruitstuk is nu alles RVS.
 16. Eenmaal thuis de boel een beetje nagetrokken en daar is het bij gebleven. Na twee dagen spelen in Heerde, vond de rechterachterband het wel weer genoeg geweest. Nu met 90 km/u op de snelweg. Met dank aan familie van der Maas voor de nodige hulp/ondersteuning voordat de hulpdiensten er waren. De remconstructie is in ieder geval stevig te noemen. Flex test πŸ˜† Na dit voorval gelijk voor rondom nieuwe wielbouten besteld bij Jeepparts (familie van der Maas) De wielbouten er in geperst, puntlas achter de wielbout gezet en de spacers met locktite vast gezet. Verder jezelf afvragen waarom de motor niet stationair wilt blijven draaien. (gevolg van de show foto)
 17. Thuis aan de slag gegaan met het idee om achter de trommels te vervangen voor schijven. Gezien het wiel allang is uitgevonden voor deze ombouw en na wat speurwerk op het forum, ben ik uitgekomen bij Sjikita voor een paar mooie platen om de remklauw op te bouwen. De klauwen zijn van een VW golf 2, deze maken nog gebruik van een uitwendige bevestiging voor de huidige handremkabel. De schijven zijn van een Suzuki Jimny, zelfde steek als de CJ, maar in diameter aanzienlijk kleiner zodat het geheel in een 15 inch velg past. Bij de apk van afgelopen maand kwam ik er achter dat de remdruk achter minimaal was, dit heeft waarschijnlijk met de hoofdremcilinder te maken. Volgens mij moet ik de 'residual valve' vervangen voor een kleinere of er uit halen. Hier moet ik mij nog verder in verdiepen. Het is krap, maar het past. Euromaster heeft zijn best gedaan met balanceren, hierdoor ook loodjes aan de binnenkant van de velg. De loodjes raakte de remklauw minimaal, bij het ronddraaien hoorde je elke keer een tik geluidje. Om te voorkomen dat dit in het terrein erger zou worden, heb ik de vinnen boven op de remklauw iets afgeslepen. Na de verbouwing wezen spelen in Fursten Forest. Hier ging het echter fout. De ombouw naar schijven heb ik enkele nachten doorgewerkt omdat de trip naar FF gepland stond. Hierbij niet goed opgelet en de moeren van de spacers niet goed aangedraaid, althans deze zijn losgelopen. Omdat de moer in de spacer tegen de velg aan drukt, is de enige mogelijke beweging de wielbout uit de steekas drukken. Ik reed stapvoets toen de Jeep achter wegzakte, echter heb ik maar 1 wielbout kunnen terugvinden, de overige ben ik dus al eerder verloren. FF heeft enkele sloop jeeps in een schuur staan, dus daar als nood 5 wielbouten uit getikt en alles on-the-spot weer in elkaar gezet. Vervolgens zelfstandig 200 km naar huis gereden zonder problemen.
 18. In twee jaar een best een hoop aangepast en natuurlijk mooie ritjes gemaakt! Zo stond die erbij begin 2019. Dagje spelen in Weeze Andere banden gekocht voor de Jamboree (met dank aan Real Strangler) Spelen in Frankrijk, ongemerkt is tijdens de jamboree een spanner geknapt van de remtrommel achter, een aantal onderdelen waren los geschoten en verbogen. Kortom het was een ravage in de trommel. Hierdoor niet rijdend terug gegaan naar Nederland, maar binnen een paar uur stond was er een autoambulance voor de terugrit.
 19. Het plaatsen ging mij ook veel te makkelijk af, ik ga even kijken of ik dit kan aanpassen.
 20. De huidige spatborden waren niet bepaald apk-proof, daar zijn afgelopen jaar ook andere voor gekomen. Dit model zorgt er ook voor dat ik de wielkasten heb kunnen uitslijpen voor meer ruimte bij het inveren. Er worden geen setjes gemaakt voor een CJ5, dus achter sluit niet netjes aan door de inkeping van de body bij de deur. Ik kreeg korting als ik twee setjes van dit model spatborden zou kopen, voor die korting moest ik wel een tweede Jeep erbij kopen. Ik vond een de open lucht filter voor het zwaardere terrein toch tricky. Buiten de verstopte filters zoals hier boven wel zichtbaar is, weten sommige ook van mijn PTSS betreft water en Jeeps. Door de aanschaf van de TJ, kreeg ik het idee om een luchtfilterhuis van een TJ op de CJ te bouwen. EJG onlangs een setje te koop, binnen 5 minuten waren er al 6 reacties, maar ik was gelukkig de eerste. Zonder veel aanpassingen, past de combinatie onder de motorkap. Bij de aansluiting bij de carburateur heb ik een stuk rubber weg gesneden zodat de klem de carburateur beter vast pakt. Daarnaast heb ik een kleine deuk in het binnen scherm geslagen van het spatbord, zodat het huis rechter gemonteerd kon worden. Rechts bij het blanke gedeelte van het binnenscherm een gedeelte ingeslagen.
 21. Na of tijdens het rijden lag er af en toe een plas koelvloeistof onder de Jeep, zonder enige vorm van een lekkage. Dit kwam doordat dit bouwjaar simpelweg geen overflow tank kent. Enkel een slangentje vanaf de vuldop naar de zijkant van de radiator. Met een simpele constructie was dit snel verholpen. Koud zit de fles 1/4 vol, warm 3/4. Met een stuk staal van gelijke diameter als de slang een gat gesmolten in de dop, deze sluit nauw genoeg aan dat er geen rotzooi in komt. Zelf een tussenconsole in elkaar gezet, met wat ruimte voor een speaker voor de muziek die ik toch niet hoor tijdens het rijden. Wel tevreden met het resultaat, de console klemt stevig tussen de stoelen nu geen last meer van rondslingerende harpsluitingen of gereedschap. Met dank aan Aparts (Ab) voor licht in het duisternis. Met behulp van een 5 polig relais heb ik de (knipperlicht) halo's gebouwd als dag-rij-verlichting(DRL). Contact aan = Halo's aan Lampen aan = Halo's uit, dim/stadslicht aan. Het werd het ook tijd om van de Ricer / Honda Civic demper af te stappen, buiten het gewicht zag het er ook niet uit. Voor een paar tientjes een bijna nieuwe Borla demper op de kop getikt Resultaat, vanaf het spruitstuk is nu alles RVS.
Γ—
Γ—
 • Create New...